自由講場

跳至

首頁
23456...20

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

正常情況吓係唔會自己去拍熄....(冇咁無聊, 無啦啦走去狂打自己掛 ).......如果熄咗想再著返, 就要花好長時間去儲陽

三把火都熄哂, 咁就準備要講bye bye

原文章由 可愛的天使 於 20/7/08 17:47 發表
咕b 你話人有三把火咁自己拍自己會唔會熄架? 咁如果真係熄左係咪唔會再著番呢??三把火熄哂會有d乜發生架??

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有, 但我冇同 "佢" 傾計, 我只係擰轉面, 盡量唔比佢知我未瞓, 剛過身係屬新魂, 唔可以同 "佢哋" 有太多接觸, 會影響 "佢哋"

佛機嘅嘢, 之前已經回咗, 但只屬個人意見, 你去返前面睇

原文章由 maylo20001121 於 20/7/08 19:36 發表
咕b
想問下你、你有冇見过过咗新既親人呀!咁佢又知唔知你見到佢、有冇大家講过野咁呢?
sorry!我上次问你係屋企成日播佛机會有咩唔好!咁个啲佛机係咪耐唔耐先聽下吖!定以後都唔播嚟聽好呢? 多謝你解答 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

曾經見過, 但唔多

原文章由 alik 於 20/7/08 19:42 發表
我個風水師傅, 話在家唔好播佛經機, 因為那些朋友好鍾意聽經, 你播就引到佢來. 除非你唸經, 真係諗住要迴向俾眾生, 就無問題. 唔知係咪真喇.

咕b, 我想問, 你見到人型既朋友就多喇, 咁動物會唔會有靈體呢? ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

人死咗之後, 正常係會去陰間報到, 繼續 "佢" 係陰間應做嘅事, 但有d會留陽, 留陽嘅通常會係因為有心願未了

外籍嘅都有見過, 但次數唔多

原文章由 菇時 於 20/7/08 20:15 發表
動物會唔會有靈體呢個問題我都好想知呀,因為我好掛住以前去咗彩虹橋嘅狗狗.

咕B,

我想問,其實人c 咗會去邊o架?係咪無論咩國籍嘅人都係一樣呢? 想問吓你有冇見過外籍朋友仔呢? ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

通常開過光嘅防身物只要冇破損就會冇問題, 可以一直繼續用, 效力方面, 就會有唔同, 每個法師 / 防身物嘅做法都唔同, 但大多數都可以好長期

沖涼同ml有冇影響, 都係要問返比防身物你嘅嗰位師傅會清楚d, 好似我哋嗰d咁, 我老公而家戴嗰d同埋我之前戴嗰d, 就唔可以戴住沖涼同ml, 而我同兩個仔而家戴嗰d就冇呢個束縛

原文章由 cy101 於 20/7/08 23:41 發表
咕b,

想問下買咗開咗光的飾物, 效力係咪永久? 戴住沖涼 同 ml 係咪有影響嫁?

ps: are u ok? take care!!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

sorry呀, 你第一個問題我唔方便答, 因為會涉及幾個宗教問題

第二個問題, 大肚婆肚裡面嘅係 "胎", 魂魄都未到, 出生後成為一個個體, 到時先會有佢自己嘅三魂七魄, 通常每個胎都會係事前已經決定, 係屬邊個靈體, 時辰到先會 "投胎"

原文章由 happyhappy2006 於 20/7/08 23:42 發表

咕b:

想問如果先人係已洗禮, 係信奉天主彧基督教, 咁係先人先游個時當然係用天主彧基督教,唔可以消野比佢, 咁佢地咪冇錢洗又冇衫著 law,又冇香火食, 係咪已洗禮既先人係唔受得香火功奉架,如果幫佢地附薦又得唔得 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你想知四面佛d咩? 我可以試吓幫你問吓我老公, 我老公應該會熟d (佢係半邊泰國人)

原文章由 babylily 於 20/7/08 23:45 發表

知唔知四面佛的嘢?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

講返早兩日我去醫院做檢查, 其實都唔多刺激架, 可能會令大家失望

入到醫院門口, 要行過一條好長嘅走廊, 去另一座大樓睇醫生, 呢條走廊每次經過都會好唔舒服, 好陰沈, 好似行極都行唔完....嗰日一到走廊已經好唔舒服, 好討厭

之後安排好老公同d仔坐定之後, 我就上落樓幾次做我嘅嘢, 係2樓等lift大堂, 我見有個女人企咗係度好耐, 不停按lift好多次, 但lift到唔入, 好多次, 無論lift上 / 落, 部lift多人 / 無人, 都唔入.....之後我見個女人開始有d覺得唔知點算....嗰時我先發覺係有 "人" 唔比佢搭lift, 之後我問佢究竟要上 / 落, 佢話要落, 但部部都好多人入唔到, 一係就有位時, 突然好似發緊夢咁, 唔識入, 所以等咗好耐, 咁lift再到, 我就扶佢一齊入.....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

當然唔會有啦.....從舊年開始班 "嘩鬼" 就唔可以埋我身, 行近d都唔得, 更何況話同我同lift

原文章由 湯圓圓 於 21/7/08 00:49 發表

咁你扶佢入lift見唔見到有嘢...?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

個女人自己唔知, 聽佢講, 其實佢都唔知自己做乜, 總之就覺得自己好似傻咗咁, 部lift有位又唔識入, 一係就話部lift好多人.....但我上落咗幾次, 次次lift到都有好多位, 其實得2-3個人, 有幾次得我1個人搭.....次次都見佢企係度唔入.....

