跳至

首頁
12345...53

尾頁

大宅

SHEETA,
攪左二日, 最終得左啦. 家下有好多遊戲玩呀....亞女開心都飛起呀.
吾該晒你.
原文章由 sheeta 於 07-7-15 18:10 發表

我有呀, 妳點樣玩唔到呀?

大宅

杏利,
想吾想睇下LK 呢個學期既評估卷呀? 比自己個心理準備都好呀..

大宅

每次評估之前一個多星期都會開始同佢溫習下既, 到左考試果幾日就吾溫架啦, 因為佢都吾肯再溫, 佢每次評估既成積都OKAY . 好平均, 每次都差不多同GRADE.
PROFESSOR, 好鐘意講笑既, 你點會嚇親我呀. 有時間上黎大家交流下呀, 呢度D 媽咪好OPEN 好真心架. 有問題都可以提出黎大家傾下架.

原文章由 rainwong 於 07-7-16 17:17 發表
當然可以拉!等我試下PM話比你知, 你囡囡的名其實我不是很清楚的, 我只是知道你囡囡讀LKC的.

你囡囡今次評估好不好?我囡囡今次沒有幫她溫, 她反而考得唔錯, 好過之前果幾次.

大宅

杏利, 我個SCANER 都多清播, FAX 得吾得呀? 有空CALL 我啦, NC下學期既PAPPER 都有, 要吾要睇下呀?

原文章由 professor 於 07-7-17 09:31 發表

i want to see ga, possible for you to scan & e-mail to me ?

大宅

真係勁好玩, 亞女每晚玩一粒鐘牌開心到不得了啦. EEEE 不過開頭我攪左好耐都LOAD 吾到D 堵GAMES, 後來先知HONEY 幫我DOWNLOAD R4果時少左D 驅動情式, 攪我我LOAD 黎LOAD 去都吾得, 後來好彩再攪左三粒鐘就得左啦.
MYSON 知吾知係咩黎架? 佢有無睇過家姐仔部機呀?

原文章由 professor 於 07-7-17 09:30 發表

i just bought one to my daughter too wor

大宅

你講緊我呀. 我既R4都係正版黎既. 多謝你既意見. 吾駛諗得甘嚴重人身攻擊. 我明白咩野係 "老翻" 只不過係有D GAME 係網上DOWNLOAD. 甘屬吾屬於用翻版呢?

原文章由 Sandra_100 於 07-7-17 10:46 發表
個人意見,非人身攻擊,請尊重「知識產權」及保護版權擁有人。
作為父母, 亦想好好教育下一代,勿用翻版 (老翻遊戲咭R4)。

大宅

係咩, 甘我又吾知播, R4 乜無正版既咩, 等我問下專業既技術人員,了解下係咩一回事, 我開頭諗係大公司有得買既電腦硬件及軟件係吾會有老翻既產品, 都係問下專業人仕好D.

原文章由 Sandra_100 於 07-7-17 11:12 發表
以我所知, R4係用黎saved D downloaded 老翻 games

大宅

杏利, 聽日先打比我啦, 今日無帶返公司呀, 今晚返去拎左明天同你電聯啦.

原文章由 professor 於 07-7-17 11:39 發表

if you don't mind, you can fax to me ga, i will call you this afternoon

大宅

杏利, 收飛鴿傳書呀.

大宅

你呢片 "豬唇" 哈哈...正呀.

原文章由 professor 於 07-7-17 12:53 發表

ok ok, call you tomorrow, thanks a lot

大宅

HI,
好多人鐘意用安記同英記作比較, 到而家我都吾多明白. 我之前未報英記都無諗過報安記, 連去睇學校都無, 成個大埔區只去左英記一間幼稚園睇環境, 安記間校舍門口好靚, 我覺得好似商業化左少少, 個人而論我係好想搵一間全統教學既幼稚園比個女, 所以我一選就選左英記. 如果要將兩間學校比較我覺得吾多公平, 因為各有長處, 好視乎家長想得到咩野型式既教學及你小朋友既學習能力, 所以到而家我都吾會拎英記去同其他幼稚園作比較.

原文章由 flam1975 於 07-7-17 14:07 發表
各位好呀!

