跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我豬仔都係, 2 個半月時第一次尿道炎, 住左5日醫院, 出院後再做埋尿液倒流測試, 好彩無尿液倒流, 點知隔左一個月又再翻發, 之後睇左泌尿科, 話佢包皮長同窄, 所以好易床d細菌係度, 平時就無野, but抵抗力一弱就好易有尿道炎, 於是決定幫佢做割皮包手術, 因為唔想佢咁細個要成日受種豆之苦. 醫生話如果做左呢個手術, 再有尿道炎既機會就好低啦,

大宅

好媽媽勳章

我囝囝係第一次有尿道炎時都做左呢個TEST, 佢又係喊到七彩, 不過一做完抱返就收聲, 返到屋企好似已經忘記左件事咁, 不過個結果差唔多係即時知道, 個心定左好多, 起碼唔駛一路KEEP住食藥, 排除左係因為尿液倒流而引致尿道炎羅.

大宅

好媽媽勳章

我囝囝只係做左前面2個, 打顯影劑個佢地又無要我地做, 呢個好似有幅射, 聽d媽咪講會比d安眠藥比bb食, 跟住就打d顯影劑入身體, 等d藥劑走雲全身, 跟住bb就好似乳豬仔咁"扒"部機度照,

大宅

好媽媽勳章

做晒所有test, 無尿液倒流就唔駛再食架啦.

大宅

好媽媽勳章

同位核素test 我囝囝並無做到, 照超聲波同插尿喉做顯影個test就做左, report出左無尿液倒流唔駛再食藥, 本來我地都排左係政府醫院度做呢d test, 但係個期太耐啦, 唔想bb 一路食藥, 我最終去左養和度做, 雖然係貴d, 但個期真係快好多.

大宅

好媽媽勳章

我唔係睇dr. yeung, 係因為囝囝第一次尿道炎時, 我帶左佢入養和睇急証, 2個test加埋大約$5000幾, 我覺得都ok, 一個鐘頭內攪掂, 如果無記錯太子道間法國好似都有得做, 價錢仲平d.

大宅

好媽媽勳章

唔緊要啦, 割包皮只係小日術黎, 好快就無事架啦,

大宅

好媽媽勳章

原文章由 honeybbb 於 07-11-8 20:51 發表
請問你仔仔係幾時做個割包皮手衠架? 揾邊個醫生做? 復原得快唔快呢? 我個仔而家快7個月, 下星期二都會做割包皮, 但我有d 擔心唔知會唔會好痛, 同埋佢又郁黎郁去, 會唔會整親傷口呢?

...

放心啦, 我唔知係手術後唔係好痛定囝囝乖啦, 佢會比定d止痛藥你, 但係我無比到佢食, 3日倒就好返la.可以照沖涼, 不過個幾日你要成日抱住佢, 驚佢轉身時整到. 好快無事架啦, 放心

首頁

尾頁

跳至