影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 【新居】Rain迷天地

2:00開始派飛, 要早d入去排隊
hkrainworld係咁講, 好大隻字, 咁貴捐出來,
我都唔知真唔真 :cry:
魚生 寫道:
哇!兩點鐘入到去,咁之後做咩好呀?我呢度要搭百幾蚊車嫁!

大宅

你睇下呢到>>>>>http://www.hkrainworld.com/discuz/viewthread.php?tid=9954&fpage=1

大宅

我都有這個想法
不過你仲單身都可以架 [quote]
魚生 寫道:
好吸引呀,不過唔夠

大宅

咁早
魚生 寫道:
某人話:..........不如我俾我手提你...你同我趕低你地0係邊...

我應該0係邊度排隊...好冇呀??我0念我聽日8:30a.m倒去到

排隊.....我驚我排錯左呀~~~

大宅

"dick"埋你boy friend去 仲叫佢去排定隊 [quote]
魚生 寫道:
一個人去 :-( [quote]
mememoo 寫道:
我都有這個想法
不過你仲單身都可以架 [quote]
魚生 寫道:
好吸引呀,不過唔夠

大宅

希望Bi 冇事啦 :-( :-( 好彩佢係向前跌, 同埋得6呎高台,
如果唔係就傷喇 :-( :-(

喂, 今日真係有飛派架, 我個fd 排第4,
有雨迷同佢地講2點有人來派架喇
真係好想去, 最衰我個女明天要考試 :-( :-(
好衰架間學校...........

大宅

me too :-( :-( :-( :-( :-( :-(
希望bi 早日康復 !
魚生 寫道:
我好心痛呀! :-( :-( :-(

大宅

有冇搞錯
candycan 寫道:
激C我na!!! bi甘敬業忍痛演出,
死人applydaily, 新地,一本便便,東周通通都仲寫衰佢!!
好激氣ar!!!!!! :tongue:

大宅

可能佢兩個直此機會去拍拖
表面係做宣傳, 其實就一齊過情人節
[10-Feb-07][自由電子報]Rain&喬妹 免費再浪漫一次

Rain(右圖左)與宋慧喬(右)這對昔日「老情人」即將再相聚,兩人將在情人節隔天赴湖南宣傳「浪漫滿屋」,最難得的是,此次身價驚人的Rain竟免費宣傳,只要求100位貼身保鑣與高級住宿等VIP待遇。

兩年前Rain與宋慧喬拍完「浪漫滿屋」後未曾一起公開亮相,最近湖南電視台邀請他們前往為戲宣傳,沒想到工作繁忙的兩人竟答應3天2夜的宣傳行程,而且不收分文。

據了解,Rain在中國出席一場代言活動,少說都要180萬人民幣(約台幣766萬),過去湖南電視台曾邀請李英愛前往宣傳「大長今」,因酬勞喊到100萬美元(約台幣3300萬)而作罷。

(文�翁家祥 圖�八大)

大宅

[quote]
Amybeauty 寫道:
Candycan

新年快樂
你老公真係姓鄭

Amy:

新年快樂

我老公緊係吾係姓鄭la~ [/quote]

大宅

to all of you

祝大家新年快樂 !
身體健康 ! 心想事成 !

大宅

希望佢倆快d結婚
[17-Feb-07][現代快報] Rain:娶妻當如宋慧喬(圖)

作為Rain、宋慧喬長沙行的最後一個環節,昨天下午,Rain與宋慧喬出席了在長沙世界之窗的五洲大劇院舉行的《浪漫滿屋》全國影迷見面會。Rain更是一改之前的刻意避嫌與低調,大方透露“希望儘快結婚”,甚至表示對新娘的要求不多,“像宋慧喬一樣漂亮就行”。

希望儘快結婚

前天抵達長沙後,曾傳出緋聞的Rain與宋慧喬似乎一直都在避嫌,甚至為了錄節目的登場先後順序互不相讓。但是,仿佛一夜之間兩人都不再害怕緋聞,又或許是受到Fans巨大的熱情所感染,兩人昨天在影迷見面會現場雖然靦腆依舊,但是明顯放鬆了很多,不僅互相開些玩笑,還彼此大送甜言蜜語。

當主持人馬可和劉娜請出這兩位人氣偶像的時候,全場的氣氛直接升溫到最高點,Rain和宋慧喬身穿“黑白配”亮相———一個是可愛的純白短式連衣裙,一個是黑色休閒服配牛仔褲,均十分搶眼。然而,更浪漫、更“般配”的還在後頭。

舞臺上的遊戲環節中,Rain和宋慧喬要各自表達對“可愛”的感覺。Rain望瞭望身邊的宋慧喬說:“可愛的女生就在旁邊啊。”宋慧喬也馬上“回報”說:“Rain在戲裏的角色和現實生活中都很可愛呢!”當話題變成“婚禮”的時候,Rain突然向台下數百影迷表白:“希望儘快結婚,對新娘沒有太多要求,像宋慧喬一樣漂亮就行。”

