自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我. 8座.

原帖由 CrazyCatB 於 15-06-11 發表
我. 8座.
我都係

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:Quote:原帖由 Sevendwarfs 於 15-06-11 發

火燭燒死幾個小朋友
仲有有人跳樓!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:Quote:原帖由 Sevendwarfs 於 15-06-11 發

火燭燒死幾個小朋友
我記得係父母出咗街,留咗4個小朋友喺家中又鎖咗門,我好記得係6樓,因為我媽咪個朋友住佢地對面

男爵府

引用:仲有一單嘢唔知大家有無印象,較早期發生的

原帖由 Sevendwarfs 於 15-06-12 發表
仲有一單嘢唔知大家有無印象,較早期發生的,70、80後未別聽過。
這件事有點嘔心恐怖的,細膽不要看:
大家 ...
記得有咁的事detail唔記得
我住8座向街市,所以我當日仲喺窗望住D警察上上落落。

男爵府

引用:認得呢個叔叔嗎?

原帖由 魔幻王國 於 15-06-12 發表
認得呢個叔叔嗎?
佢係周叔叔

男爵府

引用:Quote:原帖由 babyma2012 於 15-06-12 發表

原帖由 Fannylok 於 15-06-13 發表
我都成日去文香園,老闆好好人,不過我70後,大你好多
係!老細好好人,但成日大聲鬧伙記
老細最初喺新何文田村開返文香園,不過後來身體差咗無做lu

男爵府

引用:我由半歲住到小學三年班,對啲鋪頭冇咩印象

原帖由 mmboboma 於 15-06-13 發表
我由半歲住到小學三年班,對啲鋪頭冇咩印象。

有冇人讀天恩幼稚園?我都仲記得同學仔啲名
我讀咗一年嘉莉,第二年就係天恩。
最記得間中學校帶出去公園玩

男爵府

引用:文香園個沙爹牛包好正,次次食到成手汁上海

原帖由 sumsumbear 於 15-06-13 發表
文香園個沙爹牛包好正,次次食到成手汁

上海鋪我就鐘意佢個排骨面d排骨,以家出街食都好難搵得返呢種味既 ...
記得二座間土多老闆花名"多仔婆",我都唔like去佢度買嘢,覺得佢D嘢放得勁耐!

男爵府

引用:Quote:原帖由 sumsumbear 於 15-06-13 發表

原帖由 Jackie_yz 於 15-06-13 發表
依家係何文田街市入面,唔知點解感覺同以前一樣,d野好多塵同就黎到期甘款,所以都係一次無幫襯

...
同意

男爵府

引用:Quote:Devil 發表於 15-6-13 19:26 我仲記

原帖由 Sevendwarfs 於 15-06-13 發表
係呀係呀﹗個老闆娘年年都大肚﹐這個也算是我童年回憶﹗
所以佢有個花名係"多仔婆"

首頁

尾頁

跳至