自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

23/2 再update: 117, 126樓引述759客服既答覆, 請各jm自己衡量轉唔轉用moonyupdate: 2, 3, 6樓有更多圖片
趁今日正價7折,買左759新引入既日版moony廁棄式濕紙巾
我本身用開皇冠濕廁紙,但已經好耐無特價$9.9, 十幾蚊包唔係太抵
moony呢個補充裝一pack有50張x5包,正價$68.8, 7折=$48.2
同樣可以掉落廁所沖走
但唔好買錯,因為仲有粉紅色同綠色包裝,但只有藍色呢款係可以掉廁所

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

Moony都有出盒裝(正價$37.5),但我已有皇冠濕廁紙既盒,所以將moony直接放入盒就得啦!

wcpcelia    發表於 16-2-20 21:57

珍珠宮

回覆樓主:

左邊係moony, 右邊係皇冠
兩者大小差唔多,濕度都差唔多
但有7折買moony就平好多啦(平均1包$9.64),每包仲多過皇冠10張
我用埋手頭上既皇冠可以轉會lu

珍珠宮

回覆樓主:

如果無盒,都可以買佢原裝盒,但就貴d(都係嗰句,唔好買錯粉紅色,綠色呀,廁所沖唔到架)

la_source    發表於 16-2-23 16:55

珍珠宮

Stephy2009 發表於 16-2-19 23:36
請問紅色同綠色同藍色有咩區別

我只係買左藍色, 但都有睇過粉紅色同綠色, 我既理解係:
只得藍色可以沖廁所, 所以藍色係適合戒片中/已戒片既小朋友去廁所之後用, 或者大人大便之後用, 或者女性m期間保持清潔用
綠色就係最普通既bb濕紙巾, 片數最多(每包好似有80片)
粉紅色就係加厚款bb濕紙巾, 每包好似有60片
雖然藍色可以沖廁所, 但每次唔好多過2張, 因為掉太多張有機會塞廁所架(我用開皇冠有咁樣指示)
如有講錯, 請大家更正

珍珠宮

家文 發表於 16-2-19 23:48
多謝分享
濕廁所真係好狡猾!用完返唔到轉頭
完全同意, 濕廁紙太好用, 戒唔到啦但皇冠等左好耐都唔再做$9.9, 唔太抵囉
我估moony日本做都唔差掛, 又平d, 俾次機會試下佢先

珍珠宮

家文 發表於 16-2-20 00:05
佢淨係岩岩新出時做過$9.9咋!等人用到上晒癮!所以我話皇冠濕廁紙真係好狡猾

...

無計啦, 之前皇冠都無競爭對手, 唔減價都焗買
而家多個牌子揀咪好囉, 如果moony搶到佢市場, 或者可以逼到皇冠減價

珍珠宮

sharon2403 發表於 16-2-20 01:20
我今日都買左等唔到減價,試下新野先

識貨之人, 其實我試用完moony真係覺得同皇冠無咩大分別, 但就抵用好多
皇冠就算再做$9.9都唔夠moony平, 每包多10張0係返度

珍珠宮

引用:仔用萬寧、同Huggies 都照沖廁所原來唔得架

原帖由 jomami 於 16-02-20 發表
仔用萬寧、同Huggies 都照沖廁所

原來唔得架⋯⋯
普通bb濕紙巾應該唔可以沖廁所
我地貴d買濕廁紙因為佢個質地係可以用水沖散,適合沖廁所用

珍珠宮

引用:低能問題:你哋是用來抹廁板?還有什麼用?

原帖由 hphp720 於 16-02-20 發表
低能問題:你哋是用來抹廁板?還有什麼用?
不是抹廁板,是抹pp用

珍珠宮

引用:好吸引!請問你覺得Moony呢隻嘅厚度同用皇

原帖由 chole16 於 16-02-20 發表
好吸引!請問你覺得Moony呢隻嘅厚度同用皇冠比會唔會薄好多?令外會唔會好易爛? Thank you!

...
唔會比皇冠薄,唔會好易爛
今明兩天應該仲有7折,不妨試試

珍珠宮

引用:想知道荃灣或者葵涌區有無貨?尋日得過荃灣

原帖由 MiMa040187 於 16-02-20 發表
想知道荃灣或者葵涌區有無貨?
尋日得過荃灣都唔見有
可能要大間的分店先有藍色
我之前行過有些店得紅色同綠色,之後喺759超市先見到藍色,即買

珍珠宮

yingg92 發表於 16-2-20 16:55
我都買左 多謝您的分享
jm好快手喎

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 瑤瑤~ 於 16-02-19 發表本帖

原帖由 blackcurrant00 於 16-02-20 發表
聽日仲有無七折?
聽日仲有

珍珠宮

Seasamepp 發表於 16-2-20 21:16
有冇人知將軍澳區759有冇呢隻藍色濕巾同個阿pooh盒賣? Thx!
我0係粉嶺759超市買到藍色, 睇下有無將軍澳JM報料

珍珠宮

MiffyFok 發表於 16-2-20 21:33
用TNG比錢仲多5%回贈呀
我無留意TNG promo添, 但之前用TNG有D不快經歷, 我用晒D錢無再增值了

珍珠宮

kwankwan717 發表於 16-2-21 00:25
我之前攞佐包皇冠既SAMPLE番黎 但一直都未用。
因為一直都唔知抺完洗唔洗用番乾紙巾抺番乾?
同埋淨係抺PAT ...

辦完大事之後用乾紙巾抹左先, 最後先用濕廁紙抹用黎抹pat pat, 或者女性來m時, 去完廁所清潔下體用都ok架, 會爽d無咁up住

用完濕巾之後唔使再用乾

珍珠宮

chole16 發表於 16-2-21 00:32
多謝你!今日去銅鑼灣經過無藍色,聽日要去入貨!!
唔使客氣, 希望你聽日成功買到, 可以試下去kawaiiland或者759超市比較大機會有藍色

珍珠宮

引用:多謝分享!只可惜759賣既野斷斷續續買得一

原帖由 sheung1126 於 16-02-21 發表
多謝分享!
只可惜759賣既野斷斷續續
買得一兩次,之後又買唔返,好煩
同意呀,所以見到有要買定先,希望佢keep住返貨啦

珍珠宮

引用:太好啦,多謝樓主,我d小朋友用完返唔到轉

原帖由 yuensiu 於 16-02-21 發表
太好啦,多謝樓主,我d小朋友用完返唔到轉頭,一陣去睇下先
唔使客氣,希望你買到,慳返好多

首頁

尾頁

跳至