跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

be, 思思情況同蛋蛋之前病差唔多, 你個醫生有冇比antibiotics思思呀? 如果冇, 我建議你要再睇, 之前蛋蛋又係喊到失聲, 咳到好似透唔到氣咁, 開頭醫生都冇叫食anticbiotics, 但有左lee d symptons我即刻再帶蛋蛋睇醫生, 醫生話聲帶發炎, 對於小朋友黎講係嚴重架...有機會真係透唔到氣...當然可能思思冇咁嚴重, 但你最好睇多次醫生啦...o個次蛋蛋最後睇左三次西醫+一次中醫先好哂...

be, 你唔好驚, 可能時間要耐少少先好...睇完醫生跟足時間食藥, 最緊要思思有退燒同呼吸暢順, 佢會好快好番的...加油...你都要小心身體!

原文章由 be 於 07-12-17 23:12 發表
思思出世以來第二次發燒,但今次d菌好勁,
星期日早上醒來就燒到38點幾度,去完生日會返到屋企午睡後,燒到39.4度,昨晚每小時醒一次,今朝連聲都出唔到咁滯,每4小時食住退燒藥都係退到38度,呼吸時氣管"her her'聲,幾尺遠 ...

子爵府

畀面勳章

be, 有好轉就即係打梗仗, 就贏架喇...唔好太擔心, 但我醫生教我bb 100.5度先係發燒, 而退燒24小時後都冇再燒先可停退燒藥...你叫思爸唔好太心急...思思e個時候需要藥物幫助打低d病菌...唔好咁快停呀!

原文章由 be 於 07-12-18 17:01 發表
在此代思思感謝各位靚ee的厚愛

今朝立刻帶思思再去睇開的醫生到睇
醫生說:點解把聲變成咁?(其實昨天我去看醫生時,都已形容了給他聽,可是他仍叫我觀察多一天,結果令思思延誤治療)
醫生聽了好耐 ...

首頁

尾頁

跳至