懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

hehe, 25歲重唔係青春無敵,你咁後生,生完好快收身lu!

原帖由 appleleelo 於 09-3-20 18:20 發表
多謝你呀!我今年25歲呀!有可能係衣服關係...
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

伯爵府

gijarbb
首先你你會睇幾多錢先?

我陀大仔時,兩個月左右,睇480李克勤,ok,重跑埋出去握手,好開心

到左6-7個月左右(好似係咁上下),去左睇軟硬,200蚊,wor,行上去好辛苦,睇完返屋企,阿仔興奮左48小時,係我個肚裡面勁郁,又係好金!

今次,2月時去左睇左倫右李,都係480,都ok,因為前排位唔使行樓梯

總括黎講,個人認為,如果真係去睇,唔好慳lu,480位,安全d及舒服d,好似今次左倫右李咁,我見好多大肚婆都係睇480呢

原帖由 gijarbb 於 09-3-23 19:08 發表
各位媽咪:
我想問下。。
1. 我地可以去睇演唱會嗎?(我想去睇古巨基呀)
2. 你地有無食燕窩?係自己燉或可以買即食燕窩都可以呢?
等你地的意見&回覆呀 ...
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

伯爵府

你地講開羊毛底,好似chicco有隻羊毛底係本身底部係棉面頭係羊毛架,唔知重有冇出呢?!

伯爵府

早呀各位

我今次照到係女,不過我唔like粉紅色架......,巧多巧多女仔野都係粉紅色tim

另外,我今次個胸都冇咩點大到咋,不過就實左好多,開始有青根現出黎,支支有時有d痛

另外,我朋友今朝係廣華生左,我今晚會去探佢,聽日同你匯報下咩環境呀下!

伯爵府

jelly
我間唔中都重有食完嘔,晨吐就未停過咁,開始有番d精神,最舒服係飲氣水......

不過依然係胃口痳痳地

原帖由 jelly-pudding 於 09-3-25 10:58 發表

阿花,
你仲有冇嘔呀? 好 d 未?

伯爵府

venusnjoo
thanks so much

原帖由 venusnjoo 於 09-3-25 12:59 發表
呀花,如果你食到藥材,可以試吓去余仁生買材料返來煮(可以問余仁生啲staff買吔材料及點煮),因為我有同事第一胎食28方,第二胎去余仁生買來食,同事覺得第二胎補得好啲,但價錢就差不多,都係1多2千元,不過係煩啲每一次拾材料出來 ...

伯爵府

牛c9
你樓下就有余仁生,勁方便la!!!

我都想今胎補好d

原帖由 高齡牛師奶 於 09-3-25 14:48 發表
venusnjoo , 花

我又出現返喇.哈哈.係公司好忙..

咦.我睇左個blog又好似好ok噃.執晒d 藥材都係500蚊左右 ? 咁抵? 我第一胎都補得好求其咋.想今次補好d呀..

都可以consider下跟呢張方噃...

...

伯爵府

依,好衰架,我咁大個女都未試過個胸大的感覺,連海市蜃樓都冇

原帖由 高齡牛師奶 於 09-3-25 14:59 發表
講開個胸....我都升cup升到傻左喇.....而家除衫唔著bra, D肉都貼住左個肚喇~~~~係咪好勁呢.....不過我又唔鍾意係屋企帶bra.....煩死..d肉貼住晒又唔c服~~~

...

伯爵府

我都想係好瘦.....不過唔係呢,我好橫架,但未係好肥,我5呎5吋半,未生時126 lbs左右,生完就134-136 lbs左右,只係平胸型lor......

原帖由 venusnjoo 於 09-3-25 15:19 發表
阿花:
我相信你一定好瘦,你一定無減肥的煩惱。我上胎出院時仲有150磅呀。

伯爵府

佢應該係用左6mins已經做晒人地要20mins做的野,佢太熟手了

原帖由 jjtseung 於 09-3-25 15:36 發表
我今日都去林醫生度照結構...

佢真係個scaner擺上我肚1秒鐘, 就同我講:"係仔ㄚ!"... 成個過程佢照佐6分鐘咋! 不過, 佢咁pro, 我都相信佢的! BB一切正常!

伯爵府

各位去廣華生的sis

我尋晚去左探我朋友,佢係之前果日7點幾pm入院的,因為見紅,但冇動靜,d姑娘想捧佢走先,有陣痛先再入院,我朋友c都唔肯,要留院,好在ge,因為半夜12點左右真係開始有輕微陣痛了,到尋日朝早7點幾就生左了!

以尋日所見,都幾多人生仔,d床位都有8-9成滿,朋友就住6人大房,住唔到4人房,不過附近的床,依然都係好多同胞呢!

