自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

007 兄

雖然幫您唔到,不過心內支持,相信嫂夫人一定會吉人天相,記得 BK 有好多好朋友係度架 .... support ! support !

伯爵府

007 兄

記得亞媽話有 CANCER 千祈唔好飲雞湯,食燕窩呢 d 補品,因為會助長癌細胞生長喎,切記 !

伯爵府

原文章由 櫺囹桼 於 08-10-11 21:40 發表
多謝各位BK多日來之安慰及支持...今日QE打嚟10月13日有位,所以可以提前做手術(之前一直私家、公立之間思想鬥爭...)

各位如有親友不幸曾患此病而需要接受手術,請詳細講述一下事前事後要注意地方...以便跟進...多謝!:ado ...

謹祝手術成功 !

伯爵府

原文章由 櫺囹桼 於 08-10-14 21:26 發表
自從櫺某老婆患直腸癌一文貼出後,連日來得到各BK之支持、鼓勵、經驗、意見…部分網友更提供食療、保健產品、中西醫生、氣功師…等等詳細資料以供本人參考,雖然並不是所有提議都適合使用,但本人對各位之一番好意甚是感激 ...

七兄,唔好擔心,開頭幾日係會難受 D 既,最緊要您係佢身邊照顧佢,加油呀 !

伯爵府

原文章由 櫺囹桼 於 08-10-22 21:33 發表
太太要求下(唔想出院),終於今日被調去九龍醫院,環境當然比伊院好好好...多!(太座住個層樓根本同冇冷氣一樣→28度、加床加到已經冇位行、d衛生情況好惡劣...所有儲物櫃外表都好似垃圾房d儲物櫃一樣,入面唔墊紙唔清潔都唔 ...

007 兄,要相信香港醫生既質素同水準,唔使擔心,雖然電療同化療會辛苦 D ,不過有您係身邊,太太一定有信心打贏呢場仗,記得呢度有好多 backup 支持您架 。。。。

首頁

尾頁

跳至