自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

可能我係小氣咗d, 大家可能會話玩game, 唔需要太認真......但我真係好忟囉

事源係我係fb玩緊隻game, 呢隻game我list裡面冇乜人玩 (計埋我只有8個人), 但有5個開game之後就冇乜點玩過, 即係經常玩嘅只有3人, 我同另一個人一直都係各有各玩, 唔會爭對方嘢, 但阿某人 (都係bk媽媽) 就成日嚟搶我game裡面嘅經營權, 呢隻game主要係靠呢個經營權嚟賺錢 & 升lv, 阿某人就日日係咁搶, 小姐呀, 你玩game都係想開心姐, 我都係呀, 但你咁搶法, 我點玩呀, 唔該唔好只顧自己開心啦, 各有各玩唔得架咩??? 人多就話你搶我, 我爭你, 點都有辦法玩, 但呢隻game勁少人玩呀......你搶埋我嘅, 仲要搶得咁盡......唉........我都知呢隻game少人玩, 升lv慢, 但我都係靠自己慢慢等, 慢慢玩咋, 我都係玩咗幾日架咋.....唔該你唔好再搶我嘢啦, 我日日係度等.......終於等到喇, 好開心之際, 你又嚟搶........小姐, 唔該你放過我啦 (真係好想開名......太過份喇)

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我pm話你知佢係邊個.....
真係好慘呀......計計埋埋認真有玩嘅得3個人, 我開得game有玩開嘅都係想升吓lv姐.....佢就不停搶搶搶搶.......佢要係game生存, 開心, 唔通我唔係咩............我今日好辛苦先等到夠錢升, 啱啱升lv佢就即刻搶我經營權嚟賺錢......我就乜都冇哂 好似係度博命升lv供應比佢玩咁

原帖由 joey_23 於 10-3-25 18:13 發表
咕b,攪咩呀?邊個搶你野呀?你響個game add 埋我啦~ 我幫拖!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你係邊個???
幾時叫我架??
點解我唔知架???

原帖由 kitty0502 於 10-3-25 18:18 發表
咕b
叫左你add埋我啦

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你話呢

原帖由 小傻b 於 10-3-25 18:30 發表
咩game黎架~~~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

joey姐~~~~~~ 好感動呀~~~~

但我真係唔知你fb個名 我冇辦法add你入game~~~~

原帖由 joey_23 於 10-3-25 18:13 發表
咕b,攪咩呀?邊個搶你野呀?你響個game add 埋我啦~ 我幫拖!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我噚晚已經忍唔住, 係朋友list度 del咗佢喇, 但唔知點解有d game仲有佢名, 有d game就冇咗 點算呀~~~~~

原帖由 KiNnK 於 10-3-25 18:38 發表
可唔可以DELETE左佢架?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我真係唔想係呢度咁公開講架......但我真係好忟囉
你pm sorry都冇用架
我玩game都係想尋開心架, 之前嘅我唔講, 淨講今日, 我辛辛苦苦由1點幾等到5點幾, 終於夠錢升lv, 諗住可以賺多d, 快d升多幾橦大樓啦, 點知我呢頭升咗間餐廳, 由你手上攞返我自己餐廳經營權, 點知我一個reload之後, 餐廳經營權又去返你手上, 我而家起碼要等到9點先有機會攞返自己嘢囉......攞完之後又唔知會唔會比你又即刻搶過.........幾日都係咁 (我都唔記得幾多日喇, 至少2日啦, 噚日 & 今日都係咁).......你想迫我唔玩嘅, 咪算囉, 唔好咁攪我丫
你想尋開心, ME 2, 請放過我吧

原帖由 小傻b 於 10-3-25 18:30 發表
咩game黎架~~~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好意思~
我諗你攪錯咗喇
我從來冇打算過要搶呢隻game任何人嘅 "經營權" , 因為我知道呢個經營權係呢隻game最重要嘅嘢, 我亦從來都冇攞過呢隻game其他玩家嘅經營權
我只係想求你放過我, 比返呢隻game最重要, 玩家最需要嘅嘢我, 我攞你嘅經營權, 係因為我走頭無路, 係你搶我嘅在先, 我先攞返你嗰個, 無奈地自我安慰 "就當交換囉"......否則....我係呢隻game度, 根本冇辦法玩落去,
我只係想攞返我需要嘅嘢, 我並唔係玩game滿足你開心 & 需求......

我只需要攞返我自己嘅嘢就足夠, 只要你可以放條生路比我玩, 你嘅嘢我唔會要囉

玩其他game, 點攞都冇問題, 因為隻game 會set定比人攞到某一個數就停止比其他玩家去攞, 點都會留一部份比原本玩家, 但呢隻唔同囉

原帖由 小傻b 於 10-3-25 19:01 發表
sorry~~~我初初真係唔知個個係你~~~我而家知啦~~~我而家放棄左個經營權架啦~~~
我放棄埋自己個個~~~比你爭返啦~~~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其他game我都會偷架 大家一齊偷冇乜所謂, 最重要係, 其他game會set定一個數, 比人偷到夠額就冇得再偷, 點都會留返d比自己嘛, 但我呢個唔係囉.......一冇經營權, 就乜都冇架喇......

