跳至

首頁
34567...53

尾頁

大宅

我走人啦, 亞女去左粉嶺跳舞,我趕返去煮飯呀.....拜拜.

大宅

Morning ar,
吾知會吾會轉英文老師呢? 如果係MR. BILL OR MISS ANN, 就好啦. 依我知應該吾會轉其他英文老師掛. 我都幾擔心播.

原文章由 professor 於 07-8-8 17:33 發表

5 G myson 個 class teacher 好 5 好 & bin 個教 English 呢 ?

大宅

係呀, 有新書包, 我已在放假前買左同用左啦, 好正呀. 係SPI 牌子黎既. 你果隻又爛左咩?

吾問班主任啦, 因為係定局黎架啦, 問佢佢都可能吾知邊位老師教架啦, 要問就問校長.EEEEEEEEE

原文章由 professor 於 07-8-9 11:58 發表
darling,

zenith 係咪有 new school bag ar ?

大宅

ZENITH 有校歌喎 (英文版本), 得閒等我POST 出黎比大家睇下先.

大宅

好似吾過$200, 我忘記左實數係幾多啦.
係果隻歌呀, 都幾好聽架. 上次差不多300位小朋友一起唱好雄壯呀. 不過亞囡之前都無唱過, 只識唱幾句.

原文章由 professor 於 07-8-9 12:36 發表

wei, how much is the 新書包 ar ???

大宅

個書包真係幾型架, d 料又掂值得買. sheeta, 你囡囡有無轉班呀?

杏利, 你想要歌詞呀, 我得閒就post 出黎啦.

大宅

hoho媽, 我買係因為亞女既書包兩邊飛起仲有披口, 如果hoho既書包真係無需要換既話就吾好浪費啦,小朋友要教識佢地點叫吾浪費呀, 等個舊書包披口或下學期先買啦.

原文章由 鎬鎬媽媽 於 07-8-9 15:04 發表

我都見過實物∼都幾靚仔架:-P
但係阿仔個書包都只係用左半年,
如果咁快唔用好似有小小浪費:cry:
你地俾d意見丫

大宅

sheeta,
亞女好興幸吾駛轉班, 升回C 班囉, 跟返LK既班主任. 今日應該會知有無轉班任啦掛, 我想問UK全日班是否得一型呀? 你亞女係國際班定係主流班?

原文章由 sheeta 於 07-8-9 17:17 發表

照計唔駛轉喎, 佢係返全日。咁妳個女呢?

早兩日返去攞新書, 問邊個係新學年嘅班主任, 個答案居然係... 未知。

大宅

吾緊要啦, 本來我趕到10:20分到學校架, 架的士黎遲左囉, 係我遲到先既, 今早本來想打電話問KOROMIQ 送吾送亞仔返學, 後來我諗佢上星期都放左兩日假啦, 應該吾會再拎假, 所以就無打比佢, 點知一落樓梯就見到佢, 個C野..靚左播. D 頭髮長左同直左. 即係索左囉.....我同佢講約左你見面. 叫埋佢等一陣, 點知你趕住返工走左人啦, 無相干啦, 下次大家再約出黎一齊去玩啦.

原文章由 professor 於 07-8-10 11:43 發表
sorry darling & kuromiq

this morning 好 rush, 趕返工 ar :-(

大宅

ZENITH School Song

Composed and Music By : Dominic Chow Kai Sang
Lyrics: William Avinou

We want to tell you about our really wonderful school here
Our teachers they are so kind. They always show us how to be good
We learn to count, write and read, and care for others needs
So it’s ZENITH for you and ZENITH for me
ZENITH ‘s the place where we want to be
We learn our ABC’s and soon we’re all speaking English
With songs and rhymes every day it makes our school time so much fun
Then at the end of the day
Out in the playground we play
So it’s ZENITH for you and ZENITH for me
ZENITH’s the place where we want to be
ZENITH’s the place where we love to be
ZENITH’s the school where children can be happy

大宅

哦, 有吾同應該要同家長講架馬, 之前老師無同你講咩, 唉!你有無問過以前uk既小朋友既書同今年既有無吾同呀?
你女女返全日班仲要吾要午睡呀?

我未拎到書呀....老師話未齊播.:-(

原文章由 sheeta 於 07-8-10 18:48 發表

阿女係U-IN, 所以有兩個班主任, 上午係Miss Kwok, 下午係Mr Bill。

以舊年計, 上午係主流課程, 下午係國際班課程。但今年好似有啲唔同咁, 我見書都少左好多。舊年真係有兩套書, 個書包同 ...

大宅

打風就真係好煩架, 乜鬼野都要取消, 下次先同亞仔睇過囉.
我估學校係想減低運作成本, 先由四次評估改兩次, 甘多野改真係吾多好.

原文章由 Kuromiq 於 07-8-11 08:54 發表
Sugarjade

你剪咗頭髮咪仲靚, 我差點兒認不到你.

昨天下午忽然八號, 當時我仲係九龍, 好彩我放假同過仔一齊, 如果佢當時同工人外出, 一定担心死我

冇得睇畫劇, 阿仔有點失望

大宅

係呀, 呢樣又改呀. 有咩原因呢?

