自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:3歲同5歲請假去旅行未大問題,到咗小學就唔

原帖由 fuhk 於 15-10-25 發表
3歲同5歲請假去旅行未大問題,到咗小學就唔得喇~ 加埋6299都成70。。。。而家唔去仲等幾時? 你一早表明唔咗 ...
首先,老公要孝,比我不會理佢,兩老70吾去將來更難去,但70自由行,佢老公會自駕?如不會,話就話3大照顧兩小好輕鬆,但兩老何嘗又不需照顧?兩小,呢段時間睇小眼都走開,根本是一大照顧4人,呢d係自視過高,跟團我反覺得安心好多。

再者,其實都已讀書,根本不應養成為玩而請假。旅行不是必需品,時間可就在紅日,有小朋友就預左係貴跟紅假。

最差一點係樓主老公自把自為。佢同父母肯定樓主不會出聲,話之你點去,自己父母自己care, 但要拿埋對仔女去點可以兩公婆無傾而決定?

babyniko    發表於 15-10-25 12:05
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:老人家仲有幾多年可以同個孫去下旅行,我係

原帖由 sweetcandychan 於 15-10-25 發表
老人家仲有幾多年可以同個孫去下旅行,我係你會忍讓下,都係幾日,唔值得為呢件事同老公攪到唔開心,如果掉 ...
其實樓主應該介意尊重的問題,又擔心小朋友太細又兩老一拖四。如果小朋友有咩事點算?樓主有說如果是跟團她不反對

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:估唔到咁多人叫樓主由佢地去…原來+Bk+咁多

原帖由 dada0909 於 15-10-25 發表
估唔到咁多人叫樓主由佢地去…原來 Bk 咁多人睇得咁開咖
如果發生喺自己身上,一定超擔心,老公都個睇四個 ...
對,基本尊重。佢父母我不理,話之你同佢地去火星。但夾我對仔女,仲無通知下自把自為,真係好慶。仲係亂決定幫仔女請假去玩,根本不存在是k1定小一,係概念問題。請假去做無謂事。老公擺明態度係你吾去,好,我地自己一家去(除左樓主).即係夾硬來。如果個老公有心解決,應點都先同老婆達成協議才成行。除非只6299加老公,就你點都得。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:今晚返6299度食飯,原來C6連6299都冇問過就

原帖由 Danidog 於 15-10-25 發表
今晚返6299度食飯,原來C6連6299都冇問過就報名,62話C6痴線,如果我唔去就唔好預佢地去,因為佢都知道湊兩 ...
最後去係可以,錢要照收,但要重新再傾,約法,可一不可再自把自為,同埋分析返62都不欣賞你咁衝動,問都無問。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+Danidog+於+15-10-25+發表因

原帖由 rex13 於 15-10-25 發表
點解你唔去嘅?
呢個組合有啲怪
相信呢個Bk,有幾多人願意同6299去旅行?

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至