原帖由 stkyo 於 10-3-25 18:46 發表
哈哈,你令我諗起我係happy farm加一個朋友,佢只會種最cheap個種農作物,跟住用會用周圍既擺設蓋住D農作物唔比人偷,又買隻狗,準時收野。。。

我呢。。一直種D好靚既花或者貴野,唔會用D野蓋住農作物,狗都無養。

諗住玩GAME係咁,大家 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今日都試咗幾十次喇.......都係唔得呀

原帖由 stkyo 於 10-3-25 18:47 發表
係個GAME度REFRESH個朋友名單得唔得呀

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其他game冇問題架, 我都會偷嚟偷去, 但呢隻唔同囉.......經營權一冇咗就=唔駛玩......
對方仲要好似咬住唔放咁........我呢頭攞返自己嘢, 唔夠1分鐘就比佢搶咗.........次次都係咁

原帖由 oct27_2008 於 10-3-25 19:35 發表
其實玩呢 d game,
係要你偷下我
我偷下你先過引架喎

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你講嗰隻game我都有玩架, 同你一樣, 偷咗人哋花花之後我都會幫人除蟲 or 施肥, 而且種花呢隻game就算比人偷花, 都唔會話冇哂自己心血, 點都會留返一部份比自己收返, 咁我覺得冇所謂囉, 大家開心吓......但今次有d唔同囉, 比人搶咗之後就可以叫做一無所有, 時間心機自己付出咗, 但所有收盛都係比人搶哂.....我玩game都係求開心, 我並唔係去滿足對方.....次次都係咁真係好冇癮.....好似自己奉獻哂d心機時間比佢咁......

原帖由 mimi88 於 10-3-25 23:35 發表
玩GAME玩到咁唔開心, 又真係好忟既.
我玩HF果時又係你偷我嘢, 我又去偷翻你既嘢, 但就絕對唔會去施肥偷人嘢, 尤其是唔會去偷人地的花花..
而家我己經開晒所有的田, 家陣好隨意咁種嘢, 唔去理幾時收成, 由得人哋去偷, ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔知公唔公開得mouth:mouth:" /> 我都想多d人玩.....因為.....因為.....之前本來賺到嘅錢唔係歸我所有.....而家同由頭玩起冇乜分別.......除咗靠單一途徑收入之外, 就乜都冇......想再升lv起樓..... 有排等......

但fb game要等好耐先有收鑊架.....我都用咗好多時間 &
心機.......估唔到 所以先忟
原帖由 sumlam 於 10-3-26 00:02 發表
鳴鳴, 咩game黎架, 你愈講我愈想玩呀~ 唔公開得, 一係pm我得唔得呀~ 我好鍾意打game呀!!! 謝謝你丫

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你去fb搵吓, 係玩開學校架, 有幾座主要樓係度, 要搵錢lv up嗰幾座樓架, 搵錢途徑, 一係靠學生畢業, 要等4個左右, 畢業就會有少少錢 (好似幾百), 第2個收入來源就係起餐廳, 自己做埋餐廳經營權, 咁就大約每2個鐘左右就有錢收, 初初餐廳收入都唔多架, 但餐廳 up lv 比較快, 餐廳 lv越高, 收錢越多, 咁要 lv up 幾座樓就會越快
我就係比人搶餐廳經營權......攪到每2個鐘千幾2千收入冇哂, 2日幾都up唔到lv (係一橦樓都up唔到)......今日好辛苦先up lv 餐廳, 點知 lv up完1分鐘就又比人搶走.........

原帖由 sumlam 於 10-3-26 00:14 發表

快d公開啦, 冇問題啦, game名之麻, 又唔係網頁個d!!!
我等了很久, 你已挑起我條癮!! 嘿嘿

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

no, 係 "開心"

"主題" 我都有玩, 但我仲未摸清楚點玩.......唔係好識玩

原帖由 sumlam 於 10-3-26 00:47 發表

係咪叫做"主題學校"???

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我淨係知 "主題" d嘢等超耐囉, 掉車垃圾都好似要12個鐘 但我攪唔明點玩又唔心息喎, 所以而家都仲等.............緊

原帖由 sumlam 於 10-3-26 01:04 發表

yeah~ 揾到了!!
主題我都試過玩, 不過好似唔好玩咁既, 冇玩了!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我開呢個topic只係為發洩, 就正如其他會員係生活上遇到唔愉快事上嚟呻吓一樣, 我只係講出我嘅唔開心, 想同人分享吓, 唔需要諗得太復習

原帖由 ZZdaphne 於 10-3-26 01:14 發表

咕b

小傻b佢認了7次錯啦,
你原諒佢啦!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我係咁衰架 做乜嘢都係咁, 話要做就一定要做到為止, 做唔到唔心息......

原帖由 sumlam 於 10-3-26 01:22 發表

嘿嘿, 我打機都算癲, 估唔到你仲勁過我.... 玩唔明唔心息

首頁

尾頁

跳至