想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下各位jm...我2月頭開始做ivf...剛剛今日係放胎第9日....m 小姐已經到了..我還有6個雪胎可以用....通常要休息多久先可以放雪胎.... 放胎前是否又要打針食藥, 其實ivf 有雪胎是否表示療程還未結束....

複式洋房

no. la....係m小姐來....仲好多血...已宣佈失敗....

原帖由 robbor 於 11-3-13 16:58 發表
你係少少血定係好多呀? 如果係少少血未必係M架.

通常嚟咗一次正常M之後就可以放雪胎, 即係如果你今次真係M, 咁4月嚟多一次, 5月嚟M果個月就可以放雪胎, 會用番自然cycle, 大約係day 10左右幫你驗血check荷爾蒙, 唔 ...

複式洋房

今日我又醫院照其他嘢....做ivf 之前已經知道自已子宮異位, but 唔影響其他...無奈放胎後失敗,,,,仲要day 8 已經知道....今日照又話有其他問題....仲要見醫生....由於我在外國做..二個唔同部們, ivf....又通知叫我5月第1日m 來通知....驗血等等....5月中放雪胎..希望快些通知我檢查. 如果有其他問題是否先解決醫好d 女人病後放胎呢? 我都唔想浪費我6個雪胎

原帖由 suki168 於 11-3-14 16:42 發表
no. la....係m小姐來....仲好多血...已宣佈失敗....

複式洋房

thanks...我都希望順順利利....想返來hk 行下5年冇返香港現變成點呢....可能對心身都好d...我可能有思鄉病

ote]原帖由 robbor 於 11-3-16 23:01 發表
如果真係有其他問題, 應該先解決咗後再放雪胎, 以免影響結果. 你DAY 8就已經嚟M, 真係早咗D喎, 所以最好檢查清楚先.

[/quote]

複式洋房

thanks~你嘅支持

原帖由 lollybb 於 11-3-17 07:09 發表
梗係攪掂自己身體先, 身體好, 成功機會更大, 無謂犧牲d雪bb

複式洋房

thanks ~ 身體好d...都好嘅, 經過ivf 失敗, 我會勇敢面對問題, 痛楚在我字典上已經無感覺....

原帖由 GentooMama 於 11-3-16 23:45 發表

都係搞好身體先,否則懷孕後有9個月,要做其他檢查或治療就比較痳煩啦!放心啦!寶寶一定等你的,遲一兩個月唔緊要喎

首頁

尾頁

跳至