網購天地

跳至

首頁
12345...51

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

因為唔想再有jm中招, 現delete 1樓部分資料
如果仲有jm想幫襯通璽, 請自己衡量一切有關風險, 後果自負
13/7注意: 請大家暫停發新貨到通璽浙江及深圳倉, 因為唔知通璽內部發生左咩事, 好多jm既貨都被拖延出貨

因子  仲有人中招  發表於 13-11-28 01:10

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

zater 發表於 13-6-1 19:07
下轉又用返秀天先

jm好快手喎
你係咪香港九龍唔洗附加費呢?
我都等緊秀天開通粉嶺自家送貨呀

珍珠宮

ngachi 發表於 13-6-1 19:11
轉場繼續吹喇喂

你地好鬼快手既0者

珍珠宮

zater 發表於 13-6-1 19:19
我目及實你架嘛
我港島東, 幫襯幾次秀天都對我不薄架, 不過早排見你地用秀天有 d 阻滯, 我又急要貨 ...

多謝你支持先
其實我覺得秀天5月既服務係改善左好多呀, 我5月用2次改價快發貨快, 反而係全一派貨速度太慢咋
不過我0個區既既問題咋, 我見其他住港島既jm都幾快收到貨
唔急既話, 真係慳錢既首選

珍珠宮

zater 發表於 13-6-1 19:33
我 5月6號果轉, 全一都好快, 夜晚發貨, 第二朝中午收到, 不過係浙江去深圳果度耐左 d, 用左 2-3日. ...

可能你0個日少貨呀, 因我試過浙江轉深圳, 真係一日就ok左
我估佢地未必真係日日有車浙江去深圳

珍珠宮

Obe2009 發表於 13-6-1 22:24
收貨人我不嬲都寫小吳/趙生(Axxxx), 然後地址又再寫。

各位發貨俾秀天一定要有客戶編號至得,咪未必會搵到 ...

係呀, 我都set埋編號入去個收貨地址0個度, 方便佢貨倉整理

珍珠宮

Obe2009 發表於 13-6-1 22:28
今朝收果轉貨真係好開心,晨早流流收電話(我十點幾起身)話廿分鐘送到,跟住真係十一點多d就收到貨。 拆 ...

佢平時都係上午派黎嗎?
定係因為今日星期六只派上午呢

珍珠宮

pandat 發表於 13-6-1 23:17
送上樓要比10hkd,另外佢地仲有超時賠付

我上次貨到香港拖左5日先派, 佢無賠錢呀, 不過我都無逼佢賠

珍珠宮

maggietai 發表於 13-6-1 23:36
10 hkd 都可以接受到!好過俾10 rmb

係呀唔算貴啦, 如果d野輕身既自己落樓拎仲可以慳返

珍珠宮

yanbeebee 發表於 13-6-2 00:48
我今轉都用返佢
因佢話6月我嗰度未洗收附加費住!

咁好?

珍珠宮

Obe2009 發表於 13-6-2 02:42
平時係下午2-6, 送貨個哥哥仔多數預早四, 五個字打黎跟住就送到. 今次係第一次星期六收貨咋, 可能星期六 ...

因為我之前問過秀天, 佢話全一星期六開半日工, 只派工商件唔派住宅
但可能你0個區星期六無咩工商件要送, 所以哥哥仔今日得閒派埋比你先

珍珠宮

hinghing0128 發表於 13-6-2 12:26
寫左編號仲洗吾洗寫自己名

唔洗架喇, 編號已代表你

珍珠宮

mikako1205 發表於 13-6-2 21:19
我重投秀天懷抱,希望佢對我好d

好, 用完等你報告下

珍珠宮

hinghing0128 發表於 13-6-2 22:37
THX,我琴日寄左四單野去

唔洗客氣, 到時再報告下

珍珠宮

KonnyGreen 發表於 13-6-2 23:38
其實我有興趣做佢地個自提點...

jm你係邊區架?
打算借屋企地址做自提點?

珍珠宮

KonnyGreen 發表於 13-6-3 13:13
YES..我住九龍區... UM...可能都係無咩用, 佢地應該想天水圍同元朗區個D人做~
...

係呀, 佢而家應該係想搵幫佢做新界區自提點既人

珍珠宮

Obe2009 發表於 13-6-3 19:36
自提點即係D人去你果度攞貨, 直情有錢收TIM LA, 不過你要成日響度等人黎WOR.......如果係屋企唔係咁好啩, ...

我覺得除非有JM本身係開舖頭咁先會順便幫下佢囉
如果係FTM, 借間屋比佢擺貨都好煩架, 間屋太細又唔得, 仲要長時間standby d客黎拎貨
相信大部分jm都唔想比自己地址(幾多樓幾多室)人地, 咁可能要約人地0係樓下交收
隨時一日上上落落好多次交貨, 都幾麻煩
而且秀天收得咁平, 幫佢做自提點未必有太多酬勞, 我估計最多咪每個月比返1-2k都好盡啦(佢仲有班大陸員工要養)
賺佢少少錢咁困身, 又要攪到間屋成個貨倉咁, 我就一定唔會考慮

珍珠宮

cylm 發表於 13-6-3 20:19
個編號係佢地(間公司)比我?thx

係呀, 你旺旺叫佢比個編號你, 0係收貨地址後面寫返編號

珍珠宮

YUUI 發表於 13-6-3 20:47
本來佢同我講周日開始自己有車派呢3區,於是我星期日拍左,改左價無發貨,我唔知今日有冇人送黎,咪問下佢發全 ...

下, 我仲以為屯門元朗天水圍已經work緊添, 上星期群發講到實牙實齒架喎
估唔到原來仲係hold住左?
好彩我粉嶺預左佢無咁快開通到, 我呢轉貨發去順達, 暫時唔用秀天住
咁你要求發全一, 咪要比30蚊附加囉?

珍珠宮

YUUI 發表於 13-6-3 22:17
佢d野....話唔埋架,可能聽日開始有車落黎呢,,秀天收既通知同新世代唔同,秀天話6月5號之後開始收,但我覺得都 ...

自提點唔係淨係做屯門架, 佢同我講想0係上水/粉嶺都搵個自提點
因為我地上水粉嶺既jm唔會山長水遠入屯門自提

首頁
12345...51

尾頁

跳至