跳至

首頁
12345...53

尾頁

大宅

你都已經好努力架啦. 點會係一位吾合格既媽媽呢? 鎬鎬真係乖左呀, 甘咪好囉, 自己負責既行為真係可以係學校學到架, 英記不嬲都好注重呢一點, 你有時咪甘擔心亞仔既行為, 男仔甘細心好難得架.:-P

原文章由 鎬鎬媽媽 於 07-7-18 12:35 發表

教授 & Sugar,
我真係一個唔合格既媽媽
我以為n1唔駛評估,無同阿仔溫書
到星期六見到個評估表旁邊有一叠工作紙,
仲以為係暑期功課,
打開來睇先至知到係阿仔既考試卷 :hu ...

大宅

杏利, 亞女果班吾係個個都有獎架播, 會吾會低年班既小朋友比多d 鼓勵佢地呀, 第二間學校或者會無甘多獎, 不過係英記大部份既小朋友都有獎都幾好呀. 小朋友既自信心會多d 架. 進步獎每班得一個咋, 同清潔獎好吾同既, 甘即係老師都會因小朋友既表現而比獎佢地. 我記得第一年nc 學期尾, 亞女得左個美勞獎都好開心啦.

原文章由 professor 於 07-7-18 17:46 發表

U'r right, 係人人有獎 ga

大宅

拎得服務獎, 梗係好樂於幫助老師啦, 亞女好叻...識幫老師and 同學仔. 小朋友肯為他人服務係好難得架.:lol:

原文章由 sheeta 於 07-7-19 09:30 發表

雖然人人有份, 但啲獎... 我估... 都有啲心思卦。我女連續3年都係服務獎, 好切合佢啲性格呀。

大宅

又整塊 "朱唇" 黎呀! 我怕醜架c野.
快快處理件事, 爭取合理既解釋. 我地係超級無敵媽子丫馬, 要求真架. 等你處理完記得講我知件事呀.
你吾好甘吾開心啦. 100%支持你!

原文章由 professor 於 07-7-19 09:26 發表

your daughter o個班 5 係個個都有獎架就 make sense d

進步獎每班得一個咋 ==> but my son o個班個個 do 有

darling, i was so happy to talk to you this morning

大宅

我有一張DR.KONG 既優惠券, 買滿$300 可作 $50, 買滿$500 可作 $100, 不可與其他優惠一齊用, 因為亞女轉左牌子既鞋, 同埋張優惠券7月31日到期, 有無媽子想要呀?

大宅

岩岩轉左, US MASTER, 都係保健鞋, D皮都SOFT, 白波鞋個款好似DR.KONG. 個鞋墊都幾掂完全可以保護雙腳. 鞋底吾薄. 不過吾係好多地方有得賣, 同埋細既SIZE 係無供應既, 最細好似由27-28. 我係粉嶺帝庭軒內唯一一間鞋店買既, 價錢就真係超值.
一雙32號既皮鞋加白波鞋吾駛$400... 最緊要係健康鞋黎既.

原文章由 professor 於 07-7-19 10:56 發表

what 牌子 you changed for your daughter ar ?

大宅

LK 班只有第一名同操行獎可以參加畢業禮同拎獎, 你既小朋友讀邊一級呀. NC OR N1 呀?

原文章由 YiTung 於 07-7-19 16:20 發表
我個女有美勞獎, 但係佢美勞評分有一項只得 (已有進步), 都唔知
Miss 點比分, 我問過 miss 佢話如有成績優異獎或清潔獎就可以去畢業典禮度攞獎.....

大宅

張甘大個口真係比你笑爆咀啦, 想face to face ar? 好易之馬! 大家相約囉. 好多人都話同我傾完計個心都會舒服d 架, 吾知係吾係自己夠斤兩(年紀有番甘上下) 所以積左吾小既做人經驗, 所以我d 朋友都幾鐘意同我傾心事架.....不過我有心事既話, 就好似無乜人可以同我傾囉, 多數都係自己調節下就掂架啦. 有時諗做人真係好簡單, 過得人過我自己都ok 啦, 我無可能要所有人都認同/喜歡我既處事方式, 不過凡事吾好甘執著都好容易過度架啦.

見你開心番就安落啦. 希望下學期學校真係會實行新政策啦.

nice to talk to you again la, really wanna see you face to face [/quote]

大宅

係呀, 好快又過一年啦. LK 開始會忙好多, 你有心理準備未呀? 我個女升UK 啦. 一開學就差不多報學校. 驚呀.

