想生BB

跳至

首頁
34567...22

尾頁

大宅

好耐無見呀,加油呀!幾時可以check bingo呀?

原帖由 FM94.8 於 09-12-24 22:35 發表
HI, 各位同學,
我又返黎啦!!等我報告下d近況先 :
正式黎講我今次係第一個cycle, 因為10月個次我無同老公講, 只係响個袋度剪左個隆, 跟住袒白同老公講, 佢話做埋驗身先開工, 於是我地去驗身, 但report 要12月18日有, ...

大宅

咁妳27/12用紅d check住先,開始見深粗就用綠d check,加油呀!祝早孕!

原帖由 FM94.8 於 09-12-25 23:46 發表

我都唔知幾時check bingo, 如果排卵後12日(27/dec)check, 就算綠d真係有線, 都唔可以睇西醫, 因為正常我4/jan先係黎m, 醫生實要我過左m期先作準 , 況且頭3個月都會有好多変數, 一唔小心就無左. ...

大宅

一於聽朝用綠d check下啦!我自己就等緊排卵啦!希望我可以接妳棒可以係下一個可以bingo嘅人啦!

原帖由 FM94.8 於 09-12-27 22:42 發表

我係今日晏晝check,
day 20 有個扛,
day 21 有20%,
day 23 (今日)有40%.
你話有無機 ?

大宅

咁妳今日係咪未check綠d呀?我其實轉咗個叫張ec,但佢實在太貴啦!我諗住睇一個月唔得就再轉啦!如果佢唔係貴我都或者會睇多一兩個月先嘅!

乜嘢係LH?

原帖由 FM94.8 於 09-12-28 09:46 發表
多謝各位同學關心!
icf,你身體調理成點ar, 個ec夾唔夾你 ?
史迪仔, 你呢排好似忙於搵ec, 我最近睇過一遍文章話: 如果LH 高都會影響受精.....
照E家進度, 我要day 26再check 紅d ...

大宅

妳cycle幾多日?準唔準?今日day幾呀?

原帖由 jojokwan02 於 09-12-28 18:30 發表
hi..
我新來ar
我都想生返個老虎bb

我想問下d 紅d 點用..
我check 左幾日都冇排卵.

大宅

我今日day10,我係day7黎完m,但我嘅temp好低,多數都係36.1x,係尋日高,有36.41,但今日又變返36.11,幾日都係36.11架啦!其實咁嘅temp有無問題架?而我今日先check紅d,但好留心睇之下就見到個"拱"!

大宅

紅d最好係10am~8pm,check前兩小時盡量唔好飲水,不過有人用晨尿!

原帖由 jojokwan02 於 09-12-28 18:40 發表
我30日ar一個cycle..都ok 準ar.上次m 係13/12

理論上應該係呢幾日ar la..

我都試左4個月都冇中..先buy 紅d 試

大宅

係又唔錯呀!一個月中兩個,好快全枱人都bingo啦!yeah~~~

原帖由 蔡夫人 於 09-12-29 17:51 發表
哎呀, 頭先打d msg post唔到, 茅晒喎~!!!
好開心呀, 又有巧消息
仲記得上次gathering出來個時只有一個bingo左(beelo), 估唔到唔夠一個月己經total有3個啦, 上次FM94.8係坐係beelo隔離...另一邊就係史迪仔...唔知會唔 ...

大宅

恭喜晒呀!我要接妳棒呀!記得等埋我喎!咁妳會唔會再買支clearblue或準快易check下呀?

原帖由 FM94.8 於 09-12-29 13:10 發表
各位同學 !
我今朝check 左綠d,
結果:..............有線嘅.

大宅

有人覺得排卵痛係好,中醫就認為唔好,等於排卵性出血一樣,我轉咗中醫,本來都未見血架!頭先出街食完飯返到屋企去廁所,d分泌就有少少血絲啦!希望出一次之後就無啦!

原帖由 FM94.8 於 09-12-29 22:31 發表
今個月我&c6都好多野做,
返到屋企攰到死,
真係做多次都唔願,
個晚我有排卵痛,
跟住開工, 就中佐.

