想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

快樂,
妳記得我嘛? 我今日day19, cycle係26-28, 不過我無理幾多日, 因為我每次紅d深粗後第12/13日就會黎m, 所以無得計cycle, 而temp成日都無12日高溫, 多數第11日就會黎m, 而今日lunch果時小腹扯住痛, 個胃又唔舒服, 好似搞肚痛咁, 之後都係頂唔住去咗toilet, 但痾出黎又正常架喎! 痾完之後只係個胃有dd唔舒服, 而家就無乜嘢啦喎! 都唔知搞邊科, 今次係第9個cycle啦! 試都試都灰晒! 如果真係失敗, 我估計黎緊星期四應該會黎m架啦! 我day11晚紅d深粗, day12朝有哈哈笑, 所以我都無理, 照抱仔照琴高琴低, 預咗都係唔中既機會多架啦!

大宅

我睇既ec同西醫同我講過腰痛多數都係子宮後屈架喎!

原帖由 ~Emily~ 於 10-3-28 15:13 發表
今日M小姐都仲未黎,好野~
不過條腰就黎痛死~

大宅

我自己都唔知點解,第一胎三個月就中,今次八個月都唔中,我未check紅d呀!都未夠時間,我今日先係深粗後8日,等夠12/13日未黎m先check,希望到時有奇蹟出現啦!

原帖由 快樂 於 10-3-28 21:29 發表

我梗係記得你,個名咁易記....你有深粗嗎?冇理由9個月都唔中?深粗之後有隔日do嗎?有址下址下都有d機wor....我今個cycle係第一次試,今日day27...

大宅

有呀! 不過都係唔中, 初初頭幾個月試就緊張既, 不過試耐咗都唔中, 應該係灰先岩, 可能次次都習慣見到m小姐黎啦! 所以近呢幾個月都預咗都係唔得架啦! m小姐幾時會黎咁, 因為我次次都係紅d深粗後12-13日就黎m小姐就會到, 而temp都係果日會跌, 所以一到果d時間自己都知個結果架啦! 咁仲邊會有壓力呀! 我成日同自己講, 我做到既只可以係深粗前兩三日同後幾日dodo, 其他既我自己都探制唔到, 講緊張我第一胎仲緊張啦! 咪一樣3個月就bingo, 所以我唯有做咗我可以做既嘢, 其他嘢就聽天由命啦!

原帖由 快樂 於 10-3-29 09:36 發表

你有冇見到深粗先開工?或者試下唔用d仔,我上兩個女都係成個cycle不設防,0個時都唔識有掛egg棒....咁樣第一個cycle就中,冇壓力架....如果咁耐唔得會唔會太緊張?好想有? ...

大宅

咁妳跌咗1度即係幾多呀?

原帖由 kkaa 於 10-3-29 13:50 發表
今日d31, 體溫跌咗1度........唉......係咪又無望啦??

大宅

以我所知一高溫就會keep住12-14日先跌架喎! 但妳最低係36.40, 正式妳要keep住每日36.70以上先叫高溫喎!

原帖由 kkwish 於 10-3-29 13:58 發表
我想問下各位,我的體溫最高只有36.8,最低是36.4。但係大部份時間都係36.5 & 36.6,所以都唔係好知點睇....

大宅

d人話36.70已經叫高溫,妳37.10當然高啦!

原帖由 melaniec 於 10-3-29 16:17 發表
我成個禮拜都37.1 ...叫唔叫做高呢 ?

大宅

咁妳睇埋聽日個temp先啦!如果仲係咁低,應該m小姐聽日會到!

原帖由 kkaa 於 10-3-29 21:33 發表

呢個week都仲有36.7以上, 但今朝check只剩返35.75咋.......已經day31啦, 谷m都成個禮拜, m又唔嚟, check d仔又白雪雪, 都唔知想點!!!

大宅

妳可以買準快易check架! 都係廿幾蚊唔算貴, 妳過咗m期未呀?

原帖由 ~Emily~ 於 10-3-30 01:30 發表
你地有冇試過唔用晨尿check bingo架?
我今日day31,仲未黎m,我岩岩check紅d,深過用晨尿,但因為綠d用晒冇check~唔知會唔會bingo呢?

大宅

妳cycle幾多日呀? 尋日朝妳有無訓夠4小時呀?

原帖由 kkaa 於 10-3-30 13:24 發表

今朝check升返去36.55啦, 但都未算高溫... 今日day32啦, 但用綠d check都係白雪雪呀!!!

大宅

咁紅d呢?

原帖由 ~Emily~ 於 10-3-30 15:46 發表
我過左兩日姐~
我買左啦~check左都係白雪雪~>.<

大宅

我好明白妳既心情, 不過m完咗一兩日心情會好返d架啦! 加油!!! 下個cycle再努力!!!

原帖由 bonbonha 於 10-3-31 15:27 發表
一齊努力呀!!不過我而家好down呀!!!

首頁

尾頁

跳至