婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 6

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 6

sweet

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+愚妹妹+於+12-07-26+發表不如

原帖由 Sammy1981 於 12-07-27 發表
嘻嘻,黎生作出解釋:"種"係麻木,不分事非黑白咁去錫,完全唔理會其他人嘅感受,即係我亞媽種我細佬咁。 ...
真係要為黎生~

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+loratta81+於+12-07-27+發表

原帖由 Sammy1981 於 12-07-27 發表
Daddy仲未嬲完
慢慢來~假如優質股…係(假如)比人蝦,黎生可能更嬲,叫黎生代入世伯的角色,慢慢同世伯溝通下,引導世伯罵佢一餐,舒解心中的不快吧!

世伯看在你份上唔想為難黎生,但心中的憤怒宣泌唔到,係會黑口黑面的

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Issac830+於+12-07-31+發表B6

原帖由 Sammy1981 於 12-07-31 發表
黎生話一定唔會比錢。
寧願定期送尿片、奶粉、衫仔比b女。
黎生好唔開心,想唔到自己細佬可以咁忍心。
看到這消息~心情真是

希望B女身體早日好起來!

黎生只要有(宗旨)應該不怕柀某人利用的(B女現在需要家人的支持),如果黎生見完B女心軟,再用金錢去滿足某人,某人一世也不會反省;只會不斷利女兒去製造事端令你們不斷地心痛和內疚,然後就是錢…錢…!

虎毒不吃兒…他們應該只是想嚇下黎生同99吧!

放心~好好休息!交比黎生處理,這一切是某人夫婦自作"業',與妳無關的…不要太憂心影響身體。

珍珠宮

引用:可憐的小B女,+她像個比人利用的公仔。那對

原帖由 Iris_Ching 於 12-08-01 發表
可憐的小B女, 她像個比人利用的公仔。那對衰人知道公仔不是仔,而令他們得不到更多的好處,就寧願佢死。佢 ...
令我想起有報導說:有些無良父母傷害仔女去呃保險金。

所以,要保護B女的話,一定要清楚比某人夫婦知道,傷害B女一定無Jetso。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Crabmeatsoup+於+12-08-01+發

原帖由 Sammy1981 於 12-08-01 發表
小b女是在icu。某人99係無見過b女。但有跟入醫院。之後醫生話要小心處理。某人99便哭了。之後叫某人去探b女 ...
看來~某人關心你在此的留言;多過在醫院的B女

唔好太憂心了,B女在醫院一定安全過跟住父母,某人99一定會睇住自己的血脈,你地又隔左一層…可以點呢?

只要~心理祝福B女就好了,妳要多休息呀!

珍珠宮

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+寫我心情+於+12-08-14+發表反

原帖由 Sammy1981 於 12-08-14 發表
出咗招啦!我真係替b女難過。
聽說b女情況好了一點,但依然未能出院。
某人就返咗屋企,日喊夜喊。
佢真係Short得好離譜,多病痛就唔要,有無搞錯呀!

叫細佬帶某人去睇精神科吧!

珍珠宮

你同黎生都要返工,邊有時間去幫人養女呢?

講到尾…未又係扭屎忽花,想你地比錢請工人

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+onebadfish+於+12-08-15+發表

原帖由 Sammy1981 於 12-08-15 發表
咁咪我害咗b女?
難道~你覺得無石頭post的話,某人就會好愛錫B女?

某人係要貪的話,一粒沙都可以係藉口。

返而~如果心軟就真係害左B女

首頁

尾頁

跳至