婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

;到!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:我估佢地主要都係希望我地唔好咁快要某人佢

原帖由 Sammy1981 於 12-04-19 發表
我估佢地主要都係希望我地唔好咁快要某人佢地搬走,因為佢哋好似仲未搵到地方。
但係daddy就話一定唔可以退 ...
係搵唔到 / 定係未開始搵…都唔知?

蜆介鯪魚球  根本無心搵,瀨死唔走...最後雀巢X佔  發表於 12-4-19 12:39

珍珠宮

引用:Sorry, 老公提早返嚟,去咗接佢機和dinner

原帖由 Sammy1981 於 12-04-20 發表
Sorry, 老公提早返嚟,去咗接佢機和dinner,返緊屋企架啦
有火藥味~睇泥好快有大戰

珍珠宮

引用:最新消息,亞媽打比亞仔

原帖由 Sammy1981 於 12-04-22 發表
最新消息,亞媽打比亞仔
小心!係苦肉計…搏人同情

珍珠宮

引用:其實如果真係收咗樓,佢阿媽一定唔會原諒老

原帖由 Sammy1981 於 12-04-23 發表
其實如果真係收咗樓,佢阿媽一定唔會原諒老公。咁老公咪好似斷六親咁?真係好唔想老公咁辛苦做磨心。但佢地 ...
以市價交足租金比世伯…都未必肯租比Lee D野蠻租客啦!

—時扮下弱者就想吃free lunch

珍珠宮

回覆 回覆:Sammy1981的帖子

lee段時間,千萬不要同某人99見面,如果唔係佢真係夠膽死"跪"你,你2公婆真係好尷尬和招人口舌。

唔好比机會…比人有位入!

珍珠宮

引用:其實我都冇諗到daddy會有呢一個決定。 不過

原帖由 Sammy1981 於 12-04-24 發表
其實我都冇諗到daddy會有呢一個決定。
不過媽咪偷偷地話俾我知,其實都係為咗我。
因為Daddy睇得出根本老公 ...
世伯真係有風度

某人睇到的話:見好就要收啦!唔好再搞風搞雨…

凍誹  agree , 世伯真係好好人呀 !  發表於 12-4-24 22:04

珍珠宮

99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 3

希望一切順利!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 美亞 於 12-04-30 發表開估LA

原帖由 Sammy1981 於 12-04-30 發表
Bingo! AA 膠注滿匙孔!

老公當然當堂即刻黑面!佢哋成日做埋啲咁嘅嘢老公咪覺得好冇面囉。
佢地真係好"失禮"人

算啦!Lee個trip要好好同型仔老公happy下~兩個人去;三個人返

珍珠宮

引用:各位姊妹,我返來啦! 但不幸地,旅程的尾

原帖由 Sammy1981 於 12-05-11 發表
各位姊妹,我返來啦!
但不幸地,旅程的尾聲並不愉快
主要係老公亞媽的一個電話,差啲攪 ...
wellcome back~

他們真是沒完沒了

珍珠宮

某人夫婦唔係諗住.....唔幫佢地供樓就無義務同99同住丫?mouth:mouth:" />

推個老人家出來做籌碼攞jetso,
佢地要求99的家用當然要你地比之餘,還想要住免費屋, 住細屋就唔預99份,要佢地同99住, 就要比間大屋佢地

(唔排除3個人係夾埋去[迫]型仔開水喉)

珍珠宮

引用:最慘係無人有任何要求,係老公自己不安。佢

原帖由 Sammy1981 於 12-05-12 發表
最慘係無人有任何要求,係老公自己不安。佢話覺得佢亞媽一下子老咗10年咁
而家太夜daddy一定同周公傾緊計:b ...
無要求就咩都唔好做,同型仔講:你會尊重老人家的決定,佢想回鄉養老就比佢上去,佢幸苦左大半世,無謂要佢再做某人的傀儡or湊仔工人,鍾意有時間可以回來探孫,平時可以和同鄉消遣飲茶,其實比留係香港更舒適。

等佢真係有要求先算>敵不動我不動!

去飲茶時仲要大讚回鄉生活好!好多老人家唔知幾羡慕!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 alicealice313 於 12-05-13

原帖由 Sammy1981 於 12-05-13 發表
講真,我係完全唔介意老公照顧佢亞媽。但我唔想知佢地任何消息。我唔想見到佢地。錢係老公嘢,佢點用,I re ...
真係要比型仔知道你的諗法,你會尊重99及老公的決定。自己唔會出任何主意。

因為,現階段用陰謀論看>是離間計!

搞不好,你2公婆意見不合,就中計了。

首頁

尾頁

跳至