想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:自然流產想生BB

我都係咁有咁的情況

侯爵府

回覆:自然流產想生BB

我原本係出年6月,真係好想快d排晒,從新黎m,重新開始

侯爵府

引用:覆診醫生說還有小小組織,吃了脷底丸,飲左

原帖由 JJS315 於 15-11-13 發表
覆診醫生說還有小小組織,吃了脷底丸,飲左生化湯,組織剩小小,12月頭再覆診睇下乾淨未,好想快d再試下, ...
我都未知清晒未,等覆診照

侯爵府

引用:我都是剛剛7w自然流產了,真的很傷心,但全

原帖由 thegreen 於 15-11-13 發表
我都是剛剛7w自然流產了,真的很傷心,但全部自然排出,現正休息中
你用咩方法排走?我塞藥未肯定排晒未

侯爵府

引用:回覆 JJS315 的帖子JJS315 有無想過去私家

原帖由 KittyDuck 於 15-11-13 發表
回覆 JJS315 的帖子

JJS315 有無想過去私家驗下小產的原因?我是過來人,我已流產了三次,到第三次才去做 ...
請問去邊驗同驗咩呢?

侯爵府

引用:如果自然排清,小產後嚟咗一次m就可再計劃

原帖由 PhoebeFong 於 15-11-13 發表
如果自然排清,小產後嚟咗一次m就可再計劃生育架喇,不過最好睇中醫調理吓身體先,因始終小產過會元氣大傷 ...
即係清晒黎第1次m就可以即計劃?

咁你等幾耐先黎返m?

侯爵府

引用:我原本都是6月做媽媽,一直無問題,只是出

原帖由 thegreen 於 15-11-14 發表

我原本都是6月做媽媽,一直無問題,只是出少少血,
我心情同你一樣

侯爵府

引用:我原本都是6月做媽媽,一直無問題,只是出

原帖由 thegreen 於 15-11-14 發表

我原本都是6月做媽媽,一直無問題,只是出少少血,
我連流啡一滴血都無見過,就咁停了心跳
我都係6月mama

侯爵府

引用:點解我地全部本身6月都係咁架....其實唔好

原帖由 che13 於 15-11-14 發表
點解我地全部本身6月都係咁架....
其實唔好似為自己後生就乜都唔理,我以前都係咁諗,我之前都諗住唔 ...
我身邊都識唔少6月mama有咁的遭遇,只可以講早期流失機率好高

不過我都仲好樂觀,雖然第1次不幸,但仍然希望儘快回復正常,重新開始

侯爵府

引用:Quote:原帖由 thegreen 於 15-11-14 發表本

原帖由 nicole0223 於 15-11-14 發表
我都係成個long自己排出,諗番起都驚驚,冇事的話,我都係6月媽媽

...
我第一次排出都

之後有經驗再排,無咁驚,仲鎮定去檢視佢係唔係,可惜血太多望唔清又係toilet,希望排清

侯爵府

引用:我上年10月, 6 weeks 見紅, 第2日BB 已自然

原帖由 珍寶寶貝 於 15-11-14 發表
我上年10月, 6 weeks 見紅, 第2日BB 已自然排出, 原本都係今年6月出世, 當時真的好傷心, 因為追左年半先中, ...
我都有咁諗,心裡自然舒服d
但有時都感觸傷感,不過我都會積極面對,重新開始

侯爵府

引用:Quote:Dot0716 發表於 15-11-14 11:51 我身

原帖由 che13 於 15-11-14 發表
下次一定無事o既!今次都係自己衰,又要湊仔,有時又某低手洗校服,跟住有一日大執屋搞到見紅!下次我肯定 ...
唔好怪自己,其實胚胎唔正常健康,早期流失好正常汰弱留強嘅情況

侯爵府

引用:我本身預產期都係2016年6月, 月頭去check

原帖由 sindyip 於 15-11-14 發表
我本身預產期都係2016年6月, 月頭去check 8 weeks冇左心跳同停止生長, 喊到我癲,唔知做錯食錯乜, 冇流過 ...
我同你一樣,乜先兆都無

6週檢查先無咗1個,抱住仲有1個要好好珍惜心態,好快平復心情

8週檢查滿心歡喜期待再見下bb,得到回應係“無再生長”

侯爵府

引用:Quote:KittyDuck 發表於 15-11-13 21:35 回

原帖由 yinyeon 於 15-11-15 發表
其實我上次一次小產後都想驗類似ge野,但連私家都同我講一次唔洗驗,我現在再次bingo而家只不過5w, 但我綠d ...
為免加添壓力,我個人認為驗到綠d有就唔使keep住驗

除咗化學懷孕外,綠d加深無乜特別意思,我停咗生長都見綠d好深色㗎

侯爵府

引用:我都係10月自然流產,第一胎,好難過!而且

原帖由 Su_tsz 於 15-11-15 發表
我都係10月自然流產,第一胎,好難過!而且仲未嚟月經,好想快啲嚟返

...
唔好太傷心,我都係一樣,努力振作中

希望重新開始

侯爵府

引用:就差一日就6week 了,之前好地地咩徵兆都無

原帖由 ayi1 於 15-11-16 發表
就差一日就6week 了,之前好地地咩徵兆都無,今日中午就開始流啡,繼而痛經咁,等緊見醫生嘅幾個鐘內流血, ...
唔關你事嘅,胚胎唔健康早期流失好普遍

我地可以俾自己傷心難過,但過後要振作,重新開始

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-11-16 發表唔

原帖由 Su_tsz 於 15-11-16 發表
我都努力養好身體,希望快啲嚟返月經,又希望快啲再懷孕
一齊努力

首頁

尾頁

跳至