跳至

首頁
45678...17

尾頁

男爵府

原文章由 Ivyl 於 07-8-16 10:53 發表
今朝番學見到希希,佢好開心:mrgreen: .

同埋見到晴晴,qq見到佢入嚟,好興奮:lol: .

Ivy,

咁我囡認唔認得qq 呀, 唔知佢地有冇一齊玩呢...:loveliness:

不過, 點解會見到晴晴入嚟ge, 乜唔係唔同班ge 咩??
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

男爵府

亭亭媽咪,

原來我囡囡琴日食早餐時手多多, 走去開亭亭個杯蓋定毛巾盒蓋咁呀...

btw, 請問今日學校情況如何, 你有冇同我奶奶傾過計呀??

[ 本文章最後由 922yin 於 07-8-16 12:43 編輯 ]

男爵府

原來係咁, 我重諗佢地係邊到見到面呢?? :loveliness:

原文章由 Ivyl 於 07-8-16 11:57 發表
晴晴認得呀,仲話俾mah mah知我個囡叫咩名.

我哋晌music room換鞋時偶遇架:mrgreen: .

男爵府

希希媽咪,

乜遲d 希希會搭校車呀, 唔係嫲嫲湊返學咩??

男爵府

原文章由 QutieBaby 於 07-8-16 12:56 發表

亭亭媽,
你講o既睇相係乜野相呀?唔通係佢地上堂o既相?!

我都想知係乜野相呀...

男爵府

呵... 原來今日開始可以唔洗送入課室la, 唔知嫲嫲今日有冇陪剴晴入去呢??

(P.S. Chloe 媽, 你d info 真係update ga jack... :-P )

原文章由 kwanchiu 於 07-8-17 09:33 發表
原來今日開始可以唔洗送小宝入課室lu! 小朋友換完鞋可以開始自己行入課室, 家長就可以走得lu!
下星期開始返正常時間, 放11.45am呀!

男爵府

原文章由 kwanchiu 於 07-8-17 09:39 發表

個司機打電話o黎話8.45am亞b先上車, 我問:咁咪遲到囉! 
佢景然答我:無辦法呀嘞,咁你仲搭唔搭呀?
真係火都o黎!

咁都得, 唔係ma...

有冇其他choice 呀?

男爵府

原文章由 happylala 於 07-8-16 22:53 發表
嘩!! 你哋咁多人都會搭校車,咁咪好多小朋友會9點15分先到囉!!

係law... 你哋咁多人都要搭校車呀...

不過, 都有度好, 就係point to point, 唔駛咁晒/淋雨 (bus stop to school 果段路)!!

男爵府

亭亭媽,

請問果d 係乜野相呀?? 我好想知呀!!

原文章由 QutieBaby 於 07-8-16 12:56 發表

亭亭媽,
你講o既睇相係乜野相呀?唔通係佢地上堂o既相?!
原文章由 922yin 於 07-8-16 14:49 發表

我都想知係乜野相呀...

男爵府

Anita,

因為我地已經返咗學la, 所以咪知law... :mrgreen:

Leanne 都未知ga, 因為佢要10月先返學...

原文章由 AnitaHo 於 07-8-17 10:38 發表
請問各位,

點解你哋已知到班別 ???? 我未知喎 ???
請問是否学校有电話通知你們 ???? thanks

男爵府

原文章由 McDull-2 於 07-8-17 10:43 發表
我之前問過司機, 佢話8:25先開始接小朋友, 但點解要到8:45先到大圍接Chloe, 咁咪要兜好耐?

我諗應該係2 架唔同ge 車呀...

mos 果架, 好似頭站係新港城, 尾站係恒安呀...

男爵府

原文章由 kwanchiu 於 07-8-17 14:15 發表
各位媽咪:

唔知咁多位小朋友返咗學一段時間, 返到屋企有無咩唔同咗呢 ?
我姑奶話返咗學後, chloe係屋企扭計咗好多,
話唔聼不特止,仲經常發脾氣tim! 亞姑奶都無晒辦法!:ang ...

same same ar... 剴晴都係咁, 扭計咗好多, 同埋旭d 都發脾氣, 真係好小事都會, 例如唔俾爹地/媽咪抱, 要媽咪/爹地抱咁...

男爵府

原文章由 kwanchiu 於 07-8-20 10:56 發表
包媽,亭亭媽:

兩個小宝好返d末呀!希望快d好返啦!
有時小病是福呀!我覺得抵抗力會好d呀!

乜亭亭同包包病咗呀 :( ... 冇咩事吖ma...

希望佢地快d好返啦!

男爵府

原文章由 lakelake 於 07-8-18 21:41 發表
我是LakeLake媽咪,Lake的好朋友是qq。
今天我老公問了個很高難度的問題,
最後佢話算答咗。佢話對老師的感覺好不錯,
最緊要不唔好一味話自己點好,
要有點實在的東西。當然可以做得更好的地方還有很多。
佢覺得N班的老師都不錯,希望小朋友們都可以開開心心。
反正要與老師們合作和相信她們。:lol: :lol:

Lake MOM

Lake MOM,

歡迎加入呀, 得閒多d 上黎chat 吖!!:)

八掛問下, 你老公問咗個咩問題呀, 可唔可以分享下呀...:mrgreen:

男爵府

唔知今日 d 小朋友點呢, 因為今日開始冇得送入課室, 重要到11:45 先放學tim...

希望各位小朋友都快d 習慣學校生活, 日日都開開心心返學la!!

不過, 我囡囡今朝出門口前又試扭晒計呀... 又呢樣又果樣咁, 激c 我呀

男爵府

QQ 真係好cute... 好鍾意見到你囡囡, 笑起黎好sweet :loveliness: 唔會好似我個女咁男仔頭...

原文章由 Ivyl 於 07-8-20 11:44 發表
yin,

嗰日我同qq講晴晴嚟咗,佢即刻好興奮&肉緊同其他姐姐講:"晴晴嚟咗la",姐姐們全部呆咗,因為佢哋其實唔識qq ge .

[ 本文章最後由 922yin 於 07-8-20 11:52 編輯 ]

男爵府

悶ga, 得佢一個... 佢重成日問住老師 "老師, qq 呢, qq 係邊到呀", 問咗4, 5 次都有呀, 問到老師都怕咗佢呀...

不過有樣野冇變, 就係一樣都係咁唔多聽miss chan 話law... 囡囡最興奮就係去彈琴果時, dancing 同玩樂器, 可能冇咗qq 陪, 都係係咁意玩下咋, 最鍾意叫老師同佢彈mary had a little lamb... :lol

報咗la, start from 8 Sept, 希望佢鍾意la...:loveliness:

原文章由 Ivyl 於 07-8-20 12:02 發表
嗰日得晴晴自己上堂,有無好悶呀?

你最後有無報個course呀?我e+諗緊好唔好去上kindermusik,不過真係好貴,但係我覺得最近qq對英文敏感/反應多咗,想俾返多d呢方面嘅exposure俾佢,同埋你都見到 ...

男爵府

你地開party 呀... 真係開心!! :mrgreen:

原文章由 Ivyl 於 07-8-20 15:06 發表
lakema,

晴晴ma ok呀,帶埋細佬,10am見,我會整egg/ham sandwich俾d小朋友食.大人就外賣.

男爵府

亭亭媽,
好番就好la!!

今日亭亭點呀, 返學重有冇做樹熊呀, 肯唔肯跟老師入課室呀...

男爵府

delete ... ... ...

[ 本文章最後由 922yin 於 07-8-20 15:37 編輯 ]

首頁
45678...17

尾頁

跳至