跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

報到la....
開始la, 但 no idea yet....

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 14:01 發表
姐妹們,呢邊啦喂大家開始搵學校既資料未呀

大宅

以前每年都去 bali or phuket...但上年開始就斷咗 la
今年C6 要做o個個 "5環 Game"....又冇得去la...

原文章由 w2b 於 08-7-8 14:57 發表
plan 緊呀.想9月去Bali or Phuket.
呀仔10月開學,所以想9月去but nothing confirm.要等new maid on board ah.
btw, thanks for introducing the agency to me. They are very helpful.

大宅

我係 tiny potato, 8 月放假冇問題ah

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 15:09 發表
佢就緊係啦,連我呢D small potato都冇得放呀 ,九月啦,九月咪有得放囉...BTW,乜你八月可以放假咩?我想閃幾日都唔比呀

大宅

chapman ma: 喂講開, last week C6帶我去咗w2b 附近睇屋邨, 話荀盤wor....wah 去到睇, 真係唔錯wor, C6話可以 consider....hehehe ....你会唔会 我哋?

大宅

未必呀, 好多競爭呀, the other shun pun C6 is not interested cos no swimming pool wor....
anyway, 未決定 cos 我哋未住過Kowloon, 唔熟地頭呀 and 而家個度校網好正, but 我哋会俾BB 讀 IS, 咁可能就冇分別 lor

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 17:19 發表
唔會呀,我last week都睇左,我做足心理準備做倍跑,只係志在參與,你就一定攞到啦...其實我都心大心細,因為我想珈珈讀呢邊既學校,如果真係搬左出九龍塘(you know, a shun pun is there also)都唔知點好囉... ...

大宅

我哋都想揾D 4房, 但好少呀...

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 17:21 發表
仲有就係對我呢D要同奶奶住既人黎講,3間房唔夠洗呀

大宅

w2b, haha...yes yes, right next to you and up on the hill....
It would be great to be your neighbours, my girls can play with yours and go to school together....
yeah, my lab needs a friend, he's so lonely here sometimes.....
That place is hard to get ah....will see will see.....

原文章由 w2b 於 08-7-8 17:48 發表
ChristyC,
Close to my place? Are you talking about some place up the hill?

We used to live in HK side too but after moving to the place now, we think kowloon side is as good. Move here la, ...

大宅

oh 咁唔駛唸 lu, 比老鬼搞掂咗 la
我都陪你阿Q, 安慰吓自己先, 我呢喥環境好, 名校網...係 D 工人迫埋一間房辛苦D lor

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 18:07 發表
you are quite right!!!!!我啱啱番屋企係留下撞到個同你老公一樣既同事,佢40歲頭, 有好多年工作經驗架(you know), 有兩個細路, 佢話會試呀 ...我決定唔倍跑啦, only你地兩個我都唔洗玩啦...hehe...安慰自己話 ...

[ 本文章最後由 Christyc 於 08-7-8 18:14 編輯 ]

大宅

Morning all!!!!

hahaha...講減肥?! 我咪得住呀....仲要食食食, 呢4 個月 1 磅都冇多呀, 可能儲備充足 la

raid0101hk...你住中西區? me and mama530都係呀

原文章由 raid0101hk 於 08-7-9 10:29 發表

我本來想買呢本天書, 而家都係要諗諗...
想請教各位媽咪知唔知港島中西區有咩好嘅nursery同埋幼稚園 (如果係一條龍就更加very good lar )

大宅

暫時留意緊Victoria in Pok Fu Lam and 堅道, 亞畢諾道一帶嘅學校呀, 揾齊 info 話你知, 你有咩心水呀?

原文章由 raid0101hk 於 08-7-9 10:57 發表

好嘢呀....有同區媽咪, 可以交流吓心得..咁你地搵咗nursery/playgroup未呀?

大宅

忽然唸起好似好耐唔見 Sammi 咁嘅...

Sammi...你响邊樹 ah?

大宅

樺樺媽 and 銦銦媽...你見過佢哋ma...everything ok?
如寶媽...我 yesterday msn 傾過計, she's ok ah

Hayden媽呢? 唔通攪搬屋?
原文章由 chapman媽 於 08-7-9 11:53 發表
仲有樺樺媽, 如寶媽, 銦銦媽同埋Hayden媽呢...佢地都好耐冇出現啦..........

大宅

She said 清漩咳咳, 如寶媽 is sick too?

原文章由 MoJoJoJo 於 08-7-9 11:57 發表
我夜晚有時會同如寶媽 msn
佢同清漩呢排都病左呀

大宅

你真係咩都知 gar, 班長

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 12:07 發表
好搞笑, 反而係我地D working mom得閒八八添...

樺樺媽我都有同佢MSN, 佢都係忙冇時間上BK囉...
Honey早個倫病左, 銦銦都係, 不過唔知好番字呢, 佢有上MSN架, 你地call下佢吖...
Hayden媽星期一搬屋啦, 佢老公就出 ...

大宅

我等緊呢個 "Sat" 好耐 la bor....
幾時吹"sat"風?

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 17:35 發表
我地有時Sat都會東南西北風架喎, 到時再call你啦...咁奇怪, +南唔收? 我個仔11月好多朋友仔都係讀緊佢既nursery 喎, 有幾個會讀埋佢既kindergarten添 ...

大宅

Morning morning!!!
CS我啱呀!

原文章由 chapman媽 於 08-7-16 09:19 發表
CS係fixed price喎,$1780 for 20張,如果我地多幾個,試下講價呀,不過你講價叻D,你黎啦

大宅

I can try try la

原文章由 chapman媽 於 08-7-16 09:29 發表
係喎,你講價得嗎?睇下可唔可以幾個家庭一齊就每人多幾張相,只係c9心態,其實佢個價都好reasonable架啦

大宅

jojo: 整理好未? 今日 lunch 得唔得 ah?

大宅

啱哂!!!可以請多個姐姐 la...hehehehe

原文章由 chapman媽 於 08-7-16 13:09 發表
Christyc,
Good news, 出左啦, 出左啦, 多左個姐姐呀

大宅

陰公ah...mouth:
咁要休息多D, 唔好游水住 ah

原文章由 MoJoJoJo 於 08-7-16 15:59 發表
christyc,

沉晚整好左架啦, 不過 kimmy 3:30am 開始發燒
依家食藥喊到屎吓屎吓呀
dr 話 flu... 事前冇乜 cough etc
so 今日我 work from home ar

首頁
12345...6

尾頁

跳至