心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 19-6-26 13:47
係隔離舖傾開點解咁難交朋友,先發覺原來好多jm同我一樣都係冇乜知心朋友,所以開個post大家吹下水,傾下d ...

斗米養恩,擔米養仇。。。自從俾個識咗2x年嘅frd出賣後,真係唔敢再攞個真心去對朋友。。。

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 19-6-26 14:12
而家我都唔敢再咁容易同人交心,傷左好難復原

而且對方仲要挑撥(講是非)我同另外一個環境都比較好嘅朋友,從中得到我倆經濟上嘅資助。。。

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 19-6-26 14:24
點解佢挑撥你哋會得到經濟援助既?

做兩頭蛇,兩邊講將是非當人情搞到我哋有心病,同我講A成日追佢還錢、逢見人就話點幫、又成日送嘢、接濟佢之類嗰啲說話。同A講我是非,係佢親表妹同其他人話返俾我知不過佢兩公婆之前食咗表妹夫幾十萬夾棍,表妹好明顯亦懷恨在心

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 19-6-26 21:53

佢親表妹都睇唔過眼,你這位朋友的人品可想而知 ...

我成日勸佢唔好咁急功近利,但總有一大堆理由去解釋買樓買車、公司出糧、飲飲食食幾乎借盡所有人,淨係得我同A兩個會借得多(尤其是長期借我,還咗幾多、仲剩幾多都係任佢噏)10個煲得4個蓋,冇錢又拖供應商貨款去同表妹夫搞生意,點知最後仲食埋人夾棍。拆伙寫欠條毛都冇還過所以表妹話避得到初一避唔到十五,之前佢就係想我、佢、表妹3個夾份開鋪(佢嗰份我出埋)表妹唔制先告吹。後尾表妹爆大鑊我先知佢連我都想食埋,報大3倍成本從中取利。。。

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 19-6-27 08:31
佢欠自己人就話啫,但拖欠供應商貨款唔會比人告架咩?恕我直言,你呢位朋友真係當身邊所有人都係水魚,將 ...

收到B公司錢就還A供應商貨款10個煲得4個蓋表妹兩公婆其實同我一樣想拉佢一把所以表妹夫就算唔俾表妹同我哋開鋪,但都肯同我frd兩公婆夾份做生意舊年我frd老公走咗,佢仲大條道理賴賬所有錢都唔還⋯⋯

首頁

尾頁

跳至