夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 天秤座老公 / 水瓶座老婆...

嘩~~~!!!開會開到咁夜???食咗晚飯未呀???

查實我都會係咁架!尤其對住隻佬對得耐,佢又成日激我,搞到我有時諗起佢時都唔多掛住佢,亦都係諗佢啲衰嘢多...不過間唔中佢氹吓我時,反而會特別冧,始終係難得嘛~~!!!

C火...我都開始好眼瞓添...等聽日我湊完囝囝番學,我再入嚟傾啦~~~!!!GOODNITE...
elf 寫道:
我返來啦, 作死佢, 開會開左成三粒鐘.... 我而家連吃飯都冇力呀.......收買人命咩 :tongue:

吖...我而家諗諗下, 原來自己做野投入左會乜野都忘記哂架喎, 頭先覆完bandband個message之後, 我一直做野, 到而家都冇諗過bf 既野..... 好似唔記得左佢咁喎, 雖然而家好攰, 不過就冇之前咁煩....(可能太太太攰啦)

都有兩日冇見bf.... 但我又唔係好掛住佢咋喎(positive那種), 諗住佢既時候都係關於對佢既意見(偏向negative既多)......

我諗我真係要想下辦法, 唔好成日俾負面既野困住..... :cry:

bf 呀bf, 如果你見到我o係呢度講既野就好啦.....

子爵府

嘩~!咁真係好難講噃,再者我又未試過玩,真係唔知呢啲'科技'可唔可以正常朋友傾偈用途...你再睇定啲先啦,真係唔放心,都係嗰句:"坦白問清楚佢"喇~!
elf 寫道:
我有個問題想問下大家意見...係關於dishonesty既問題

我發現左男朋友有上chatroom& 有玩webcam, 雖然我唔知佢既netfriend係咩人, 我亦都唔係咁小家既人要control佢所有野(事實上佢做所有野我都冇阻止過佢)

但你地認唔認為佢有dishonest to me呢?? (因為佢將我invisible左, 呢件事都係我朋友見到bf 個id 係chatroom, 之後話番我知既)...而且大家都知好多人上chatroom既目的都不外乎識女仔/男仔....

我冇諗過要做d咩, 只不過想知大家有咩睇法?

子爵府

咁呀...你惟有靜觀其變囉!講真,你了解佢個性為人,始終都唔多唔少知道佢有無問題既,你既然選擇唔開口問清楚,咁你自己都要有心理準備,至少萬一真係發生事起上嚟,自己都好過啲嘛...不過你真係唔好諗到自己鑽牛角尖囉,每件事都有佢好同唔好,或者事實係無你想像中咁壞呢~~~!!如果真係覺得煩,試吓諗吓做吓其他嘢分散吓自己注意力,盡量令自己開心啲,好過成日自己諗埋諗埋搞到自己辛苦~~~放鬆啲啦!你都仲好後生啫!仲有大把青春時間!
elf 寫道:
唉....怕且我真係要睇定d先啦...問我就唔會咁快問既, 況且如果我大興問罪, 佢一定認為我唔信任佢,到時有排攪呀...(但事實上, 我覺得唔岩既係佢吖嘛.... :(

我好清楚佢份人, 如果唔係d好serious既野, 就算佢知道自己有唔岩既地方, 佢都會繼續落去(但同時又會一邊補救)....

that is why 我懷疑佢近來無時無刻都打電話俾我....係佢唔知做左d咩囉.....
[quote]
bandband 寫道:
嘩~!咁真係好難講噃,再者我又未試過玩,真係唔知呢啲'科技'可唔可以正常朋友傾偈用途...你再睇定啲先啦,真係唔放心,都係嗰句:"坦白問清楚佢"喇~! [quote]
elf 寫道:
我有個問題想問下大家意見...係關於dishonesty既問題

我發現左男朋友有上chatroom& 有玩webcam, 雖然我唔知佢既netfriend係咩人, 我亦都唔係咁小家既人要control佢所有野(事實上佢做所有野我都冇阻止過佢)

但你地認唔認為佢有dishonest to me呢?? (因為佢將我invisible左, 呢件事都係我朋友見到bf 個id 係chatroom, 之後話番我知既)...而且大家都知好多人上chatroom既目的都不外乎識女仔/男仔....

我冇諗過要做d咩, 只不過想知大家有咩睇法?
[/quote] [/quote]

子爵府

所以家吓我都唔係覺得咁自由架咋....!!!
魚生 寫道:
呢度唔係新自由講場喎

子爵府

elf,

唔好諗得咁灰啦!查實都係嗰句:兩個人一齊真係要互相坦白,唔係叫你百分百對佢坦白,因為都無可能,始終每個人都有佢既私穩,但係大家有心事有疑問都唔攞出嚟講,我覺得大家彼此既距離都越嚟越遠囉!咁既情況,就會變咗唔係一個人既責任,而係你同佢都有責任同錯!既然佢唔敢行出第一步向你坦誠,何不先由你行出第一步對佢坦白先呢???就算佢點唔啱都好,佢始終都係你男友,佢係有權及應該知道你感受,佢蠢佢GET唔到,咁你咪講出嚟囉!有時男人係咁架!蠢到要人講埋出嚟甚至講到好白佢地至知發生乜事,如果你真係想維繫呢一段感情,咁你都要俾番啲努力同恆心去維持喇! 唔好成日諗到咁唔開心啦!放開懷啲啦!無嘢係解決唔到既...

