親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

cherryccm 發表於 14-4-15 00:25
初步PLAN好8天自駕遊行程, 第一次去, 希望PLAN得SMOOTH啦, 大家隨便俾吓意見啦....

Day 1
Day 1: 唔建議自駕,萬一飛機delay,會好麻煩。而且美瑛係郷下地方,最好第二天先開始自駕。
Day 8: 太risk. 應該前一晚住札幌,會完全d.

子爵府

cherryccm 發表於 14-4-17 16:16
Fatty and Kazu
Thans for advice.
Day 8:請問你班機大約係幾多點?始終登別離airport 比較遠,如果day 8自駕去airport,真係要預鬆d時間,所以我覺得day 7 night 住札幌會最穩陣。另外,小朋友太細,可能你要再改一改行程,唔好編得景點太密,如果唔係會唔夠時間玩。

子爵府

Kazu 發表於 14-4-17 23:18
架車爆條呔、GPS壞左.....都大鑊了!

LAST晚響札幌京王住,巴士直達機場
Totally agree !

子爵府

回覆 tunghei 的帖子

我其實覺得美瑛,富良野自駕比較方便,但札幌,小樽,等坐JR 比較簡單方便。個人認為可以係旭川租車/還車,玩富良野、美瑛。另外,到步第一天,最好唔好住美瑛,富良野。因為只要飛機delay, 就好麻煩.因為果到係鄉下地方。晚上開車, even 有GPS, 可能都會迷失方向

子爵府

cherryccm 發表於 14-4-18 01:33
CX機, 1640才由札幌起機, 時間應充裕嗎??
正常應該夠時間。不過,早上最好早d出發去機場。不過,如果有得改,day 7 night 最好住係札幌。

首頁

尾頁

跳至