嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係, 一分錢一分貨

請問你買左咩色? 幾錢? 初生用唔用得? 因為我要一架初生用得既送比朋友, thank u!!!

我自己用quest, 雖然好多媽咪都話成2千蚊買士的車好貴, 但係用過之後就覺得好值, 好好推, BB又訓得舒服, 開關車又易

我女女初生時都用過capella細車, 真係唔肯坐嫁, 唔好講話訓TIM

原文章由 JOEYJOKY 於 08-7-28 13:18 發表
其實我諗 capella bb車係大車先ok. 細車真的係一d都唔得. 我同樓主一樣買左架細車. 阿b超唔鐘意坐 , 因為渦左落去, 阿b坐 or 訓得超唔舒服. 我以經唔係成日用, 但同樓主一樣 feel 到架車好唔稳陣, 搖來搖去, ...

男爵府

唔緊要啦, 就算你開頭唔係買呢架, 到1歲左右多數都係會換車嫁

因為:
1. 最初買部細車(如combi)(為輕便), 到BB 9個月開始就會覺得迫, 隻腳仔又會條條fing, 再大D仲要一路推一路掂到D車輪, 同埋因為部車輕, 部車會好似散哂咁

2. 最初買部大車(如P3)(為舒適), 到BB 1歲到, BB車再加埋BB既體重, 你又想換一部輕便D, 不過大車就好come用, 用完4年再送比朋友都仲好實淨

所以好多媽咪到BB 1歲到都會換部士的車, 又輕便, 又舒適, 但係想一開始就用士的車又唔得喎(Manren technohoami得, 不過都唔細部), 所以9成媽咪都係會換車既

唔係吹水嫁, 因為大車細車我都有(仲要2部大2部細), 最終宜家換哂maclaren

原文章由 sorrymonkey_kk 於 08-7-28 14:58 發表

係吖,就係嗰部,初初就係貪佢呢個價錢仲可以摺到o甘細,學GION話齋買嗰時真係要試清楚,至於話可以瞓平就真係...同埋個背板真係唔夠力,亞b斜斜地坐嗰時佢個人係凹咗落去,但係睇咗各位mama嘅意見,大車應該冇呢d問題! ...

[ 本文章最後由 eva1320 於 08-7-28 15:36 編輯 ]

男爵府

我頭先出左去睇, chicco有3款士的車都係$1XXX, 真係好低, D料好實淨, 不過要留意收左車都會比較大舊, 因為佢D輪比較大個, 但係就真係好低, D料好靚

我最尾都係買左部maclaren比我個朋友, 粉紅配灰, 好靚靚

原文章由 gt421 於 08-7-29 17:11 發表
請問chicco邊部車減到$13xx呀, 有冇型號呀? thx~

男爵府

唔記得講3款都可以平訓, 初生都用得

首頁

尾頁

跳至