深情擁抱影迷

最讓Fans開心的當然是與偶像的互動環節,畢竟Rain難得來中國一次,更別說這麼近距離接觸。幾位幸運影迷得到機會———上臺親手把禮物送給Rain和宋慧喬。他們提前趕到現場,一直在興奮激動地討論上臺後要跟偶像說些什麼。宋慧喬的一位影迷“葡萄”在獲准上臺後,甚至激動得摔了一跤。

舞臺下,Rain的擁躉山呼海嘯般為他加油,宋慧喬的Fans則顯得勢單力薄。但是在送禮的環節,大家平分秋色———儘管5位影迷代表中有3人把玫瑰花、自製檯曆和精美宣傳冊等禮物送到Rain的手裏,但“葡萄”一個人就送了宋慧喬三件禮物,除了同樣的自製檯曆,還有給宋慧喬禦寒的粉紅色絲巾以及可愛的公主造型芭比娃娃。

收到大堆禮物的偶像,自然也不能失禮。Rain大步走到舞臺上的投影大銀幕前,當場抽取幸運影迷,送上他和宋慧喬親筆簽名的宣傳照一張。有位專程從外地趕來的“粉絲”,不顧腿傷在臺上跳起Rain的前師姐朴志胤的舞蹈,Rain大贊她跳得精彩,並主動送上一個深情擁抱。

依偎寫“福”字

在影迷見面會的最後,Rain和宋慧喬像《滿城盡帶黃金甲》中周潤發和鞏俐合寫條幅那樣,一起用毛筆寫了一個大大的中文“福”字,獻上了一份濃濃的新春祝福。不過,兩人當然沒有和電影裏一樣貌似甜蜜地同握一支筆,而是由宋慧喬提筆先寫下“福”字的左半部分,再由Rain把剩下的部分寫完。寫字過程中,Rain一直用左手護著喬妹,浪漫之情讓全場Fans都羡慕得要死。兩大偶像認真合力完成的這個瘦瘦的“福”字仍贏得了Fans的掌聲,Rain和宋慧喬也很開心地向中國觀眾表達了他們的祝福。

Rain和宋慧喬在昨日的影迷見面會上,比前日顯得輕鬆一些了。

圖�記者趙尚渝

大宅

BI 真係超可愛

大宅

但可惜我冇得去
Rain 最新到港行程 + " 東張 " 播放時間

18號 Sunday night 22:40 到港

19號 Monday
中午 12:00 會展 開記者會
晚上 9點 會展 首影 會進埸同大家 say hi

20號 Tuesday
晚上 6點半 會展 亞洲電影頒獎禮 有 red carpet but......
應該只可以在會展新翼門口睇到佢落車...
入唔到去Red Carpet ...... 睇 "東張" 啦...哈哈...
應該星期一,二,三都有Baby嘅

晚上 頒獎禮後即趕入戲院做電影答問大會......

之後可能會去 JJ's for Asian Film Award 的 After Party

21號 Wednesday 8:00a.m. 走人

基本上唔會離開會展, 隨咗番酒店!!

大宅

咪就係
點同d單身同埋lang妹爭
[quote]
mememoo 寫道:

但可惜我冇得去

首映D飛無可能買到.....
典禮D飛又難買....
我又吾會特登去企幾個鐘
就為左睇BI仔行果幾步Red Carpet

今次無機會見佢.....[/quote]

大宅

真係超鍾意佢
BrianMami 寫道:
某台雲為了宣傳演唱會
要不懂rain的人,介紹給他們這位非凡藝人

click

大宅

hihi Candy,

好耐冇來look look :mrgreen:
BI 現在的髮型幾好看
你知唔知BI 出左rain's coming 演唱會DVD,
係有分幾個版, 你話邊個版會好D呢
我想買, 都唔知邊個好
仲想問你知唔知"宮S"出左未 ?
"惡作劇之吻" 你係未在仙樂買
我在另一間買左, 但睇睇下就會好似人地做到
咁上下, 就有CUT左廣告的畫面有片頭咁.....
我睇到惡作劇之吻2 係咪拍緊呀 ?

大宅

Candy,

我見到rain's coming 果隻白色封面架, 係正版$179
聽講有韓, 日, 台, 仲有冇就唔知....
所以唔知買邊個好囉......
"宮S" 我DL 睇左, 唔係好悶, 可能我未睇"宮"
係SEVEN 同果個楊順依唔係好襯囉....

咁你簽名位果兩張係咩劇呀

大宅

因為我見有SE7EN 做嘛

熱情仲夏好睇嗎
mememo:

乜你都甘夜?

你未睇"宮"又會有興趣睇"宮S"?

我簽名位果兩張係"熱情仲夏"

首頁

尾頁

跳至