自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 WYmom 於 10-12-6 12:44 發表

But now many people can live until over 90 years old!! My parents-in-law and parents all are over 80 and even 90. Though old people have very long life, they need a lot of money to see doctors and ...
有得做梗想做到65啦,驚就驚被迫提早退休…

珍珠宮

原帖由 大力大力 於 10-12-7 10:30 發表

我買物業是最多按 50% ,另外更重要係懂經濟週期,無人叫你係 97 或 10 年尾買,我近日成日話,現在借 95%, 90% 供樓的是英雄,銀行一加息 3, 4 厘即死!!

我經驗就是慳家 d ,係年青塒儲多些錢,以退休之用!

我因為同老婆一直都 ...
大力兄,幾時至係買樓好時機,記住通知聲

珍珠宮

原帖由 我想生三個 於 10-12-7 15:12 發表

:( 你又知我唔慳??我厠紙都唔捨得用多兩格,開大都寧願係公司開
笑左! 又唔洗慳成咁

珍珠宮

原帖由 EVA222 於 10-12-13 12:14 發表

我都係自私,其實最怕屋企人口多,一世為兒為女擔憂,得一個可以優質教育,前景較大多人好,我女出來搵食三年,每月自動給一皮家用,如果生多幾個天生天養,出頭機會相對低...我老公56,窮到燶家庭出身,現在半退休有筆老本可 ...
你個女咁生性,生一個就夠啦!
真羨慕你,我唔知有冇咁既日子?!我真係好想亞仔出人頭地之餘仲識孝順!

首頁

尾頁

跳至