美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

悠揚 發表於 16-10-18 13:50
我讀緊芳療, 沒聽過乳香可以治癌, 精油是有療效, 但去到嚴重疾病, 不是單用精油可以處理. 通常吹到精油是仙 ...

有, 乳香成分內係有抗癌成分, 但廢事講係咩成分, 免得益傳銷多個理由去呃人。
但是一般蒸餾萃取係無法提取到這個成分的, 要用特別方法(我都唔會講)。
咁, 大家諗諗同你講可以抗癌的, 有幾多係講緊真話。

珊瑚宮

回覆樓主:

另外, 唔會單一, 只用乳香精油去治療。
更加無成功例子, 係只到乳香精油去抗癌。

珊瑚宮

onlam2005 發表於 16-10-18 14:58
Thanks

治癌我都覺得機會唔高,

未必。
真實個案, 長期病患者, 經常睡不到。
用薰衣草精油對佢有幫助, 所以越用分量重, 半年後, 佢走左了。
是否過量薰衣草油, 加快左時間無人肯定到。但用過量薰衣草精油, 有副作用是肯定的。
傳銷所教用精油方法, 多是過量的, 是否對病情有影響, 就唔知了。

珊瑚宮

回覆樓主:

我所講case, 係香港發生的。
所以唔明d人點解會信傳銷, 成日叫人用高劑量精油個套, 就算薰衣草這類較温和精油, 都唔係絕對安全。

珊瑚宮

悠揚 發表於 16-10-19 10:05
因為傳銷者通常都是自己的朋友, 朋友講到咁神, 又日日高劑量用無咩事, 咪信囉. ...

根本係連基本用油知識都無, 見佢地成日叫搽精油係小朋友身上就知。
小童用油應該要額外小心, 佢地反而唔注重。
係2手版賣緊鼻敏感油先係亂咁來。
佢地咪話自己複方精油好, 點解仲要加多幾支單方精油一齊用, 憑咩理由要咁用?
d媒仲猛咁讚好用, 真係....

珊瑚宮

mabel7705 發表於 16-10-19 14:03
想請問有無人知道香薰油可對付扁平疣嗎?
精油唔係無所不能.先2個星期前先係FB見位芳療師寫佢去醫生做除扁平疣, 之後用油加快復完.
人地係合格真正芳療師都唔會自己搞, 何況對精油唔係多認識既人呢.

珊瑚宮

mabel7705 發表於 16-10-20 10:02
明白,咁只好乖乖去睇皮膚科醫生啦

或者參考吓人地加快復完配方。
洋甘菊花水, 油係沙棘果+籽, 精油係永久花, 薰衣草&廣霍香。

首頁

尾頁

跳至