懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 vvcc 於 08-5-14 22:50 發表

多謝你既回應呀!!
我個私家醫生都話有可能會大出血, 我真係好驚.....
請問你大出血前有冇啲咩先兆????
請問你有冇接受輸血呢???
你lost 咗幾多血?? 同埋輸咗幾多包血呀???
仲有, 你响邊間醫院生架??
我個醫生話如 ...

我都係有胎盤前置二期,岩岩係5月1日特然見紅,果日岩岩35W1D,我一見紅用左15MINS去到醫院,姑娘話我有陣痛,我大約等左4-5個鐘就全身麻醉生左,但BB因為呼吸困難要入ICU,第二日就去左兒科病房,因為佢唔識吮奶奶,同自己唔識保溫,住左13日,我當日輸左3包血,我覺得你不如都係去政府生啦!因為政府唔會令你大失預算+政府兒科都幾好!我在QE生!我住左4日,我自己就$400,BB就$50一日!

[ 本文章最後由 jc118 於 08-5-15 00:32 編輯 ]

大宅

原文章由 Teresa 於 08-5-14 23:58 發表

去政府生啦. 佢地設備好, 仲緊張過你呀! 萬一BB早產, 佢地兒科有ICU, 私家冇架.

而且胎盤前置可以引發好多EMERGENCY, 隨時令你失預算 ($), 去政府生有保障D. ...

我十分同意你既講法!因為我就是其中一個例子!

大宅

原文章由 catherinetpk 於 08-5-15 00:58 發表
有冇人知道1-2期使唔使開刀?

我係2期,要開刀!

大宅

原文章由 vvcc 於 08-5-15 17:27 發表

响政府生bb 真係好化算喎, 咁抵.....
好彩你可以好快去到醫院, 同平平安安生咗bb.
你講緊4-5 個鐘, 係咪手術既時間??? 如果係, 咁都好耐喎.....

手術時間係半個鐘,待產時間係4-5個鐘,其實待產既時間好快過,因為我當時掛住喊 不過D姑娘都好好人,959都會過黎同我講下,開解我,同我講BB有5磅幾都好理想,不過出世後先發現佢唔食吮奶奶,不過情況好常見,唔洗太擔心!
千萬唔好好似我咁生完喊啊!因為我開頭幾日擔心BB日喊夜喊,而家隻眼睇野真係好似好朦咁!

大宅

原文章由 vvcc 於 08-5-17 19:13 發表

吓??? 點解要待產咁耐既??? 你果時有冇流血呀???
好驚架喎.....
你個手術都好快下喎, 半個鐘搞掂??? 好多正常開刀既媽咪都要45分鐘呀!!!
好多謝你既忠告, 希望我生完之後唔會喊啦, 至於擔心一定少不免.....mouth ...

因為我係5月1日生,你記唔記西貢有單大車禍啊!果日又係假期,又有大獲野,所要等手術室,不過有路有姑娘觀察住我!

最重要一點,就係如果見紅你就千萬唔好食左野先入院,好彩我無聽我99講食d先入院,如果唔係分分鐘都仲要等多幾個鐘先做得手術!

大宅

原文章由 vvcc 於 08-5-18 21:30 發表

哦, 原來如此.....
咁你咪好驚囉, 又要一路等一路驚.....
哦, 知道, 明白嘞, 好彩你話我知咋, 多謝晒你呀!!!

其實我都唔知等左咁耐,因為我當時掛住喊,喊喊下又訓左!
所以覺得時間過得好快,你問我陀仔+生仔辛唔辛苦,我而家覺得一d都唔辛苦,最辛苦就係當我知道自己仔仔唔識飲奶奶時,果時見到bb插左胃喉,插哂儀器,果幾日真係有種痛不欲生既感覺!
不過bb用左10多日就學識飲奶奶,係飲得慢d姐!

首頁

尾頁

跳至