母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 Morelli 於 07-9-14 13:18 發表
我啱啱報咗14号下晏,上晏要上急救course:cry:
听Ballma誁你地今日入Disney玩几日喎,禁遲出門口:lol:

仲同ballma講緊好耐無見你tim... 幾時tea啊?

我星期日先去住2 nights, ballma一家就星期一去...

伯爵府

原文章由 Morelli 於 07-9-14 13:22 發表

我都好掛住你地啊:-( 希望14号見倒,但係佢話(打电話)我係Waiting list乍

咁快... 我都係今朝睇到, 報埋~~ 就即刻post過來啦!:tongue:

伯爵府

原文章由 wawa 於 07-9-14 16:21 發表
如果差不多到期出街時會帶出街用或用了先再雪o的新鮮既咁咪唔會有好多到期law. 不過雪過冰奶係"蘇"的.

唉... 我而家都費事儲lo~~ 汶汶都唔飲!

伯爵府

原文章由 cat.siu 於 07-9-15 17:21 發表
你地就好啦, 自從做左c9之後, 去邊都要帶住隻小魔怪 .

Me too!!!!!!:tongue:

伯爵府

原文章由 cat.siu 於 07-9-14 17:28 發表
我都無pump, 仔仔要食就比佢食, 食到幾多就幾多.

我臨 前點都要泵下, 但係泵極都唔上奶:tongue: ... 朝早同日頭就逼汶汶次次食埋兩邊, 咁就唔使谷住谷住!

伯爵府

原文章由 Morelli 於 07-9-14 23:06 發表

好哇!可以叫埋pigletchan喎,唔知佢佗仔佗成點?-(
得你Disney出黎再約呀!玩得開心D喎

係啦... 我都有想過好唔好騷擾佢...

我9月24日, 25日... 10月2日, 3日... 都得!

伯爵府

原文章由 viola_siuba 於 07-9-23 23:29 發表
難得我地同1時間在線bor @v@~~~

唔知呢,我成日覺得有心生個b都唔會話頂唔住個1,2晚既^^
對比起生左幾個月後,初生個1,2個月你要休息其實都真係大把時間比你休息既我覺得~當然要睇下屋企人點安排同自己既心理調整啦:p
我覺 ...

agree!

我生完之後頭頭好累小睡佐1個鐘, 之後就興奮到 唔到, 好想快d見到個女... 姑娘推BB過來的時候係生完之後5個鐘, 係床上打側身BF~~果個moment, 記憶猶新!
係醫院都係我自己湊, BB比姑娘推走沖涼一陣, 我都有d掛, 走去8下... 不過only 8過一次, 因為mud都睇唔到...

開刀的媽咪, 岩岩生完就真係會辛苦好多... 我同房果個媽咪就係開刀生, 郁下都超痛, 不過除佐第一晚, 之後佢都全程自己湊BB... 我都好佩服佢!:loveliness:

伯爵府

原文章由 yanlongma 於 07-9-25 16:21 發表
我初時睇你講,我都覺得呢d係開心野喎!見到佢手腳越來越協調,唔係應該讚下佢咩?
講返,其實你個仔已經算乖囉!我個女未夠歲半已經唔肯入playpen啦。
反而宜家見細佬係playpen,佢又話要入去!
而且你個仔咁小心慢慢來,我真係確 ...

咁埋好lo... 家姊中意細佬!

我覺得有多個兄弟姊妹的feel 好sweat...

伯爵府

中秋節快樂!

伯爵府

汶汶識講的第一個字 ~~ Mum
汶汶識講的第二個字 ~~ Dad :loveliness:
汶汶呢幾日識講的第三個字 ~~ 奶奶
:lol :lol :lol
ㄧ心急想飲媽媽奶, 就不停口咁~~奶奶奶奶奶奶......

伯爵府

好耐無見~~ 呢輪好忙好忙好忙...

我都好想參加gathering... 不過汶汶晚晚8點就 , dinner來唔到啊!! :-( 幾時搞個tea or lunch 大爬地/ 大跑地...

汶汶大個女佐好多, 而家2餐粥, 有7只生得唔靓ge牙:tongue: , 中意行/冷/爬, 繼續八爪魚精神, 周圍搞野 ...

尋晚汶汶好勤力咁抹地~~ 比佢笑c...

http://hk.video.yahoo.com/video/video.html?id=348405

伯爵府

原文章由 viola_siuba 於 07-10-21 04:06 發表
好掛住汶汶呀~~幾時有得比我見下者

你就好啦~我個仔都有幫我"清潔"下個地下,
但佢既方法係:執塵食v_v"""""""""""""""""""""""""""

好呀!!我打比你啊!

伯爵府

原文章由 靚靚劉太 於 07-10-21 09:44 發表
我e+ D 冰奶只係放係冰格冇乜點郁過.
只飲早1日泵出個d,多有多飲。

我唸奶量可以慢慢控制eg 泵少次..
但如果好似你咁既情況..少一餐奶,咁咪可以只飲新鮮奶law. 咪可以不用奶溝新鮮奶???

由一餐粥轉兩餐粥......我個仔由1歲開始就轉3奶2 .. ...

我有朋友都係10月開始轉2餐~~ 其實,只要BB食得好就得啦! 汶汶雖然話係轉佐兩餐,不過有時一餐可以食碗幾,有時一餐淨係食得果少少:tongue: ,等同無佐一餐...

放鬆心情啦~~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