自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唉.....全部同意, 我要"規佬年代"

男爵府

想講....我哋經濟好好架, 唔係點會派糖?

但好好笑, 派極都無我份, 無老人家份...

原文章由 ntefamily 於 08-10-16 15:07 發表
當年經濟好, 真係開心好多
依家見到好多人無野做, 或好低人工,
成日覺得香港的基礎好唔穩咁, 個心都好寒

男爵府

但我覺得好似而家好D....大學多咗, 學卷, 334, 小班教學, 認母語唔掂(但都玩咗10年)...

原文章由 Joanna.L 於 08-10-16 17:04 發表
莫講話管治,教育制度都好啲(before 97)

男爵府

餓死都明, 但點解凍死呢? 唔通妳訓橋底? (講笑咋)

原文章由 小傑媽媽 於 08-10-16 17:35 發表
我冇所謂呀,反正我都係爛命一條,咁落去遲早都死架啦,只係睇下餓死定凍死,死得有幾難睇咁解既啫…

男爵府

我曾經睇過一篇文章提及肥彭, 印象中肥彭係一個好人, 有腦既政治家, 亦唔係呃走香港好多錢$, 相反處處維護港人....

原文章由 talkymum 於 08-10-16 18:30 發表
英國佬呃走香港好多$.港英年代所有大型工程都係佢地d公司天價做哂.淨係睇政府用既物資已經貴市面數倍至十數倍.e.g.紀律部隊uniform.閒閒地二三千一套.佢地話d布料貴wo.公務員只有外國人先可以做高職.佢地d仔女香港人供佢地 ...

男爵府

唔水驚....個個都係咁, 到時好多人陪妳訓橋底 (包括我)

原文章由 小傑媽媽 於 08-10-16 23:20 發表
唉!而家經濟咁差,人人自危,萬一老公份工有乜e yuk,到時冇錢供樓,比人趕出街,咪遲早凍死囉…人家好怕凍架嘛…

...

男爵府

大陸香港都係....唔係殺人亂倫性醜聞搶人老公以權謀私就係呢樣毒個樣毒, 文化越來越低, 今日見到個阿婆踎係條柱後面柯殊殊(九龍區), 有個女人棟高隻腳係公園坐(新界區)...

原文章由 bread1103 於 08-10-16 23:14 發表
97前尖沙咀周街外國遊客,真係國際都會,
宜家周街自由行污煙瘴氣,

以前D高官會避嫌,宜家會見D高官同地產商鬼O甘老友,拍膊頭睇歌劇,之後就有屏風樓,摩天豪宅,
遲D南生圍濕地又批起屏風高樓,都唔明有MUG理由批,
好想 ...

男爵府

淨係趕走班船民, 已經令香港少咗舊大包袱啦...

原文章由 necohaos 於 08-10-17 23:40 發表
[quote]原文章由 阿西 於 08-10-16 15:36 發表
咁如果老彭而家主治香港,雷曼事件/毒奶/金融海嘯/有毒食物佢又有咩好方法攪掂呢﹖英國而家唔見得可以獨善其身。97 ...

首頁

尾頁

跳至