原文章由 eva1320 於 21/7/08 00:51 發表
下................................咁佢之後知唔知咩事

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢大約3-40歲, 佢係人嚟架....

冇乜嘢, 係lift裡面一切好正常, 出咗lift之後佢就好急咁走, 其實我同佢同路, 行到一半我就要排隊繼續我嘅工作, 佢就一直向出口行, 離遠見到佢行咗冇耐又開始遊雲.....似係有嘢攪緊佢....但我同佢距離遠, 都睇得唔太清楚係咩 "人" 跟佢

原文章由 paklok 於 21/7/08 00:54 發表

個女人年紀好大架?
佢係人定嗰味嘢呀?
你同佢一齊入然後點呀....
唔好吊人癮啦..... haha~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你隻狗狗真係好靚, 好得意呀.......就嚟愛上佢喇.....

你有冇帶狗狗去見吓醫生問吓呀?

原文章由 boey 於 21/7/08 01:01 發表
咕b,
多謝你讚麵麵呀~佢而家都歲半喇,之前食野都唔會咁,係呢兩個星期先係咁,加上佢個種吠法所以我有d擔心~我屋企無裝地主同神位嫁,所以我先會懷疑...

我已經用唔同既方法去餵佢都仲係咁,都唔知點算,又唔想打佢,打完 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有d係養咗, 主要係用嚟幫佢搵食

我唔知係咪全部都有呢個能力, 但確實有d係有

原文章由 ms.scorpio 於 21/7/08 01:31 發表
咕B,

您好, 如果去搵神婆算命(淨係俾佢知你叫咩名, 同埋你出生年份) 佢就可以講一d 比較general 既野出嚟. 請問佢係咪養佐d "嘩鬼"幫佢?

另外, d "嘩鬼"係咪真係有預知未來既能力? ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

性別係天生架, 係染色體問題

原文章由 London 於 21/7/08 07:02 發表
D大肚婆成日照機睇仔/女,明明照好多次都係同一性別,到生就唔同左,係咪係產房俾另一鬼入左胎做成呀 ??? 8掛問下........

我想聽多D關於大肚婆果類的奇事呀 ~~~ 有無呀 ??? ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呢個我夜d答你, 我問吓我老公先, 佢會清楚d

原文章由 062004 於 21/7/08 01:38 發表
咕B, 成年無同你傾計. 祝早日康復

想問下係泰國d廟買4面fa安唔安全, 如果買咗無帶擺埋一邊, 有QK野先攞出嚟帶, 有無手尾跟. 因為上次去THAI想埋, 但唔知會唔會帶咗D唔應該帶既野返嚟, (好似上年有人SHARE佢係雲南 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

平常心啦, 太過疑神疑鬼咪盞令自己多心, 唔安心......唔需要特別諗太多, 我d朋友好多時都話呢樣唔妥, 嗰樣惹到返嚟, 成日叫我睇.....點知完來係自己嚇自己

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 10:59 發表

咕b多謝你回覆呀,你要保重身體呀,祝你早日康復 ^^

聽完你所講,其實我好驚,因為琴日開始我發覺我隻狗牛咁眼望住我,係望到定晒,我問佢做咩望住我,佢都無反應一直望呀,唔知係咪有野已經跟住我啦,佢以前唔會咁望我架,亦唔會望到 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔一定, 你冇聽話有d人前世係男人今世係女人咩(有d又會倒返轉)?

有防身物就多數都唔會點跟, 就算跟都只會係一個短時期, 到生嘅時候, 靈體會用盡佢嘅氣力一下衝入肚

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 11:01 發表

我都想知呢個問題,係咪男BB就會係男既投胎,女BB就會女既投胎呢?

如果大肚婆帶開光飾物,咁個D野就埋唔到身?但係咪仲會跟住架?咁生個時會唔會因為有開光飾物,另到原本個個投唔到胎架? ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我錯經見過有d大肚婆, 身邊係有3隻, 其中一個大肚婆係我朋友=.=

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 11:03 發表

醫院咁多個D野… 咁大肚婆去醫院咪會引晒D野跟住自己囉? 係咪最多都係1隻跟,會唔會有好多隻跟架?

[ 本文章最後由 咕b 於 08-7-21 11:54 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

簡單講, "佢哋" 唔一定完全知道我哋諗咩, 大家鬥估, 鬥拋

正如你同身邊嘅人, 同事也好, 朋友也好, 有時你做咗某d嘢, 你都會估對方下一步

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 11:08 發表
我想問下… 個d野知唔知我地心諗緊咩架? 係咪又要跟據能力呢?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呢樣我就真係唔知......當佢係 "奀皮鬼"

原文章由 cy101 於 21/7/08 11:13 發表
why d"朋友仔"要整古個位"女仕" 咁百厭????

首頁
23456...20

尾頁

跳至