原文章由 professor 於 07-8-11 09:05 發表
乜 Zenith 轉左名咩 ? myson 本 handbook & red folder do 係 new name wor

old name : Zenith International / Anglo-Chinese Kingdergarten & Nursery

new name : Zenith International Nurs ...

大宅

得閒等我翻釋中文詞呀, 最衰無個樂譜啦.eeeeeeeeeeee問學校拎得吾得架? 問下校監先..gagaga

原文章由 professor 於 07-8-11 09:01 發表

wow, the song seems good bor

大宅

我亞女無轉班呀, 都係果位LK班主任教佢, 我知有大約10位同學轉左班, 拆散左. 書未到手都吾知係咪淺左/深左. 有D 擔心呀.

原文章由 sheeta 於 07-8-11 15:29 發表

阿女年年都唔同班主任架噃, 不過無諗到開學前一、兩日問都話未知係邊個係新老師啫。

今年... 好似全部都轉新書噃。我見個booklist好生面口。另外, 我雖然攞左書, 但睇返 ...

大宅

校服係繼件/套計錢既, 外套可以買也可不買.
原文章由 Aprmum 於 07-8-11 18:20 發表
唔好意思想请问一下
英藝冬天校服是否仍包括橙色冷外套?
因为想买二手~

大宅

杏利,
你上次同我講過, 日後吾會單靠評估既成積去比分小朋友既, 亦都會以上堂時間評估下小朋友記吾記得平時所學既野, 會吾會因為係呢個原因所以得番兩次評估呀?
下星期我會打電話問下班主任點解會得番兩次先.

我會試下釋中文架, 我既中文吾差架播, 保証係原創吾係老翻.
原文章由 professor 於 07-8-11 11:04 發表

i don't know ar, i think they want to 扮國際學校, 扮 high lor

大宅

今日真係一肚火 , 星期五晚彭主任22:30打電話比我話星期一既校車時間, 叫我8:20到樓下等校車, 今朝同亞女抱住興奮既心情準時到樓下等校巴, 等下5分鐘, 等下又5分鐘, 最終等左27分鐘校車先到, 打左去學校兩次, 老師話乜彭主任無叫我幾點上校車咩, 我好嬲甘同佢講, 咪講左8:20囉. 老師就話有小朋友第一日返學可能預吾到時間, 所以校巴就遲左啦, 大佬呀, 吾係27分鐘甘遲丫馬, 如有老師醒就會當晚同我講校車會遲, 吾駛我甘早落去等呀, 真係頭上十把 , 成架車得十零個學生, 我係尾站就等左27分鐘, 如果日日係甘樣, 咪無左早上30分鐘既外語時間, 吾點計呀? 如果係因為年紀小既小朋友吾適應早返學校既話, 日日都遲對我咪好吾公平, 唉! 都吾知點去表達我既感受啦!

大宅

吾係亂成甘呀! 你幾點返到學校呀? 你應該吾會太遲過播, 無理由無老師係學校門口等小朋友架, 點可以安排成甘樣架.

大宅

吾鬼講D 谷氣野呀.
我星期六同亞女去左X一城溜冰, 佢想去玩好耐架啦, 因為我條腰有老毛病成日痛所以先無帶佢去玩, 星期六的起心肝同佢去, 初頭佢好驚架, 不過扶住圍邊行左三個圈, 就可以放手啦, 佢有時要拖住我去溜一時又放手, 最終在45分鐘內識左啦, 哈哈, 我一路不停提醒佢對腳要點溜, 佢好聽話,忽然間有個牆邊既EE, 同我亞女講: 妹妹你甘快識啦, 先頭仲見你好驚架播, 而家可以吾駛扶邊, 真係叻女啦! 你睇我既叔叔仲未可以放手呀! 我係度諗甘都會有人注意我兩母女既, 可能係我好大聲又成日提醒佢點樣跌先係正確方法, 所以比人望住都吾知囉. EEE, 不過有少少不如意事呀, 佢玩左1個半鐘跌左5次, 第一次跌係我扶起佢, 第二次開始我鼓勵佢自己起番身, 即使有場務哥哥走過黎我都要佢自己起身,  佢都明白到我係吾會幫佢, 所以佢好乖甘自己9秒9起番身, 係跌第5次既時候, 場邊有個無溜冰既女孩, 一見亞女跌低就嘻嘻甘對亞女笑, 我馬上停低卑住佢, 佢就好吾好意思甘講, 妹妹跌得好得意所以笑之馬, 過一陣我當無事甘樣同女行開, 亞女同我講, 呢個姐姐甘樣笑人係吾岩既! 當時我個心都好吾舒服, 不過又好開心, 因為亞女肯同我講佢既感受, 之後不時都見到有人係場度跌低, 我同亞女講, 要學識溜冰第一件事係要學識跌. 吾好理人點睇自己同笑自己, 因為呢個世界上真係有好多無品德既人, 之後佢就無再諗呢件事繼續玩.
呢一日真係同亞女上左一堂寶貴的課, 開心情度達九級呀... :lol

首頁
34567...53

尾頁

跳至