嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

出世做測試右耳fail,排左2.5M去仁濟再做,尋日做完,都係右耳fail,左耳緊緊合格(右:70 / 左:30),可能要帶耳機,下星期再約見耳鼻喉科醫生!

聽到結果個刻真係好心痛,有同類case嘅媽媽可以分享下經驗嗎?我唔知要做啲乜先可以幫到BB!🙏

別墅

引用:試吓去c+做多次,用吾同的測試方法做多次,

原帖由 sandsandma 於 15-11-26 發表
試吓去c+做多次,用吾同的測試方法做多次,有時可能BB做測試時睡得吾夠淋

...
都有咁既想法,已經打左去私家問,但佢建議我見左耳鼻喉科醫生先去做,呢個星期好似過得特別慢,好想快啲見醫生,問清楚將來會點,唔洗成日心掛掛!

別墅

回覆:ho3t 的帖子

仁剤做嘅係ABR
咁你小朋友最後有無事?

別墅

引用:我家小姐双耳出世廿幾日failed,+兩個月後再

原帖由 sandsandma 於 15-11-29 發表
我家小姐双耳出世廿幾日failed, 兩個月後再到油麻地耳鼻喉check就双耳合格,要記得做test時,BB一定要睡得 ...
油麻地耳鼻喉即係咩名?
聽日見完醫生都諗住再出去搵私家做
Thank you

別墅

引用:之前其他test係篩檢..BAEP係診斷..所以基本

原帖由 ho3t 於 15-12-05 發表
之前其他test係篩檢..
BAEP係診斷..所以基本上準確..
我細女到咗好低frequency某個range就冇response...算 ...
Same!我仔都有做中耳檢查,耳膜無事,無積水!黎緊會約去私家再做多次訓覺test!

別墅

引用:我跟你有同樣經驗,不用擔心,沒事的。公立

原帖由 porkman 於 15-12-05 發表
我跟你有同樣經驗,不用擔心,沒事的。

公立醫院第二天跟我的孩子做測試,兩隻耳都過唔到,排期兩個半月再 ...
麻煩你pm資料比我,謝謝!

首頁

尾頁

跳至