原文章由 YiTung 於 07-7-20 09:20 發表
我個女讀 NC, 下個月升 LK 啦 :) 甘快就讀左一年啦

大宅

你真係口不對心啦, 口講就話LO.....VE ME, 轉個頭又整集長舌比我歎...C 野呀....GAGA

原文章由 professor 於 07-7-20 09:30 發表

我好鐘意同你傾心事, that's why I called you lor

Love you so much la, darling

大宅

報料時段啦.

小朋友有濕疹或皮膚不好. 有計啦. 不過要有恆心, 我個同事試左半年啦, 都幾有效, 大家不妨或下呀.
用海粗鹽加水沖涼, 要浸浴呀. 佢既小朋友D 濕疹好勁, 用左粗海鹽浸浴之好有好轉, 大家可以試下呀. 佢點點綠既有機海鹽.

鎬媽. 你試下同鎬鎬沖下啦, 無壞架.

大宅

我梗係知啦....真淵氣啦...

有好野梗係會報料啦, 益下自家人丫馬.. hehe

原文章由 professor 於 07-7-20 11:32 發表

E... 我點對你, 你應該知 ga

大宅

以下是我女兒對今天參加畢業禮的感受,是她要我post 出來給各位ee 知道好今天的心情.

我今天很心, 因為可以參加畢業禮, 所以我非常開心. 今天不辛苦,媽媽很感動和差一點就流眼淚.因為steffi 跳舞跳得很好, 所以媽咪差一點流眼淚, 今天我的朋友大姐姐和大哥哥跳得很好! :-P :-P

大宅

我第一年參加, 覺得場面控制得幾好呀, 節目安排有動又有靜無悶場, 最後接小朋友既安排雖然係等耐左少少, 不過係可以體諒既, 因為有太多小朋友啦, 完場後我等左差不多40分鐘先接到亞女, 佢化左個閃爍爍既裝, 好得意, 因為亞第一次化靚靚丫馬. 不過佢最開心吾係因為可以拎到個獎, 而係參與呢一次既表演. 我同亞女都好感動, 或者係第一次參興這一類型既表演啦, 演講既小朋友都表現得好淡定. 值得一讚既.

大宅

肯為人人服務喎, 好難得架, 有d 小朋友都吾識點去幫別人, 所以我都話佢叻叻呀.

原文章由 sheeta 於 07-7-23 12:31 發表

nc時個班主任話... 一到填邊個攞服務獎... 都唔駛諗就填左我女個名啦。我女... 係管家婆嚟架嘛。

大宅

大多數既細年紀既小朋友都係坐吾定既,升上UL 會好D 架啦, 只要可係過份活躍就得架啦.

原文章由 sheeta 於 07-7-23 18:17 發表

弊在佢太熱心, 次次見人要幫手就飛埋去, 唔記得問過老師先呢。所以成日俾人投訴佢坐唔定, 過位呀。:tongue:

大宅

杏利,
我有好消息講你知呀, 我吾搬上廣州啦, 仲岩岩係寶馬搵到間屋, 而家同個業主傾計LU, 如無意外可以留係寶馬住, 因為我習慣晒呢度既環境啦, 校網又好. 今日真係好開心!

大宅

因為我好鐵甘同佢講, 我吾想搬上去囉. 好堅定甘同佢講係為左亞女既將來.....甘佢咪叫我搵地方搬. 都去左幾個區度睇樓架啦, 後來都係最想住番係T.P, 如果要番差不多面積既單位同差不多既環境, 寶記最岩囉. 希望同個業主傾得成啦.

原文章由 professor 於 07-7-24 12:50 發表

wah, 開心 c 我 lu, 我真係好想你留低 ga

coz I need you ga ma

Why your honey 比你 stay here 既 ?

大宅

集公仔好CUTE...係吾係好似以前都UPLOAD 上去呀?

大宅

杏利, 你幾時去黃金呀? 放暑假亞女都非常之忙, 不過我都抽到小小時間同佢去睇左兩套卡通電影, 呢個星期日去上親子蛋糕班, 下星期一就同佢去海馬公園. 天氣甘熱真係吾多想外出. myson 點呀, 放假係屋企悶吾悶? 呢度越黎越少媽子上黎lu, 有d 轉校有d 好能忙啦.如果多d 人氣你話幾好呢..:cry:

首頁
12345...53

尾頁

跳至