單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問問有經驗的jm, 你地既律師會唔會幫你地填子女生活安排,Form J, Form E 呢啲表格呀?我既律師淨係email左呢幾張表格叫我填,但係好複雜好長篇喎,唔識填呀,點好?我可否要求律師填?

大宅

引用:我冇填,律師都冇叫,我單方面提出,佢幫我

原帖由 littlegoldfish 於 13-08-15 發表
我冇填,律師都冇叫,我單方面提出,佢幫我寫協議書,不過收費好貴。

...
係咪寫左協議書就唔駛填果幾份表?關於子女安排,生活費方面你都c6都有共識無爭論嗎?

大宅

引用:我律師幫填曬架喎 +

原帖由 Peasmama 於 13-08-15 發表
我律師幫填曬架喎
咁好既!請問律師係咪問你攞資料,例如你自己的生活開支,然後幫你填表?定幫你寫協議書?我覺得我个律師咩都叫我自己做,佢淨係負責代我交俾法庭咁。我果个係法援律師,唔知係咩因為咁所以服務咁差

大宅

cherry1130 發表於 13-8-16 17:22
我都要自己填,所有費用跟據你儲D單去計

請問你係咪用法援的律師?

大宅

shanshanjojo63 發表於 13-8-19 01:52
回覆 behappy11 的帖子

我都係法緩律師,佢叫我俾唒d單statement 佢,張表格識填就填,然後佢地再執,執好 ...

佢係好早期都有叫我俾單佢,但而家要填佢就無再叫我俾單佢喇。佢淨係email左幾份冗長既表俾我填...我呢個律師無師爺架,只有位秘書幫手,但最近佢個秘書放左產假,唔知係咪咁所以佢咩都唔願做叫我自己做番,我試過call個律師問法律意見call左成個星期佢都無覆我,好嬲!!!

首頁

尾頁

跳至