我就快需要幫阿囝報下年n1, 依家心大心細. 請問各位當初點解揀選英藝, 而唔係安基司呢?

thanks

大宅

哎呀, 真係無左啦, 真係陰功啦.

原文章由 professor 於 07-7-17 15:14 發表
尋日趺落街2歲半女童終不治 :-(

her mama 一世內疚 ar :-( :-(

大宅

SHEETA,

真係英雄所見略同啦...:-P 我都係甘同亞女講, 佢好乖無成日玩, 如果日頭在家完成所有野, 同埋晚上溫習好先有得玩. 我玩得仲多過佢呀

原文章由 sheeta 於 07-7-17 15:47 發表

我都因為個女而買, 不過我話佢知係媽咪嘅, 佢做好晒自己嘢至借佢玩一陣。幾日至俾佢玩一舖, 費事佢成日打機打到儍啦。

大宅

kuromiq, 你果隻公仔甘得意既, 好可愛播, 上次你問我幾時去整蛋糕, 我想問如果係星期日去學整你有無時間一齊去呀? 因為星期六我都會忙, 星期日會好d. 放假亞仔有咩安排呀? 有無報暑期班?

大宅

乜安記真係甘差呀, 好彩我重來都無諗住報呢間, 如果吾係我估會同人鬧交架啦. hoho

原文章由 Kuromiq 於 07-7-17 18:46 發表
我完全同意Professor及Sheeta所講, 安記當年又係唔比我參觀, 連面試個日都唔得, 試問我點放心交個仔比佢....

反而我在英記時參觀時, 個主任很詳細介紹學校的環境同埋教學理念,所以我最後選咗英記

大宅

鎬媽, 甘耐先上黎, 掛住你呀! 亞仔考成點呀? 佢甘多日無返學有無影響到成積呢?

原文章由 鎬鎬媽媽 於 07-7-18 09:30 發表
各位媽媽早晨,
好掛住你地呀:-(
一有同事放假我地就忘到死啦:-(
上個星期六都要下晝先至可以去學校幫阿仔攞成績表:tongue:

大宅

KUROMIQ,
我無特別同亞囡報暑期班呀, 因為平日佢都十分之忙, 無時間騰出黎架啦. 平來想比佢學都十堂SWIMMING CLASS, 因為佢上次學完都已經可以游幾步架啦, 不過亞女話吾想學, 所以暫時吾學住囉. 佢而家岩岩轉左個普話老師, 都教得幾好. 日常安排係甘既.
星期一, 二. 休息無野學.
星期三, 去粉嶺跳舞
星期四, 英文班
星期五, 普話
星期六, KWIK MATHS,
星期日, 粉嶺跳舞.
睇下, 佢仲邊有時間學其他野呀...HONEY 成日都話我安排得太多比佢, 但係呢D 課程已經係上左好耐, CUT 吾到架啦. 不過遲少少比佢學返鋼琴.

原文章由 Kuromiq 於 07-7-18 08:44 發表

阿仔星期日下午要學游水,有冇時間表睇吓, 我哋再夾時間去

暑假阿仔的活動同平日差不多, 我只同佢報多了一個暑假課程 (please check pm)

阿女放假去學什麼?

大宅

得閒上黎取下經啦, 一定有人回應你架. 至於你讀吾讀英記或者報其他幼園, 你自己要細心D 決定啦. 祝你好運.

原文章由 flam1975 於 07-7-18 09:28 發表
真係多謝各位及professor的意見. 我most likely都會幫阿b報英記, 有幸的話就可以做你地小朋友的學弟.

我都有係安記媽媽果邊問意見. 但冇人回應. 你地俾我覺得好warm的感覺.

thanks again.

大宅

同意呀, 英記行政係超級亂, 不過老師係超級好...

原文章由 professor 於 07-7-18 10:19 發表

5 好客氣. all of us are mama, of course 想 bb 好

but one thing i must remind you, zenith 既 admin. 真係好亂

大宅

吾多架啦, 岩岩好! 不嬲都係學呢幾樣野既, 之前仲有游泳班同鋼琴, 暫時CUT 左, 遲少少再開始返.

原文章由 professor 於 07-7-18 11:43 發表

真係好多 wor

首頁
12345...53

尾頁

跳至