自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

joypoint 發表於 24-3-25 13:34
我再去官網搵WhatsApp 詢問熱線,原來係假post!

一月家中長老想淡季去英國叫我幫她買機票,我在買開旅遊網站查看完9千幾蚊一人,直航只有CX

手機查看過英國機票後,廣告不停彈出來,約一星期後Facebook彈左縱橫遊CX來回英國商務12XXX起,咁留言有興趣

平時呢啲offer通常撳到入去都會再貴啲
佢用messenger找我,我畀咗個期佢要四張,真係萬二蚊一張共四萬幾

佢要我畀曬啲護照名,同出生日期佢
咁我就問佢可唔可以轉過去whatsapp因為通常公司有whatsapp專線落單
佢要我用messenger覆佢
好艱難咁打曬啲名落去之後

佢立即出咗張單畀我要30分鐘內全數支付,成四萬幾蚊payme有乜可能畀多錢,我話要出去銀行過數半小時做吾

唯有食午餐順便入數。

別墅

joypoint 發表於 24-3-25 13:34
我再去官網搵WhatsApp 詢問熱線,原來係假post!

問題就係佢畀我的銀行戶口係一個私人名,
我有所懷疑於是入去縱橫遊個網度發現冇機票部

佢又繼續狂催我,於是我就同佢講家人需要時間和縱橫遊核實資料

跟住他覆我,半小時已過你的優惠已被取消。

後來我入CX網頁,原來當天是沒有直航機的

別墅

CathyLss 發表於 24-3-25 19:33
好在你無損失。不過其實睇到CX飛英國商務、萬二蚊呢D平到無咩可能既價錢就應該要小心。呢D假專頁通常好易認 ...

平時HK express $0機票,通常入到去加好多雜費,最後都唔止零蚊。

我都係抱住咁嘅心態問佢預咗佢會加
點知佢竟然係原價,咁我已經覺得唔對路。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