想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:我的寶貝天使走了……8週停止長大沒有心跳……(純呻)

我同你一齊係9月ivf谷分享喜悅,不幸地我都遇到同一情況

希望大家都重新振作

侯爵府

引用:Quote:原帖由 misschingching 於 15-11-03

原帖由 YY1111 於 15-11-03 發表
JM 唔知你記唔記得我,同是9月做ivf的,你既心情我好明白。
我8w無心跳,醫生話個胎停左,我等左2年半終於 ...
我都係9月ivf 的谷友,一樣失去了

點解無流啡無血,佢靜俏俏咁離開我

侯爵府

引用:謝謝大家。ivf之路不易走,ivf bingo然後小

原帖由 misschingching 於 15-11-03 發表
謝謝大家。ivf之路不易走,ivf bingo然後小×更加傷心難過,希望有生之年,我能夠明白上帝給我這苦楚的原因 ...
我仲係

好想快d撐過呢星期

好不容易等bingo,等一次又一次閃閃,而家等排出等解決

侯爵府

引用:不斷喊、不斷喊,心情宣洩了很多,希望今晚

原帖由 misschingching 於 15-11-03 發表
不斷喊、不斷喊,心情宣洩了很多,希望今晚不用吃安眠藥,一覺到天光。
我都係不停諗下喊下

但我仲未真正釋放,可能要到解決晒所有野先

大家努力撐過呢關,重新出發

侯爵府

引用:謝謝大家的鼓勵。雖然仍然很難過,想起寶寶

謝謝大家的鼓勵。雖然仍然很難過,想起寶寶就會哭, ...
對,今朝起身,感覺比昨日好d
我都會努力撐過

侯爵府

引用:今早起床,情緒有點不穩,哭了好一會,當我

原帖由 misschingching 於 15-11-04 發表
今早起床,情緒有點不穩,哭了好一會,當我想起寶寶一眼也沒有看過這世界便走了,心情特別難過。不知他現在 ...
我返工又諗,只開心咗2個月

侯爵府

引用:樓主,我好明白你。昨天我也送走了我期待已

原帖由 lpc0604 於 15-11-05 發表
樓主,我好明白你。昨天我也送走了我期待已久的兩個小寶寶。

我備孕了三年,也戒絶冷品,中醫西醫不育科, ...
我同你好似,放2胎中,但6週1閃1唔閃

雖然有唔開心,好似失去咗1個,但仍然感恩另1個存在

可惜8週另1個都停了心跳,好痛心

願時間可以沖淡傷痛振作起來

亦希望唔太傷身重新開始

侯爵府

雖然今次經歷不快,但感受到身邊人無盡的愛及支持

自己亦俾想像中堅強,無因此嚇怕,仍然充滿期望,終有一天願望成真

侯爵府

引用:謝謝大家。之前看了一個台灣ivf媽媽的blog,

原帖由 misschingching 於 15-11-07 發表
謝謝大家。

之前看了一個台灣ivf媽媽的blog, 她經歷了2次流產,多次iui及ivf, 終於誕下健康的孖仔。她介紹 ...
我地要慢慢放下悲傷,小天使會再回我地身邊的

侯爵府

引用:我同幾位jm一樣9月放胎的,中了孖寶,可惜

原帖由 Aprilbaby 於 15-11-08 發表
我同幾位jm一樣9月放胎的,中了孖寶,可惜尋日10周,小b都無聲無色咁走了。8周看時,兩个有心跳,有四肢。 ...
唔好太難過,我都係6週發現無咗一個心跳,一樣有痛心感覺
但好可惜,另1個之後都停止生長

所以你唔好太傷心,要好好震作,仲有另1個繼續生長下去,祝bb痴實你

侯爵府

引用:Dot, 你塞藥情況如何呢?

原帖由 misschingching 於 15-11-08 發表
Dot, 你塞藥情況如何呢?
我仲未開始呀,明天先返醫院覆診

心情呢幾日都尚算平靜,遲下買你講本書睇

係咪會好辛苦㗎?希望我順利處理,早d解決

侯爵府

唔知係咪我心多,呢2日間中覺得下腹有一兩下抽住,好輕微
唔知係咪作自然排出

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-11-08 發表我

原帖由 YY1111 於 15-11-08 發表
我自己在家塞藥,再食藥都仲未排出,依家要塞多次藥,好煩呀,希望快d排清。
我覺得塞藥對我效果好d, 食藥 ...
你塞藥要搞幾多日先清?

要放幾耐假?除咗上司,我唔想交代咩事放假,仲諗理由

侯爵府

引用:Quote:Dot0716 發表於 15-11-8 12:07 你塞

原帖由 misschingching 於 15-11-08 發表
我之前塞藥食藥搞足2日都無動靜,心裡好難受。自己排出來當然最好,但排唔到都無辦法,我做完手術幾天,都 ...
我睇私家都建議先藥流,況且而家已經無之前咁難過,心理應該負擔到

侯爵府

引用:misschingching, Dot0716, YY1111:妳地加油

原帖由 Aprilbaby 於 15-11-08 發表
misschingching, Dot0716, YY1111:
妳地加油!希望妳地都盡快攪掂,養好身子,重新上路。好多天使等著媽媽 ...
多謝鼓勵

侯爵府

引用:Quote:Dot0716 發表於 15-11-8 12:07 你塞

原帖由 YY1111 於 15-11-08 發表
我星期一開始塞藥到依家都未清, 真係好煩! 下星期再覆診.

我無做野了, 叫你上司同hr保密, 應該唔會講既.
我希望盡量藥排走,你係邊搞?

首頁

尾頁

跳至