親子旅遊

跳至

首頁
12345...24

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

報到~~~~

琥珀宮

book定je...仲諗緊...反正又唔駛比deposit ge...hehe...矛呀...永成係廣州呀...我諗緊係去長隆咋
原帖由 KristyMum 於 09-2-10 17:28 發表

easter咁快攪掂
附近仲有東部華僑城.

琥珀宮

可以講ga....e+邊度都講得....
原帖由 dorchiu 於 09-2-11 14:07 發表
e...仲講5講沙巴, 我7月先去

琥珀宮

大家咁話啦...我1x年矛去過macau囉
原帖由 GaryF 於 09-2-11 13:08 發表
其實我都想去澳門, 又係幾年無去過! 不過依家去澳門真係好貴, 隨時可以去一轉東南亞囉!mouth: 我想住威尼斯人呀, 有平野記得單聲!

琥珀宮

你地班友仔真係~~~~~~
原帖由 JChan 於 09-2-11 19:53 發表
I like this better :

$888 -- 曼谷機票包一晚酒店 飛泰東早去晚返*
http://hk.deals.travelzoo.com/thailand/533520?utm_source=top20_hk&utm_medium=email_top20

琥珀宮

係思覺失調
原帖由 JChan 於 09-2-11 21:29 發表
失憶!

琥珀宮

咁有無住過布吉間ibis...我上網見都幾抵住wor...
原帖由 JChan 於 09-2-12 09:57 發表
Is Pullman good? Last time I stayed in IBIS.

I think promotion will announce after Easter holiday.

琥珀宮

rm450 不過扇啦...star已paid
原帖由 kaiyee 於 09-2-12 15:37 發表
GaryF, 想問你BOOK左HOTEL未呢? 我SEND去TOUR問, Magellen Sutera 到3月都係RM450, BUT 5月要RM670. 噤我應該遲d 再check價/ 依家book呢?

琥珀宮

係呀...如果知道summer有咩好野...記得單聲...今年summer 亞囡契ma契爺會同我地一齊玩
原帖由 搴搴 於 09-2-12 11:01 發表
嘩 妳地好勁呀 成日有旬嘢 真係THANKS THANKS THANKS

琥珀宮

唔係好平wor...今年咁ge經濟...我覺得可以再慢慢睇囉
原帖由 LongRyan 於 09-2-12 17:03 發表
想問下各位, 我search到馬航8月尾(不過係Mon to Fri)要攞足5日假, 3個人去KL, HK$4,8XX, 抵唔抵?? 定係再睇下遲d有無筍野先呢?? 你地上次暑假去沙巴既special你幾多錢一位?? 如果一夾住星期六, 日就多成2千蚊.:surpr ...

琥珀宮

你地又話kl好多平野執ge
原帖由 KristyMum 於 09-2-12 17:28 發表

計稅未呀? 舊年馬航有做POMO, 暑假去都好平架, 今年唔知有無?? 8月尾, e.g. 24/25號之後, 好多地方, 機票都計淡季LU.
你只去KL? 我覺得KL無MUG野玩, 順路停一停OK, 但專程去又唔值, 大馬最好都係出海. ...

琥珀宮

我見佢每次promote係3個月3個月咁出...基本上keep住都有ga...
原帖由 kaiyee 於 09-2-12 17:29 發表
係呀..睇到lee個價錢$$想即刻book, 點知佢話5月要RM670. 其實會唔會遲多一個月book會有平呢? 會唔會5月promotion未出呢? 但又驚book唔到...唉...

琥珀宮

咁有無聽過baanbau resort????e+要最留意ge係機票囉...keep住都係咁貴
原帖由 KristyMum 於 09-2-12 17:36 發表

IBIS走平價路線, 驚唔ARM你 你俾多D留意下MERCURE啦, 高一個GRADE, PATONG尾, LOCATION雖然無HOLIDAY INN咁正中, 但出出入入行去食海鮮/酒吧區都OK架.

琥珀宮

末必ga...可以2度都chk住價先啦
原帖由 kaiyee 於 09-2-12 17:55 發表
我淨係想住Sutera咋…HK AGENT唔會貴過當地local tour咩?

琥珀宮

我想去布吉呀...對上果次去...大概係我10歲果時 :-( :-( :-( bangkok就去過6-7次囉...暫時未想再去住
原帖由 LongRyan 於 09-2-13 09:55 發表

你又諗住去bangkok? 其實我又想想地, bangkok真係去極都唔yim.

琥珀宮

e+又係賤物鬥窮人ge時候喇...真係day day都要慳住洗...
原帖由 LongRyan 於 09-2-13 09:54 發表

咁我睇定先, 上年又係一訂左airasia, 馬航即刻有平野. 激c.

琥珀宮

你個囝都好識揀je
原帖由 JChan 於 09-2-13 11:24 發表
My son wants to go Phuket. It is very expensive!

琥珀宮

我唔要sz飛呀...試過一次想c
原帖由 KristyMum 於 09-2-13 12:07 發表

布吉呢個會唔會都ok呀? cxholidays都有promo 3nts pay 2; 我就鍾意bali, 可惜只限2/3月.

http://www.wincastle.com.hk/PDFfiles/other/ALLSP1.pdf

aa係咪有機深圳飛布吉?

琥珀宮

今年仲未見佢割呢...
原帖由 KristyMum 於 09-2-13 12:34 發表

咁多人去大馬, 全賴馬航割價

琥珀宮

去程好d因為包車直上sz機場....但係回程果晚真攞命...班機delay攪到landing sz已經22xx...亞囡嗌zzz...結果我抱全程...我果個拖2喼野又要扑出去買機場巴士飛返出市區...因為聽到話已經last call無幾多班車(買飛果時極度混亂不過都係一般係大陸會發生ge情境)...去到皇崗又要再過關返hk...真係抱得亞囡黎又拎唔到證件...果下真係想 過關上車落車又上車又落車咁都玩到成2點幾先返到屋企
原帖由 KristyMum 於 09-2-13 13:11 發表

點解想c呀, 講來聽下

首頁
12345...24

尾頁

跳至