時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:希望政府幫佢地!我吾介意人家來取福利!呀

原帖由 songabchuk 於 15-05-22 發表
希望政府幫佢地!我吾介意人家來取福利!呀婆都養到佢咁高大!講到福利,只是一個讀書既機會!可能個小朋友 ...
支持你領養佢,俾傴一個合理的新身分,就係做你的仔,咁樣就完美了

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+我愛Corina+於+15-05-22+發表

如呀!如政府比身份佢讀書!我負責佢住同食!你們okay la ????自私的bk 太太!

...
個小朋友唔係借住你屋企,係希望你合法領養佢,咁個男仔自然會有身份,關政府咩事?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+songabchuk+於+15-05-22+發表

原帖由 jannlly 於 15-05-22 發表
話小朋友沒有戶籍,初初唔肯透露怎申請雙程,之後又話借別人身份。

覺得有許多嘢隱瞞。比得一個就有第二個 ...
大話連篇

珍珠宮

引用:其實嫻姐都係因為人道理由幫果個小朋友姐,

原帖由 嫻姐(Han) 於 15-05-22 發表
其實嫻姐都係因為人道理由幫果個小朋友姐,
咁多年黎都係得一個姐, 對香港無乜影響嫁喎,
果個小朋友真係好慘 ...
荘豐源個時-得一個啦,你睇宜家幾多

芒果米池    發表於 15-5-22 13:08

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+honeyt+於+15-05-22+發表唔係

原帖由 huisandy 於 15-05-22 發表
內地教育水平的確普遍不及香港
咁叫哂大6兒童落香港讀書啦,犯法就係犯法Ok?

珍珠宮

引用:希望政府幫佢地!我吾介意人家來取福利!呀

希望政府幫佢地!我吾介意人家來取福利!呀婆都養到佢咁高大!講到福利,只是一個讀書既機會!可能個小朋友 ...
好心人,你可以如願了,辦好領養手續後記post上黎

珍珠宮

引用:大家吾洗咁開心恭喜我,我認,我係有講大咗

原帖由 songabchuk 於 15-06-29 發表
大家吾洗咁開心恭喜我,我認,我係有講大咗!但如果我真的有能力,我當之無愧,因為,如故事係真,佢係一個 ...
大6人人都冇香港身分證,唔通個個都可憐?個個懷仔根本就係大6兒童,循正常途徑,佢根本就冇可能成為香港人,人係要有愛心,但唔係唔理前因後果的濫愛,另外,係網上講野亦都請諗下先出口,根本做唔到的,勿要口輕輕

珍珠宮

引用:大家吾洗咁開心恭喜我,我認,我係有講大咗

原帖由 songabchuk 於 15-06-29 發表
大家吾洗咁開心恭喜我,我認,我係有講大咗!但如果我真的有能力,我當之無愧,因為,如故事係真,佢係一個 ...
再重申一次,個個懷仔係大6有戶籍,亦就是有大6身分證,明未?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+tc808+於+15-06-30+發表但想

原帖由 MsBusy 於 15-06-30 發表
吹下啫……養個肥仔,少d錢都唔得,又打人又剩,可能仲要成日上差館少d心力都死

...
上網吹水冇問題,但當時佢係懶正義咁話其他人涼薄,咁就有問題

首頁

尾頁

跳至