跳至

首頁

尾頁

別墅

b 囡 這二日 甩頭髮...不是普通的甩, 是 "連根拔起" 一樣, 頭髮連頭皮一齊甩出來, 再看清楚, 發現整個頭的皮都好乾, 好像很容易脫出來一樣.

是什麼問題呢??? 求救

別墅

原文章由 小倩 於 07-8-18 18:49 發表
係唔係頭泥呀? 如果係, 可以用橄欖油捽... 不過我嫌呢個方法太油"立"~

當年哥哥我係用嬰兒洗髮泡沫 (Biolane

Thank you

我地會試試..!
:) :)

別墅

原文章由 小倩 於 07-8-18 18:49 發表
係唔係頭泥呀? 如果係, 可以用橄欖油捽... 不過我嫌呢個方法太油"立"~

當年哥哥我係用嬰兒洗髮泡沫 (Biolane

買不到 Biolane, 我買了 "kxxxxx" (忘了怎樣串) 的嬰兒洗頭水. 用了4天, 好像好了一點點!!

是否要很長時間才能ok?

別墅

原文章由 BingBing414 於 07-8-23 09:31 發表
How old is you bb, normally the 頭泥 will gone before 3
months. some are gone after 1 months. it depends on
the bb lah

my BB is nearly 5months la, in the first few months, no problem ga.:cry: :cry:

別墅

原文章由 babushka 於 07-8-23 09:52 發表
我個仔都係三個月先開始有頭泥同連d頭髮仔一齊甩, 我用左瑞士寶寶的油幫佢查同輕按摩, 好快就無哂d泥, 不過胎毛頭髮繼續甩....

瑞士寶寶 -->邊度有得買?

thanks

別墅

原文章由 碟碟 於 07-8-23 10:00 發表
我個BB的頭泥都係3個幾月先第一次出現, 我同佢用 baby oil按摩, 1-2次已經乾淨番晒, 但係同樣都係勁甩毛...

是否要用力"整甩"那些頭泥?

首頁

尾頁

跳至