想生BB

跳至

首頁
45678...22

尾頁

大宅

不過我覺得個溫度計唔知係唔係壞咗,因為通常第一次響會好快有響聲,第二次耐d架嘛!但而家有時第一次好耐,第二次好快,有時又掉返轉喎!同埋第一次同第二次嘅結果相差0.1左右或以上架!

原帖由 miffymiffy 於 09-12-31 20:42 發表

真係都幾偏低, 不過唔駛太擔心, 我見呢度有 jm 溫度 around 35.8x - 36.6 幾 都可以bingo

大宅

今朝再check紅d同哈哈笑,兩樣都有深粗,不過會深粗咁耐嘅咩?今晚再check下先!

大宅

有呀!我31/12開咗工,本來諗住返大陸三日,係2/1再開工架!但我c6約咗佢成班老表出去飲嘢,咁唯有1/1晚開工啦!今晚我又再開工啦!

原帖由 miffymiffy 於 10-1-1 20:16 發表

有無整返支元旦 Q

HAPPY NEW YEAR!

大宅

我返咗大陸3日,我就31/12晚有深粗同哈哈笑,1/1朝都係一樣,之後1/1黃昏都有深粗,但比朝早淺少少,夜晚就再淺至約50%左右啦!到2/1朝及晚都係約30%深粗,3/1晚check就得返10%左右啦!聽朝我會再check架啦!我31/12,1/1,3/1都有開工,但我2/1前都係偏低溫,1/1同2/1都係36.27,但3/1就36.7,咁即係排咗卵?但我又唔見有特別跌temp喎!排出卵子果日係唔係一定會跌te
p架?等我睇聽朝個temp先得!

大宅

我今朝check紅d見到明顯嘅水印,點解幾日都仲有線嘅?正常嘛?而temp今朝係36.84,咁我係唔係即係排咗卵啦?但我又無明顯跌temp喎!

大宅

因為我用暖水袋敷緊個小腹嘛!之後就開工啦!

原帖由 cream@@ 於 10-1-4 02:47 發表

要開工,仲上網~.~

大宅

31/12體溫係36.20

原帖由 miffymiffy 於 10-1-4 10:28 發表

咁你 31/12 溫度係幾多? 可能係 1/1 或 2/1 排卵, 因你 3/1 已升溫.

大宅

我由2/1嘅36.27,升到3/1嘅36.70,之後4/1升到36.84,但今日又跌咗d,係36.68,我想問如果跌0.3以上就會m嚟呀?

大宅

我今日day18呀! 緊張又唔係話太緊張既! 係有時靜既時候先會諗下囉!

原帖由 VincciB 於 10-1-5 08:44 發表

史迪仔,

你今日day幾呀? 唔好咁緊張呀, 放鬆d.
祝你快d bingo!!

大宅

我個中醫都叫我呢三四日再do,所以我今晚會開工,之後睇下聽晚定後晚再開啦!之後等派彩啦!

原帖由 VincciB 於 10-1-5 13:36 發表

我記得我同你的排卵期差唔多, 要排應該已排左啦, 不過, 安全起見, do多1-2次呀, 安心d.

大宅

妳bingo咗啦?恭喜晒呀!妳應該試咗3-4個cycle 咋喎!真係好啦!但我想知我連續兩日開工有無問題架?

原帖由 VincciB 於 10-1-6 08:14 發表

係呀, 之後就安心等bingo啦, 你再睇下day23-24之後有冇多左d分泌呀, 我今次bingo都係咁, 所以你都可以留意下, 唔好飲咁多lemon tea,黎到d jm講話有影響呀,要早d休息,煲d有營養既湯飲,放鬆d,唔好Check住佢,等到黎m個日先chec ...

大宅

可能個胸谷到十個月後再谷多幾個月先軟呀!

原帖由 lcf 於 10-1-6 14:03 發表
HIHI,

有一排冇上黎LA,你地點呀?呢個禮拜天氣又跌LA,著多件3保住體溫呀!

我今日DAY 27,不過唔抱有希望,因果個胸已經谷住谷住,當個胸一軟第日就會黎M。 ...

大宅

梗係搞啦!搞一次就中兩個,再搞可能又有人中呀!

原帖由 蔡夫人 於 10-1-6 17:35 發表
隊友....我地唔好失望呀, 我地三個d temp都係彼此彼此架啦......唯有繼續等啦, 我相信我地一出"尋旦啓示", 佢地會好快蒲頭o既...!!!

lcf...話咁快又day 27, 上次好似差不多日子, 你出黎gathering架喎.....你記住報 ...

大宅

唔好理佢三七二十一啦!今晚do先算啦!之後隔日再dodo兩次!

原帖由 小but 於 10-1-6 20:39 發表
激死未!!

今日開始唔食中藥, 剛Check 完紅d即100%深粗....(今日day 31)。都唔知係唔係d藥有問題!! 如果今日100%深粗, 應該幾時dodo??

仲有如果0甘遲排卵, 蛋蛋會唔會唔靚...?? 好毯真呀...!! ...

大宅

我都無飲lemon tea都有兩個月啦!我就係聽過jm話唔好就無飲啦!

原帖由 VincciB 於 10-1-6 08:14 發表

係呀, 之後就安心等bingo啦, 你再睇下day23-24之後有冇多左d分泌呀, 我今次bingo都係咁, 所以你都可以留意下, 唔好飲咁多lemon tea,黎到d jm講話有影響呀,要早d休息,煲d有營養既湯飲,放鬆d,唔好Check住佢,等到黎m個日先chec ...

大宅

我而家飲淡普洱咋!

原帖由 靚靚劉太 於 10-1-7 00:10 發表

我以為唔好飲咁多coffee, 所以轉左飲lemon tea. 咁依家轉飲咩好 ? 我平時中哂coffee 毒, 朝早唔飲返杯會變喪屍.

大宅

兩次左右啦!

原帖由 小but 於 10-1-7 00:38 發表

如果今晚dodo...之後要補多,幾多次..?

仲有我聽日會睇婦科, 如果照埋超聲波, 會唔會照倒旦旦&丁丁..?

大宅

我頭先都睇完張ec,佢話我樣樣都好,見佢係藥方下面寫幾時排卵面色紅潤之類嘅嘢(佢有時寫有時無寫),但最有印象佢寫脈搏有力,舌台微厚,希成功在望,之後就同我量血壓,又話我血壓好靚,跟住佢就同我講,話如果中咗會係仔喎!我即刻個反應係,下?但我想生女喎!之後果度個女仔就同我講,話張ec睇十個,九個都係生仔,我話我可能係果個生女嘅哩!哈哈哈......不過我唔敢抱咁大期望,放鬆心情會對自己好,最緊要公司d賤人激少我多d就得啦!

大宅

我都唔知呀!佢係咁同我講咋!

原帖由 gkk 於 10-1-7 20:19 發表
未bingo就知仔, 乜係仔定女唔係睇先生精子决定咩?

大宅

妳終於捨得拎多支哈哈笑出嚟check啦?妳老公本來今晚返,如果返咗就perfect啦!不過唔好理咁多啦!佢聽晚返到嚟即刻捉住佢開工先,佢走前再一次,或者整定妳聽晚開工中呢!

原帖由 蔡夫人 於 10-1-8 00:10 發表

我淨係想知明晚先開工, 有無問題呀....!!!

小BUT你都有玩哈哈笑架??

首頁
45678...22

尾頁

跳至