跳至

首頁

尾頁

大宅

我 check 過個 d website , 呢 d 叫 separation anxiety , 因為 bb 開始大過 , 佢既情緒同智力發展左 , 知道咩野叫分開同 lonely , 所以開始搵人 , 要 train 佢地醒左都以自己訓番著先得 , 如果唔係我地大人會冇好日子過 , 我都係努力 train 緊阿仔 , 希望成功啦

大宅

原帖由 加菲 於 09-2-19 13:09 發表
咁點樣train呀?因為我晚上係餵人奶 (返工係人奶+奶粉), 我好清楚佢係夠飽, 但奶奶一直都堅持話餵人奶會好痴身+難湊, 但我冇理佢, 所以一直餵到9個月, 但呢排夜晚咁扭, 奶奶又成機數我餵人點唔好喇......

我同老公都 ...

我係在職媽媽 , 我個 b 係全人奶 b , 佢平日都一 d 都唔痴身 , 入院之前一 d 都唔難湊 , 係出院之後我地就左佢 , 令佢要人暗先訓 , 之前佢係自己係床仔訓 , 我地 try 緊 , 臨訓前陪佢係床仔玩一陣 , 到佢好眼訓開始扭先比佢啜啜訓 , 希望慢慢教番好佢既習慣啦 .. 所以你要堅持繼續餵呀 !!!

大宅

原帖由 usbaby 於 09-2-20 03:59 發表
我個女到 7 個月半大又係咁半夜好多時都會無無端喊醒仲要喊到唔收聲嗰隻, 觀察過幾日我諗佢係出牙仔所以咁(因為見佢周圍搵野咬), 跟住每晚臨瞓前俾 infant pain reliever drop 佢飲, 之後到宜家一直都冇再半夜喊醒啦 ...

infant pain reliever drop? 咩黎o假?

首頁

尾頁

跳至