跳至

首頁

尾頁

大宅

其實如果報n1要幾時報呀?
蘇淅好好嫁?我住蘇淅隔離嫁...但就聽人講話小學唔掂lor

大宅

其實我地啲b係咪要到10年9月先開始返k1呀??

littlepig:
咁衛理堂好唔好嫁?

大宅

原文章由 littlepig 於 08-3-7 11:42 發表
kitty12007,

衛理堂幼稚園好! 校長,老師和全部職員都很有經驗,很有愛心, 教學都不錯, 特別佢哋音樂教得很好. 你想像下我和囡囡三年每早都由將軍澳出炮台山,重要行段斜路,而阿囡都從沒有講過辛苦唔想返學.到依家我和 ...

thank you so much..等我同老公商量下先,我住得超近衛理堂嫁

大宅

原文章由 onchai 於 08-3-11 09:13 發表
我都諗住到小b歲半就幫佢報衛理堂playgroup... 唔知我地阿b會唔會做同學仔呢

onchai: 係邊度有playgroup嘅資料呀??thx

大宅

原文章由 小賓女 於 08-3-11 18:40 發表
Rio媽...可以去o黎度睇衛理堂playgroup資料 http://www.npmc.edu.hk/daynurse.htm (路過搭訕)

thank you so much,小賓女,你都係香港區mami??我住北角嫁

大宅

原文章由 onchai 於 08-3-14 12:48 發表
http://www.npmc.edu.hk/daynurse.htm

咦~ 我又係住得好近衛理堂喎... 我住堡壘街, 你呢
原來大定係街坊...

我住上你少少,我住清華街,蘇淅嗰條街,haha,住得咁近,唔知有無見過面呢

大宅

原文章由 littlepig 於 08-3-17 13:06 發表
onchai & Kitty1207,

你哋會唔會報蘇浙 N1 或 K1?

littlepig:

我就唔會呀,因為蘇浙係用普通話同英文教學,但我同老公啲普通話又唔叻,咁始終bb係學校學完返嚟屋企我地都要教下佢嘛,咁梗本唔識教,所以唔會考慮蘇浙...而N1呢,因為我老公係教英文,咁有個家長就介紹天后嘅幼兒園俾我地,個名叫bambino,佢自己個仔讀緊,間幼兒園雖然唔係大,無公園,即係唔可以要求咁多嗰啲,但佢話啲先生好好人,同埋佢仔仔讀咗2個月已經識晒啲英文字母,所以我地都會俾仔仔讀呢間....至於幼稚園我會揀中西區同灣仔區嗰啲,因為嗰邊多好同一條龍學校..心儀有靈糧堂,玫瑰崗,寶血,禮賢會,聖馬加大唔知好唔好呢?其實我都仲資料搜集中
係呢,你住邊呀??

首頁

尾頁

跳至