跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:HKPluto 的帖子

Share pls.....

大宅

回覆:明雅k1面試結果

我係現役n班媽咪,可能每個人感覺唔同,其實我覺得老師幾好喎,佢跟我小朋友啲嘢都跟得幾貼,唔返學請假會有電話到,尤其開學嗰一個月,我收老師電話接到手軟,我覺得好好喎!

大宅

山貓姐 發表於 15-11-27 09:48
咁細個小朋友去讀書,從來就唔應該比幾千蚊出去就當有人包底幫你攪掂晒
父母平日唔去留意(例如在玩遊戲和 ...
非常同意你講法!有時小朋友洩,真係未必可以即刻睇到,為有見到已即時處理,我亦都覺小朋講的說話係咪真係可以表逹得晒呢?發生事時,我唔會相晒老師,佢可能係講真,但亦有可能費事煩,所以講咗啲加咗嘢O既說話出嚟帶過;而兩歲多o既小朋友,我又唔會唔信晒佢,只係我覺得佢哋未必識表達晒成件事係全部,可能小朋友O既表現會反應到出嚟,但係咪會有啲其他原因呢,有啲事唔可以一面倒。而家長亦都有責任去教!

大宅

haululu 發表於 15-11-27 11:43
你小朋友遇到個好老師。。。我身邊嘅人就無咁好彩。。。我姨甥女就無咁好彩 。佢依家夜晚訓覺都會發惡夢。 ...
其實我個小朋友而家都係讀緊明雅N班,所以我先覺得啲老師唔係好似你講到咁差,我而家哩一刻,都覺得啲老師好!但明雅中英文我就唔知,因為未讀。都係嗰句,每人感覺唔同!

大宅

引用:Quote:原帖由 大吉大吉 於 15-11-27 發表其

原帖由 haululu 於 15-11-27 發表
所以只可以講我身邊嘅人 唔好彩。。 遇到嘅老師都喺咁。已經去校長了解件事。但喺到呢刻佢地都未有回覆。 ...
吓!律師朋友跟進?跟進個老師教學?定跟進個老師教學生時,因為學生接受唔到個方法而嚇親去告個老師同學校呀?咁好似有啲……

大宅

引用:回覆 haululu 的帖子可能因為你的小朋友退

原帖由 山貓姐 於 15-12-01 發表

回覆 haululu 的帖子
貓山姐,真係不能同意便多,你完全講出晒我嘅心聲!學校同老師係咪一定有問題,小朋友塊面損咗,係咪一定唔可以自己唔小心整到?一定係學校有人整到佢?學校一定講大講大話?我覺得有啲說話唔佢好客觀同埋有啲強詞奪理,不負責任!

首頁

尾頁

跳至