自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

呢幾日我都唔舒服,每晚食完藥就訓,我c6長期都要反十幾個鐘工,琴晚反到黎都無咩,大家訓左個幾鐘突然間我c6話唔舒服,然後坐起身就嘔!嘔完佢同我講好暈,跟住就嚇死我,佢無啦啦反曬白眼成個人暈低左
我就大叫我老爺黎幫手,我老爺就整醒佢,幫佢查油同比少少暖水佢飲,過左陣無咩野佢就繼續訓,到三點幾又係咁樣,嘔完又暈低,連我奶奶都出黎睇下佢做咩,又係面青口唇白!四點幾又黎多次我話同佢睇急症佢唔肯!死都話自己無事,應該係血糖低
今朝就去左睇醫生,醫生話係感冒!但我覺得唔似,因為佢訓覺既呼吸聲都唔同平時,我成晚都訓唔到,又擔心佢有事,佢第一次暈反哂白眼,我以為佢會死呀佢係咪要去做下body check好d呀?佢今日話個人好攰!無曬精神,我話佢疲勞過度

伯爵府

引用:一定一定要身體檢查啦! +

原帖由 yamaneko 於 15-01-29 發表
一定一定要身體檢查啦!
我都係咁同佢講,好怕佢有d咩隱疾,起碼body check左會安心d!!!希望可以說服到佢啦

伯爵府

引用:去醫院check下,又暈又嘔可能好嚴重架!

原帖由 烏租租 於 15-01-29 發表
去醫院check下,又暈又嘔可能好嚴重架!
琴晚我話同佢去,死都唔肯,今朝睇左醫生喇,醫生話佢係感冒囉但我覺得唔似好擔心

伯爵府

引用:一定要睇醫生!!佢做咩工?+文職?+地盤?+如果

原帖由 nightingale 於 15-01-29 發表
一定要睇醫生!!

佢做咩工? 文職? 地盤? 如果返返下工突然暈低可以好危險架
渣車揾食呀!原本佢仲話今日要開工,我叫佢唔可以!嗯間有事就死火

伯爵府

引用:快D睇下e生,我fd個c6之前就係咁!感冒菌引

原帖由 piggggg 於 15-01-29 發表
快D睇下e生,我fd個c6之前就係咁!感冒菌引致腦炎
請問有咩病徵?佢睇醫生,醫生淨係話佢感冒,無提到腦炎咁嚴重咁係咪應該同佢去睇急症?

伯爵府

引用:其實第一次暈成咁樣應該call白車啦! +

原帖由 yipsiumee 於 15-01-29 發表
其實第一次暈成咁樣應該call白車啦!
係呀!第一次暈我已經話送佢睇急症,佢死都話唔洗!搞到我成晚唔敢訓

伯爵府

引用:Quote:原帖由+carrie_1102+於+15-01-29+發

原帖由 piv 於 15-01-29 發表
今朝睇醫生時,有冇陪c6去?有冇講番昨晚咁驚的情況?如果冇醫生唔會知咁嚴重。

...
無呀,今朝係我老爺同佢睇,佢話有講,但我覺得無囉

伯爵府

引用:其實第一次暈就要CALL白車...今晚再留意下

原帖由 月希 於 15-01-29 發表
其實第一次暈就要CALL白車...

今晚再留意下佢..有乜事就唔好理佢意願...
係呀!今晚都要睇下佢點,但我自己都好唔舒服,好彩有老爺奶奶同住,如果唔係琴晚真係嚇死我

伯爵府

引用:好明顯一定絕對要睇醫生啦

原帖由 panyeung 於 15-01-29 發表
好明顯一定絕對要睇醫生啦
唉,話得聽先得架!成日以為自己肥c大隻就好好打咁今朝先肯去睇醫生,我係擔心佢有其他問題姐

伯爵府

引用:第一次暈倒時便應該叫白車送入急症室,現在

原帖由 vanessamom 於 15-01-29 發表
第一次暈倒時便應該叫白車送入急症室,現在快些去做身體檢查啦!現在的細菌真的好厲害!

我媽咪12月頭感冒 ...
多謝你提醒我嗯間搞掂曬d野就捉佢去睇急症

伯爵府

引用:Quote:原帖由+carrie_1102+於+15-01-29+發

原帖由 大力大力 於 15-01-29 發表
今明两天,如再暈+嘔,唔使問佢,直接打电話叫十字車入急症室(帶埋食緊D藥)~

...
睇下過多陣佢點先?今日又無嘔同暈,只係好攰囉

伯爵府

回覆:好擔心C6

多謝大家既回覆,我嗯間會說服佢去睇急症

伯爵府

原帖由 CHLOEJELLY 於 15-01-29 發表
唔係嚇你,病真係要向淺中醫,我有個uncle就係咁突然走左
我知呀!所以我琴晚好驚,我成晚無訓,自己又病緊,心力交瘁!我都係夾硬撐住

伯爵府

引用:恕我多口,大吉利是,希望你老公唔會我記得

原帖由 bb1901 於 15-01-29 發表
恕我多口,大吉利是,希望你老公唔會

我記得之前睇過新聞,個d猝死之前有呢d徵狀,咩感冒引起隱性 ...
我知,我都有睇呢d新聞!所以先咁驚

伯爵府

回覆:好擔心C6

頭先問佢有無唔舒服,佢話有,我話同佢去睇急症!堅持唔去唉,都唔諗下自己仔細老婆嫩!激死我喇

首頁

尾頁

跳至