大宅

回覆 489# lcf 的文章

我而家睇嘅中醫話花膠唔好食喎!話太過膠質嘅嘢唔記得影響d乜,佢叫我唔好食呀!

大宅

回覆 482# valentinored 的文章

承妳貴言!妳都好快有好消息架!大家加油呀!

大宅

回覆 492# FM94.8 的文章

我本來係星期二開工,但c6又訓咗,咁又諗住尋晚開啦!今次大家一齊訓咗,希望今晚ok啦!但紅d呢3日都係得10%淺線,不過分泌尋日開始多咗少少,尋日朝流咗一pat出嚟,但果pat嘢有一條長幼血絲,之後又無喎!而紅d仲未有深粗,都唔知係唔係中藥影響而有咁多分泌,同埋temp最高都係36.34,今朝36.20咋!都唔知搞邊科!

大宅

回覆 501# FM94.8 的文章

我都想試下呀!但我飲緊中藥怕唔怕架?不過我隔日飲,今日就唔使飲,我又未排卵,咁今日可以飲嘛?係邊度有得買?飲咗有乜嘢好?

大宅

今朝七點幾check紅d約有10%,之後十一點幾再check約有30%,頭先啱啱check完,約有50%,我今朝十一點幾見紅d深咗d,我就用哈哈笑check下,但就無哈哈笑,不過都有約30-50%深線,以前試過咁嘅色水就有哈哈笑,今次就無,不過我估聽朝有機會有,今次我轉咗中醫雖然都有血絲,但佢令我多咗分泌同紅d早咗有反應,我今日day13,之前都係day15-17先開始有反應,同埋較啱時間返大陸同c6開工,希望今次會成功啦!

原帖由 miffymiffy 於 09-12-31 13:00 發表

可能差唔多排卵, 你有無用埋哈哈笑~

大宅

Clearblue

原帖由 小but 於 09-12-31 16:45 發表

請問哈哈笑係邊隻牌子?

大宅

張君壁!但佢都幾貴架!希望今次中咗就唔使再睇啦!

原帖由 小but 於 09-12-31 17:05 發表

係轉左邊個中醫..?

大宅

妳地鬥temp呀!咁我都比埋妳地睇啦!

Day 1 - 36.52
Day 2 - 36.54
Day 3 - 36.31
Day 4 - 36.23
Day 5 - 36.11
Day 6 - 36.31
Day 7 - 36.11
Day 8 - 36.14
Day 9 - 36.41
Day 10 - 36.11
Day 11 - 36.30
Day 12 - 36.34
Day 13 - 36.20

我今次完全偏低,都唔知到真正排卵果日點跌法!

大宅

我想問我今晚要聽演唱會,但我四點幾check完,之後無時間再check,如果我零晨一點幾再check會唔會miss咗深粗呢?

原帖由 miffymiffy 於 09-12-31 18:10 發表

趁呢幾日係 NEW YEAR , 氣氛好D , 可以ENJOY D

大宅

Happy New Year!祝各位2010年好快有bb,想生仔嘅生仔,想生女嘅生女!同埋最緊要係身體健康!

我睇完演唱會返嚟,跟住即刻check紅d啦!點知有深粗呀!同對照線接近或可以話係一樣深呀!之後我即刻用哈哈笑check啦!有哈哈笑同埋兩條線又係差唔多深呀!我仲比c6睇添!不過我c6佢尋日開始喉嚨痛,但佢都肯配合我開工,我好開心呀!呢次係2010年第一次dodo,希望事事順利,今次會成功啦!因為睇張ec真係好貴呀!但佢又幫到我早排卵同多返分泌,今次dodo完全唔使用KY呀!雖然呢三日都各出現一次少血絲,不過都叫做好過彭ec嘅!另我想問我31/12係day13,1/1係day14,咁我過咗零晨十二點應該係1/1,咁我應該當係day13 or 14係深粗呀?同埋我會後晚(2/1)再開工,我想問2/1開咗工後使唔使再開呢?

首頁
34567...22

尾頁

跳至