自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

黃埔美x坊嘅停車場話自己有電車义電器供泊車人士使用,呃左我地入去後搵極都搵唔到,之後喺一幅牆見到寫住「電動車充電站」,但牆下面根本冇义電器,只得一個電插蘇掣,乜電車义電可以係一個電插蘇掣?!恕我孤陋寡聞,我真係唔知,打上管理處仲話搵人落停車場幫我地,點知係一個著住保安制服嘅麻x佬走埋嚟指一指幅牆個三腳電插蘇掣話「呢個咪係囉」然後就走左去。當時感覺係我地個頭頂有一乍烏鴉飛過,呆左。佢地完全違反商品說明條例!好離譜!根本就冇電車义電器,再打去管理處,再有個阿姐嘅人落嚟仲要話係咁架,用三腳電蘇插义電架,其他佢地唔知!大佬呀,架車唔係一部電器,唔係風扇、飯煲呀,點用電插蘇义電呀,你估义部電話咩!其實我老公咁應佢時,當時我係笑到收唔到聲,好嬲但又太好笑了!
如果佢地冇义電車器唔該唔好用呢樣寫喺網頁呃人去,犯法架!

男爵府

dogdog918 發表於 17-9-21 15:42
我响屋企都係用三腳义頭咋,無加錢裝充電器呀,係慢啲囉

下?真係义倒架?咁义到幾時?如果普通電掣可以义電,咁啲人做乜要整义電器,周圍求其搵個電掣就可以义架車?

男爵府

babynetnet 發表於 17-9-22 18:40
原來係充到電無呃你架……等你老公重咁大聲話同電飯煲咩

唓!早知我唔使比成萬蚊叫人整部义電機喺自己個車位度啦
不過呢種义電好原始囉,仲要自己有條線去义先得,义到第二日都未义完攞返架車。

首頁

尾頁

跳至