跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

me three.我都係mos架,不過我返shift,所以所以要睇下就唔就到先。:loveliness:
原文章由 EMILYYWN 於 07-9-11 17:03 發表
好呀!我同kerkermui一樣mos

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大家咁話.....
原文章由 kerkermui 於 07-9-11 17:19 發表

emily 都好鬼難就架~要等佢day off :tongue:

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

me too啦,我一個個月咁出更表架,所以又係好難攪
15號16號我都要返工 算啦下次先預我啦........:lol
原文章由 kerkermui 於 07-9-11 21:47 發表

星期六am我OK, c6飛起我 :tongue:

但係就一定唔使預emily~ (我又幫佢答埋tim!)
~大家有所不知, 我上次約佢要早幾個星期前約呀!
emily, 不如你自己話下次sunday off係幾時喇 :mrgreen: ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

mos!好呀,見到你地同d小b咁開心,都好想join呀,不過要就下shift至得。:loveliness:
原文章由 maths 於 07-9-17 22:45 發表

好呀!
真係好多mos友喎!
下次不如去海澄軒啦!
可能坐得舒服啲!
每次去完bb gathering 之後,就好想快啲有下一次!
見到咁多bb,真係好開心!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ok無問題,暫定request28/10,希望到時見到大家,第一次見面有d緊張添.....:loveliness:
原文章由 EMILYYWN 於 07-9-18 16:57 發表
睇吓其他媽咪28/10(日)得唔得吖,我可以request:-P
妳梗係成日攬住恐龍仔la,一星期見得二日,俾著我我會攬住佢瞓

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你同kaka妹都好忙啫,連兩位bb都成日要去不同約會,好唔得閒喎 我Brandon都想有咁好既青梅竹馬朋友仔呀:loveliness:

原文章由 最愛小朋友 於 07-9-18 18:33 發表
哈哈,,,,,,,,,,,,,,,係呀..............
我連續幾星期日都會見到恐龍仔呀

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁多人都得,咪可以問下佢開間房俾我地喎。
原文章由 YanYan321 於 07-9-19 13:13 發表
日期:28-10-2007 (星期日)
地點:海澄軒
時間:下午 1:00

出席:
1. emilyywn
2. kerkermui
3. huisylvia
4. maths
5. 晞媽 - 2a1b
6. 麒麟
7. 熹熹
8. Polly (晞媽朋友 - 5月bb) - 2a1b ...

9. 恩媽 - 2a1b ... [/quote]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

地點:海澄軒

出席:
1. emilyywn
3. huisylvia - 2a1b
4. maths
6. 麒麟 - 2A1B
7. 熹熹
8. Polly (晞媽朋友 - 5月bb) - 2a1b
9. 恩媽 - 2a1b
10.包媽 - 2A1B
11.ypiriswong - 2a1b
12. HeyU - 2a1b
13. kay1230 堯堯媽 2A1B

而家咁多人去,好開心呀:D ,我聽日打去問下可唔可以book住2枱,同埋可唔可以俾間房俾我地,聽日覆大家:)

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我今日打咗去海澄軒間酒樓喇,佢可以幫我地留枱,至於book房要$2000一枱,唔化算,而家我暫時留咗28/10(日)1:00pm3張大枱先,之前1個禮拜會再reconfirm是否要加減枱,個經理應承安排d枱係一角俾我地,方便咁多bb車要泊。
Stepy,麻煩你再check下你會所,到時等大家多個選擇,而家先9月中,仲有好多彈性安排呢次本來細細地,而家大大地既bb聚會

原文章由 kerkermui 於 07-9-20 14:13 發表

我都驚未必可以book定位, 又未必有地方放bb車
所以我贊成去club house, free d, 又無咁迫

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

不如咁啦,Kaka妹你照去check下先,暫時預去雅濤居club house,Stepy麻煩你hold住個你club house個日子先,我地截到第16個family,之後既媽咪or Family唔好意思,落住waiting list先,如果我地搵到大d既地方可以容納多d人既,先預埋你地。:loveliness:
仲有,如果各媽咪可以早d提供到出席人數會方便d。

地點:雅濤居club house

出席:
1. emilyywn
4. maths - 2a1b
7. 熹熹
14. chumowendy---2A1B
15. kathychan
16. Stepy

Waiting List:
1. COE12052.

原文章由 kerkermui 於 07-9-20 21:29 發表
lazy pig like me~
我問咗一個响翠擁搞過function嘅mama
大hall (for 100 adult) $300/2 hour
仲有d細房, 可以check check 先

[ 本文章最後由 huisylvia 於 07-9-20 22:49 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

計計下而家報咗名既Family差不多全部都2a1b,即係32a16b,好勁呀!
到時大家既bb已經7-8個月喇,可能已經學識好多野,到時真係要互相表演切磋下至得,嘻嘻嘻.....

