跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 天水圍邊間幼稚園好?

我知英藝d學費收得好貴, 他貴在d mud 呢? 有咩好? 有咩唔好呀?

別墅

webjen 寫道:
[quote]
winnie_hkh 寫道:
我知英藝d學費收得好貴, 他貴在d mud 呢? 有咩好? 有咩唔好呀?

1. 私校,無正苦資助咪貴 d lor...
2. 環境 & 設置,裝修得幾靚,好 colourful.....有sir 滑梯,波波池,電腦室,圖書室,好似有跳舞室tim.....
3. 每日都有英文堂,有外籍英文老師,唔只 1 個 tim.....有普通話老師...[/quote]
hi webjen,
我記得你啦, 你話比我知英藝在翠湖居架. thx 先.
其實我想囡囡小學在元朗讀, 如果我囡囡在天水圍英藝讀幼稚園, 可唔可以派到元朗好的小學架.
我有d朋友話元朗肖珍好呀, 大部份學生都派到好的元朗小學喎.
我亦諗過n1在天水圍英藝讀, 到k1在轉去元朗肖珍, 唔知好唔好呢?

別墅

Hi moondream3003,
Thx 哂.

moondream3003 寫道:
日日都有外籍老師英語課及普通話課.

[quote]
winnie_hkh 寫道:
[/quote]

別墅

webjen 寫道:
winnie_hkh
小學...講真我真係唔多清楚......據我o既理解,"大抽獎"係跟你住o個區o既校網,你住元朗就派元朗lor,而抽獎講運氣,唔關幼稚園事.......
自行報名o既,就睇小朋友 interview o既表現,背景之類,可以話唔關幼稚園事,又可以話關,可能小學都睇讀邊間幼稚園!!

希望我無理解錯,講真,幾年後個 system 係點都要問下李生先

hi webjen,
thx 哂. 我只是想囡囡入到間好的幼稚園, 跟住直入間好的小學囉, 就算貴d有ok架, 最掔要貴得有價值.

別墅

[quote]
Diane俊俊媽,

別墅

[quote]
winnie_hkh,
係用D硬皮書仔問, 問水果動物和車輛.
[quote]

moondream3003,
thx.
我同事剛剛比在d card 是水果,動物和車輛, 我得閒都要教下hayley, 等她遲d interview 英藝都識先.

首頁

尾頁

跳至