跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 請問葵芳邊度睇兒科好?

mingmama 寫道:
我囡囡上個星期出水痘,
我同佢去睇葵涌廣場張允傑,
我覺得佢幾好,
我囡囡而家已經好返嚕

我大仔上星期第一次搵佢睇傷風咳, 都ok架.
夾唔夾個仔, 就要touchwood睇多一兩次先知.

男爵府

原文章由 winghw 於 07-8-14 11:52 發表
係!我BB都係喊晒口,唔肯食。不過以前舊屋那邊醫生既藥,佢就好鍾意食,會自己話食“藥藥”。最弊係太遠了,佢又唔開星期日,所以急就只好看返葵芳既醫生,但我看過晒以上各位媽咪提過既醫生了,冇個好。

你去青衣方唔方便呀? 我都係住葵芳, 細仔次次打敗仗都要入青衣城搵周醫生先得.:-| 我細仔對呢個醫生d藥唔抗拒, 仲追住要....

不過佢星期日就休息o既, 另外偉景o既莫醫生就係佢o既2nd choice, 因為佢星期日上午都開.

男爵府

原文章由 winghw 於 07-8-14 21:35 發表
多謝你既建議。我去青衣都方便,不過一樣要搭兩個站地鐵,我舊屋既醫生近南昌站,所以都係搭兩個站地鐵,所以都係差唔多,最弊都係D好醫生就係會星期日休息。

唔駛客氣, 大家交流下, 不過我d仔o係葵芳都搵唔到一個好夾o既醫生就係真o既....

touchwood星期日先黎料, 好大機會要吽到星期一先睇到醫生.

男爵府

原文章由 hihijo 於 07-9-6 23:35 發表

我都唔鐘意~第一次諗住店舖有玩具so帶咗bb去睇,但醫生俾我感覺好敷衍~雖然出面好多都係咁~但我覺的做兒科醫生俾多d愛心會點啫?俾人覺的只係為咗錢先至揀兒科嘅感覺 ...

王醫生都唔係兒科專科... 我自己都睇過佢一排, 小病就ok, 大野就睇兩次都唔得, 直頭要轉醫生, 所以我而家轉左睇第2個....

我兩個仔直頭要跨區先搵到夾o既醫生添...

男爵府

原文章由 Mantic 於 07-9-27 17:09 發表
多謝你的回覆。

請問周醫生多唔多開抗生素?
睇佢大約幾多錢,有幾日藥?
同埋,佢係卓健的嗎?

周醫生係有需要先開抗生素架咋, eg 支氣管炎呢d, 無可避免要食先會開呢d藥.

普通藥就210一次, 如果有d抗生素or 藥go, 就大約3百蚊以內. 兒專來說, 都算平, 有時我見長假期, 我會叫周醫生開多兩日藥比bb. 食唔晒, 用黎看門口都好嘛.

佢係under 卓健的, clinic裡仲有其他醫生.

男爵府

原文章由 cheukfung928 於 07-9-29 11:09 發表

HI, 你地好呀,
其實之前我都好想揾好的e生幫囝囝睇呀, kwai fong真係無好e生呀, 之前d人講鄧偉材好, 但我睇過都唔覺得好喎, 藥好多, 我有去睇過廣安的e生, 但好遠, 好想揾到個好的, 唔駛去到e院咁遠, (始終e院呢d地 ...

幫到你就very good喇~

其實我大仔有睇開葵涌廣場o既張允傑o既, 不過都係睇開傷風咳only, 都ok夾架, 佢就160蚊3日藥, 都係開3支到, 如果加埋發燒, 多數都係搵返莫國榮or周建偉, 費事搏嘛, 寧願行遠d睇.

細仔就無得揀, 因為佢氣管弱, 都係一定要搵返周醫生先得, 莫醫生同佢唔夾, 其他醫生我都唔敢試喇...

首頁

尾頁

跳至