懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

hihi:
嘩,你個仔同而家肚入面個b隔得咁近嘅....咁你肚入面個b係仔定女呀?
我有兩個女呀,一個3歲9個月,一個歲半,而家
15週...

大宅

原文章由 Wongpuinok 於 08-6-20 13:31 發表

Dear yiuyiu-mum,

唔好意思,噤遲至覆到您 ! 我個大女4歲個9月, 二仔差不多十一個月,宜家有左7個半月,又係仔 (想係女,好得意) 預產期: 2008年8月27日, 會喺 QEH 生,希望都係順產.. 不過,要照顧三個都好 ...

wongpuinok:
其實如果我係你,已有一仔一女,我都一樣會想要多個女,因為我鍾意女多d....你之前兩個都順產?我就兩個都開刀,今次都一樣啦....
要湊3個小朋友真係一定要有人幫手先得,因為多一個真係多好多嘢搞ga...

大宅

其實我都有諗過生埋呢個紮咗去ga,不過我响
st.paul生,醫生話唔幫人紮,因為佢係天主教醫院.....我老公又話唔好,因為可能遲d等d小朋友大d想再生多個.....

lovebb88:
你又係開刀嗎?係咪第三次呢?其實我今次再開刀都有d怕,因為我隔得近d....

大宅

原文章由 LOVEBB88 於 08-6-24 09:35 發表

我3胎都唔係意外,都係PLAN ,我3個都係開刀,不過醫生建議我開刀生3個好LA,再多D就對身體唔係咁好。所以生完呢胎之後考慮緊紮唔紮。

你宜家幾多個月發現胎盤仲係低,我之前都係,不過後O黎升返上去。

仲有比D建議 ...

LOVEBB88:
你試過半身同全身啦,點解會覺得半身好d呢?
我兩個都係全身,就係好想今次半身,但真係好怕,因為我睇電視有d媽媽半身開刀時個樣好似好辛苦咁,有d仲會嘔...我又怕我會feel到痛,因為我係d好怕痛同埋好容易好緊張嘅人...
一路都想睇下有無人試過兩樣,可以分享下俾我知,知到你試過真係好.....

大宅

原文章由 LOVEBB88 於 08-6-25 14:42 發表

我第一胎全身麻醉,我自己本人覺得一醒返之後個人好暈,好辛苦,第二日醫生叫我落o地都覺得好辛苦,個傷口都痛o左好耐,不過我最唔鐘意係個人好耐d麻醉藥都未過。第二胎因為我感冒醫生叫我嘗試o下半身麻醉,我初初都真係好驚 ...

多謝你呀,好詳盡嘅分享....我今次都真係要好好考慮下....不過我就算兩個都全身,生第一個同第二個都好大分別.....生完第一個都真係迷咗成日,不過第二個就無呀,朝早10點開完刀,下晝兩點到就好精神,我媽同亞姨仲話我唔似剛剛開完刀,面色仲好好...but我兩個都係同一個dr同麻醉師....
第一次傷口痛咗都幾耐,第二個第二日就唔係好痛...可能係因為有經驗,個人無咁緊張,所以都無咁痛....
你哋6年抱3,我4年抱3呀....我都唔係講咗俾好多人聽,驚俾人笑...好趕時間咁...

大宅

我因為住响大陸嘅關係,我帶住大女出去,d人見我大住個肚,都會望多兩眼....(而家20週)
如果帶晒兩個女出街,d人嘅眼神仲誇張,可能因為大陸只俾人生一個啦....佢哋仲會因為你兩個都係女而望多幾眼ga....

首頁

尾頁

跳至