因為太多人探朋友,未能深入探討廣華的產房情況比大家知tim,有機再報告la

伯爵府

睇黎我地好多人都胎盤低,我都係呀!有時都覺得驚驚地架,好似尋日咁,個washroom得mou廁,好急一定要去,所以局住去,其實真係唔想mou......

我上星期同d朋友帶埋d仔女去廸欣湖,行平路,行下停下都係個幾鐘,但係已經覺得好下面好聚好辛苦,我諗我真係唔可以去咁多行得耐的活動了,唉,上次去海洋公園都重得,今次......,真係有d驚

另外,我都好認同jj講,政府係有事時follow up會好d的,我一胎好早恥骨痛,佢地不停有follow up架,而今次,我話佢知我胎盤低,個醫生mark底話30wks左右比我照多次u/s睇下升番上去未wor

伯爵府

而家d磚地重跣過以前d石屎地,我都見到好多人跪or跣呢,真係要小心

我上次臨生之前係商場都跣底過呀,有人整趺左雪糕又唔人叫清潔,d雪糕顏色又同d磚好似都睇唔到,個肚又大可能又姐左d視線,所以真係要小心d呢

原帖由 jelly-pudding 於 09-3-30 11:41 發表
星期五照完structure, 返左外家訓左一陣, 之後同媽媽去食晚飯 (老公有野做冇陪我), 點知條街好slippery 我成個人跪低左... knee 都損埋. 媽媽好驚即刻捉左我去廣華急証室. 好彩冇流啡. 不過各血壓升到80 (我平時 ...

伯爵府

我27/4先有得照structure呀

唔敢去得遠,好悶......

原帖由 hlbaby2004 於 09-3-30 12:03 發表
阿花,

我地真係要小心d!

你照左structure未呀? 我會星期五去QEH 照,到時再同e生講!

伯爵府

我今個星期都19wks,27/4係23wks左右,我問左張智,佢話都ok嘅

另外,我都有怪味呀,有時做做下野都聞到,我都好怕比人地聞到呢!

原帖由 高齡牛師奶 於 09-3-30 14:45 發表

話時話,點解你4/27先照? 你而家幾多week ?

伯爵府

小心,唔好太操勞,我以前都成日為公事好勞氣,諗諗下都無為為左d人生的過客傷元氣,我都正在努力叫自己睇開d,而家做野開心好多lu!

開心d la!

原帖由 princessash 於 09-3-31 09:37 發表
尋晚流左少少啡.....唔知係咪星期日凑女太辛苦......定係尋日係公司為左公事好勞氣呢? 我驚到成晚冇瞓, 又比C6鬧, 勁唔開心.....不過半夜都feel到bb郁先安心d....今日行路都慢3拍.... ...

伯爵府

De_baby1
me 2呢,我老公都一樣,所以而家會買下黃色野,不過粉紅色真係好難避,少少都在所難免

我地重要唔可以有hello kitty的出現,好在我唔好架ge......

原帖由 De_baby1 於 09-3-31 11:35 發表
RE:BB 性別

我都好想買b仔野呀...我唔鍾意粉紅色,但我果個係b女~

伯爵府

只係想比個心理準備你,我個仔果時照4d又係口大鼻大,出世個樣同4d果樣真係好似......,佢口大鼻大同我老公一樣,其實你又唔使太擔心,bb大個d,塊面又大左d時,個鼻就自然好似相對細番d,何況bb個樣變得好快,第時嘅野,有邊個知呢?

阿仔鼻大,清潔方便好多 (好阿q)

原帖由 5566 於 09-3-31 11:33 發表
我想問下係林醫生照structure既媽咪, BB個鼻大唔大架? 因我上星期去照時, bb個鼻好大,睇完之後有d好驚.....

伯爵府

食少少水蟹唔怕的,我都冇介得好清,間中都有食幾隻蝦,蟹肉fried rice都食過,都唔係成日食,唔怕的,我朋友mami生佢時介得好清,佐佢一出世便有濕疹了,所以真係好難講

如果係我,我去到macau會照食的,hehe

威尼豬人,確係好正,係氹仔食完水蟹粥,可以行到返酒店架

伯爵府

你地都好呀,可以用到托腹腰帶,我d皮膚唔可以長期有野蓋住,因為會好痕

原帖由 jelly-pudding 於 09-3-31 14:43 發表
由於腰骨實在太痛, 食lunch 時去左利園山道間010買左條托腹腰帶. 而家用左真係舒服好多了 , 不過盛惠$399 大元

首頁
12345...6

尾頁

跳至