子爵府

既然造成各位恐慌, :mrgreen: 咁我就開番個新竇啦!

咁用番呢個名定係改第二個好呀???
zoeyiu 寫道:
~bandband~

殺到黎喇 不如開個新竇啦 :mrgreen:

子爵府

elf,

不如直頭同佢坦坦白白傾甚至嘈一場,傾得掂既,大家就重新開始過;傾唔掂既,先至放棄囉!可能我份人就係咁,一就一,二就二,無謂拖拖拉拉又搞到大家諗埋一邊又靠估喇! 咁樣至少你唔會無了期咁去等同唔開心,亦可以搞清楚大家之間發生咗咩一回事,咁樣對你反而好.唔好企响度乜都唔做喇!行動最實際!
elf 寫道:
而家既情況係, 佢知道有問題出現左, 但係佢唔知發生咩事, 佢前晚打左幾次電話俾我, 但當時我真係有野做緊聽唔到....之後一直slient到而家...我冇搵佢, 佢都冇搵我。

我啖氣仲未落到....有時我都會問自己值唔值得再咁堅持落去, 因為一直以來都係我落力去protect呢段關係,好多時我心入面淨係知道「我有男朋友」, 但我真係唔知道, 係呢句說話後面仲可以加d咩..... 我好想知道佢到底有冇察覺到自己fulfil唔到做男朋友既責任....

同佢一齊咁耐, 「我」經歷左好多野, 好與壞都無謂再講, 但我都會成日記住當初自己努力過....因為當日同佢一齊, 我因為仲未讀完書, 阿媽好反對..我為左咁, 阿媽僵左好耐, 阿媽成日都話我「終有一日你會後悔」.... 而家唔知係咪如阿媽所言??

可能我係一個太重感情既人, 對於同任何人既關係都好重視, 家人、朋友..所有人我都好重視, o係我能力範圍之內,我都希望可以做到好stable....

但我對愛情真係不堪一擊......一時之間攪唔掂既問題, 我會好辛苦, 我而家好辛苦....... :-( :-( :-(

子爵府

係喎!今日係我老公既四十大壽~~~!!!變咗中坑亞叔喇~~!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

多謝~!
大小不梁 寫道:
哦~~~咁happy birthday to your 蝦子餅啦~~~~~ [quote]
係喎!今日係我老公既四十大壽~~~!!!變咗中坑亞叔喇~~!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[/quote]

子爵府

elf,

聽到你咁講,令我諗番起我第二個男友既事,嗰陣我都係覺得個男朋友行徑有啲奇怪,甚至開始唔肯鍚我,我嗰陣都好似你咁自己收埋諗咗幾日,但之後我都鼓起勇氣去問清楚佢,佢條扒街至同我講話已經唔鐘意我,雖則我有傷心過,但係,始終都係一個解脫,至少唔會為咗咁既人而浪費自己青春,如果我嗰陣唔去問,我相信之後我至知佢追緊第二個時,我會仲痛心!如果你單case同我呢單一樣,查實你都唔需要傷心!係啲人唔識貨而已,可以話俾你知,到我識到我老公後,其實呢條扒街都翻追我,我唔理佢,到佢有次响琴行見住我同我老公拖住手行入嚟時(條扒街係琴行佬),佢條氣唔順到即晚打電話講嘢嚟激我!我不但無嬲而且非常地心涼!到我結咗婚後,條扒街就唔敢再打電話嚟搵我!講真,可能傷緊你嗰個正正唔係你既真命天子,若然問個明白後,發現佢唔愛你,又如何!唔需要在意囉!反而要多謝佢願意放你自由!令你可以遇到你真命天子~!

點都好!鼓起勇氣,同佢問個明白!
elf 寫道:
[quote]
大小不梁 寫道:
elf:
講真果句,你真係要同佢傾下先至得.....你唔講比佢知,佢又係估估下咁,可能連估都唔估....因為佢真係唔知.......
搵個機會你將心裡面ge野,講晒比佢知,睇下佢會有咩反應先啦........唔講出黎你又係辛苦,講左出黎,睇下佢會點做....你先再決定啦...

而家我心神仿佛, 好慘呀, 頭先搭地鐵搭過龍, 搭小巴又唔記得俾錢.....個腦不斷諗住呢件事...

而家仲有機會同佢講清楚.....可能出8現事實係, 有離心既分分鐘係佢....[/quote]

子爵府

些些(thank you咁解)~~~!!!
zoeyiu 寫道:
~bandband~

唉也!尋晚出左街吃飯,睇唔到你d post,
祝你個餅餅[size=x-large]HAPPY BIRTHDAY[size=x-large]!!
男人四十一支花啊

子爵府

咁我又整續集喇喎~~~!!!大家一齊搬竇!!!
zoeyiu 寫道:
你真係順得人架o者!
咩名都無所謂啦! 用番呢個名都幾好丫,無咩唔妥喎! 至緊要係拿拿聲搬竇,費事d 人黎搵交嗌啦 [quote]
既然造成各位恐慌, :mrgreen: 咁我就開番個新竇啦!

咁用番呢個名定係改第二個好呀??? [quote]
zoeyiu 寫道:
~bandband~

殺到黎喇 不如開個新竇啦 :mrgreen:
[/quote] [/quote]

首頁

尾頁

跳至