原文章由 wanheimama 於 07-9-21 13:50 發表

出席:
1. emilyywn-2a1b
2. kerkermui - 2A1B
7. 熹熹 (Stepy) --- 2a1b
8. Poll ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嘩難度9.9分呀,係16個bb喎 ,我都好想知到時要用幾多時間同幾多次先可以影到張“似樣”既大合照呢?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都收到DM,你咁早就睇學校喇 ,我都有諗下,不過無諗住咁早就去“考察”囉 ,不如你去完share下,大家都住附近,(其實係我懶....:lol )
原文章由 kerkermui 於 07-9-22 10:18 發表
btw~
康傑今日3-6pm open day 呀~
我會去8下

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嘩果然不負所託,非常詳細,真係唔該晒呢位“現場特派員”既報導:lol 。聽落好似幾好咁,不過我住近酒店果邊,間學校又係富寶,似乎搭車又唔係,行又行幾遠,仲要bb得2-3歲:( 。
其實我覺得大部份幼稚園都好似唔差得太多,反而我會諗入邊間小學去揀幼稚園,我心目中想入浸小,因為會好活,我希望Brandon第時讀書最緊要開開心心去學習,有個快樂童年囉,唉,突然覺得有d壓力添

原文章由 kerkermui 於 07-9-22 22:03 發表
報告:
一如佢地最出名嘅~就係地方大!
老師話:功課唔算多亦唔算少, K2,K3好多參觀活動
天台好正~試過搞BBQ, 游水之類活動 (for K3 mainly)
仲可以種菜etc
有3個外藉阿sir,+ one native普通話老師
四十幾%小學入第一志 ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

果然有效率,唔該晒!
原文章由 Stepy 於 07-9-24 14:12 發表

雅濤居實地視察完畢後, 報告如下:-

1. 房間有一set好長嘅sofa
(大約可以坐25-30人~~ 正常身形 )
2. 小台一個, 如玩遊戲有個司儀位置)
3. 門外有大量位置放bb車
4. 如每個家庭帶一塊地墊/換片墊, 可 ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我諗聚會前2星期左右要開始confirm實出席人數方便去準備訂食物,係喇,你會所係咪會提供到會架,你可以問下價同有咩選擇先喎。Thanks.
原文章由 Stepy 於 07-9-27 22:35 發表

Any preparation we need to do now? (except reserve room)

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我住你隔離屋苑咋,可以幫手,不過因為我返shift,可能要就下喇,至於粗重功夫當然可以叫我c6去做啦..... 我pm個電話俾你contact我啦
原文章由 Stepy 於 07-10-3 14:53 發表

唔好意思呀, 我想知依家其實有邊啲媽咪可以幫手握呢個party仔呀 (我當然可以係其中一個啦) , 究竟大家可以點聯絡商量吓到時有咩玩, 食咩嘢, confirm幾多人........ ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我幾點都無所謂。

時間:下午 1pm - 4pm or 2pm- 5pm

出席:
1. emilyywn-2a1b
2. kerkermui - 2A1B~~confirmed (Boy)
3. huisylvia - 2a1b~~confirmed (Boy la...)
7. 熹熹 (Stepy) --- 2a1b ~~ confirmed (23/4 - Boy)
16. VivianTam (Stepy朋友) -- 2a1b ~~ confirmed (24/4 - Boy)

1. COE1205----2A1B
2. welcome-------2a1b
3. 正正媽媽 2A1B
4. wanheimama ---2a1b
5. bebelu-----2a1b (堯堯同年同月生嘅朋友仔)
6. miaho-----2a1b
7.mydearbb
8.sokan(2a1b)
9. Dino------2a1b
10.moondee----2a1b
11. avahy (twins 媽) -- 2a2b

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

時間:下午 1pm - 4pm or 2pm- 5pm

出席:
1. emilyywn-2a1b~~CONFIRMED-BOY-(1-4pm)
2. kerkermui - 2A1B~~Confirmed (BOY)
3. huisylvia - 2a1b~~Confirmed (2/3 - BOY)
7. 熹熹 (Stepy) --- 2a1b ~~ confirmed (23/4 - Boy)
10.包媽 - 2A1B ~~ confirmed (26/3 - Boy) 1-4pm好d
11.ypiriswong - 2a1b ~~ confirmed (17/3 - Girl)
16. VivianTam (Stepy朋友) -- 2a1b ~~ confirmed (24/4 - Boy)

1. COE1205----2A1B
2. welcome-------2a1b
3. 正正媽媽 2A1B
4. wanheimama ---2a1b
5. bebelu-----2a1b (堯堯同年同月生嘅朋友仔)
6. miaho-----2a1b
7.mydearbb
8.sokan(2a1b)
9. Dino------2a1b
10.moondee----2a1b
11. avahy (twins 媽) -- 2a2b

首頁

尾頁

跳至