夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-4-30 18:27
相識到結婚廿十幾年,有兩個十幾歲小朋友,大家工作都好忙,又因為小朋友同工人在家,性生活近乎冇,最近發現老 ...

你留意下佢有冇比以前愛打扮?
買多咗靚衫?
多咗出街?多飯局?

若是有以上行動,可能佢對男方都有意思。因為女人好清楚自己想要什麼東西,特別係有家庭又有子女的女人,佢哋做每個決定都會諗清楚先做的。

你也不能因為幾句對話,睇篇出軌文章就定佢罪,01新聞經常有性愛文章,唔通睇下又有事?

若是真的動心也應該是大家對大家有好感而已,始終女人要真的愛上了那個男人才會想做的。

有時人也就會因好感而愛上對方也不奇,你可以趁佢未踩得太深時,與佢多些談心,做多些浪漫的事情,多些關心佢,擭摸下佢,攬下佢,買下小禮物送給佢。

等佢自己知道自己的身份,重燃返以前你們拍拖的感覺。慢慢地佢就醒悟下自己對那個男同事只是一時的好感,並非那種愛。

因為我以前也試過對另一個男人有過一時的好感。

所以我明。

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-4-30 23:37
好多謝你俾我既見解,不過真係好唔開心,到現在我依然要靠安眠藥先可以瞓覺,今日我全日都收埋自己响度喊,控 ...

如果做得咁明顯,連你係男人都feel 有唔妥。試下故意同佢講“你最近扮咁靚,又出街多咗,感覺好似去拍拖嘅?” 睇下佢反應如何?係咪好驚?

故意半開玩笑話“知你生完都咁索,咁靚女” 並且加句提佢唔好做過火的事,半開玩笑話記住自己有家庭,有老公,小朋友需要亞媽。

珍珠宮

回覆樓主:

仲有你們之前有冇出現過吵鬧?

好多時女人一唔開心好易被另一個男人見到就會多嘴關心問候幾句。女人一見到有男人關心問候,就會當對方係樹隆,不知不覺地講咗好多家事出來舒緩下情緒。

有時被男人的關心而感動時,就更加會覺得自己的老公差,不了解自己,有比較之下就慢慢憎恨自己的老公都不如一個男同事的關愛。

所以你要主動出擊了,重新出發好似以前後生時溝女的那種。

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-4-30 23:51
其實我有次半開玩笑講你反應咁嘅你係咪試過其他男人,佢立即講你咁核突㗎就輕輕带過
...

若是這樣回答,以我感覺你老婆應該無同其他男人過。至於床上事或許是你想太多了!

講真我都中年啦!我現在都想胸大啦 !所以女人想靚,有時可能係身邊的朋友所影響到,未必是做給另外一個男人睇嘅。我開始上年有雀斑,見到朋友去打斑變靚咗,講真我都想去打,不過太貴,自己唔捨得。

如果你們沒有發生過吵鬧之大事,只是溝通少咗姐,應該無事的,你想多咗。

或許你可以直接問佢同邊個同事去食飯,叫什麼名,又故意問多些佢同事的一些事情,你自己又了解多些。

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-5-1 00:04
通常都係佢8點收工,同男方食飯食到11點度返到屋企

咁落去真的會出事喎
你一定要諗方法,你可唔可以放工同佢食呢?或者編個大話出來叫佢換工,跟下小朋友的功課,做下part time 呢?

食到咁夜,怪不得同事會問“返到屋企未”啦!這句可能是出自一個普通人的問候,無他的,比我普通女人都會問啦!出咗事自己都怕啦!

珍珠宮

bella啤拿 發表於 24-5-1 00:11
你要諗辦法啦,你知唔知對住同一個異性,不斷食飯,傾計。1個月唔洗已有感情依賴。 只要不討厭,可以長期 ...

認同你說法

我都見過有男女同事之間日日午餐,放工又聊天講家庭小事,慢慢就約埋出街。

所以我都覺得樓主要想辦法去阻止

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-5-1 00:17
我有時會黑面,但係我從來冇鬧過佢,有問題發生時,好多時我話我唔係佢咁諗,但係佢會直接覺得我係佢心中係咁 ...

正常,女人係咁的

我都係咁諗我老公的,其實我老公都有話不是這樣的,但是我就不知為何咁諗佢

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-5-1 00:23
認同,到底我應唔應該同佢問過明白?

不要再問,因為你上次已經故意問咗係咪有其他男人的事,佢已經否認咗。

如果再問佢就會覺得你唔信任佢,不過我深信暫時他們只是朋友同事之間的食飯,講下公司八卦嘢或者小朋友事,無他的。

但是一定不能日日咁食落去,怕真的會食出感情。例如若有一日你們大吵,女人一有心事悶在心就好喜歡同人舒發當刻的心情,我怕關心得多會慢慢地愛上。

暫時咁睇我覺得係無事的

不過你真的要想辦法了,無日日得2條友去食飯了

珍珠宮

bella啤拿 發表於 24-5-1 00:31
我自己已經係啦 成日食飯食出事,返唔到轉頭

但是你懂得即時收制都好啲

定係你已經出事了呢?

珍珠宮

lmklmk 發表於 24-5-1 00:34
男方係單身後生仔約35至40歲

不關年齡事

珍珠宮

bella啤拿 發表於 24-5-1 00:35
食左2,3個月飯。 發現中招,已經太遲。 我已經中意左佢,雙方都愛上了
...

我好過你,我係一時的好感

但是回到家,我被老公的愛包圍住,我就醒悟了,知道那只是一種“尤或”不是真愛,所以就好似追明星一樣,係好感而已。

所以男女朋友之間,特別是單獨相處時,日子久了會出現好感,因為大家在互相了解中,有了互動產生了愛慕。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