自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 梅媽媽 於 11-3-22 20:47 發表
一定幫唔到我老爸,因為佢係上星期因年齡已到收到退休離職通知.佢係夜更看更,人工夠自己生活多少少.但最低工資若實施佢人工會多成千多二千元.有咩公司會請一個65以上既老人而又俾咁高人工.所以公司係佢差少少有得加人 ...

依...我樓下個保安EE都好大年紀下, 上星期換左新的(好後生), 我問佢之前個EE去左邊?

佢話....退左休mouth:

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 11-3-23 00:03 發表

其實哩個道理, 早喺李卓人推出哩個政策時已經發生過的, 李卓人冇理由唔知唔了解的, 唔知有冇人記得, 喺油麻地公廁內曾經有清潔工, 俾李卓人擺上枱, 話政府外判清潔工作, 清潔公司待薄清潔工人, 當時哩個老工人有不 ...

咁佢有無幫伯伯申請綜援(伯伯好慘)

人地好地地自食其力,係要搞到人無得做

珍珠宮

原帖由 梅媽媽 於 11-3-23 11:08 發表

其實呢個d無良保安公司(咩公司都係咁)係你未做夠攞長期服務金前數月甚至數日,就會揾理由抄左你慳一筆.
我老爸就來有得攞,所以被勒令退休.但佢地間cheap公司,一般係退休令生效後會繼續請你(但無合約簽,無得加人工也 ...

mouth: 雖然...無辦法証實, 亞ee突然唔見左, 之前無聽佢提起要退休!

但時間上好配合, 我屋苑係 2001年7月建成入伙收鎖匙, 當時就係這個 保安ee

首頁

尾頁

跳至